Αρχική Τουρισμός Η Στερεά Ελλάδα επαναπροσδιορίζει την τουριστική της ταυτότητα μέσω γαστρονομίας

Η Στερεά Ελλάδα επαναπροσδιορίζει την τουριστική της ταυτότητα μέσω γαστρονομίας

Η γαστρονομία της Στερεάς αντανακλά το πολιτιστικό φορτίο, το ιστορικό παρελθόν, αλλά και την αρμονική συνύπαρξη των ανθρώπων της περιοχής.

0
VIOTIA O8 1024x624
Προβατίνα Παϊδάκια και Σουβλάκι, από τις παραδοσιακές συνταγές της Βοιωτίας
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Στον επαναπροσδιορισμό της τουριστικής της ταυτότητας προχωρά η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, με «αιχμή του δόρατος» τη γαστρονομία και την Αγροδιατροφική Σύμπραξη Στερεάς σε ρόλο «επιτελάρχη», αναλαμβάνοντας την ποιοτική αναβάθμιση και εμπλουτισμό του χαρτοφυλακίου των αγροτουριστικών υπηρεσιών και προϊόντων που προσφέρει.

Σε αυτή την προσπάθεια εντάσσεται και η νέα διαδικτυακή πρωτοβουλία καταγραφής, παρουσίασης και προώθησης των αυθεντικών Στερεοελλαδίτικων συνταγών μέσα από την πλατφόρμα tastecentralgreece.gr.

«Μεγάλο στοίχημά μας είναι να οργανώνουμε δράσεις και να δημιουργούμε εργαλεία που θα αναδεικνύουν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της ρουμελιώτικης διατροφής και θα την ενσωματώνουν στη συνολική εμπειρία που παρέχει ο τόπος στους επισκέπτες», αναφέρει ο πρόεδρος της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης κ. Αναστάσιος Βελισσαρίου.

STEREA ELLADA GASTRONOMIA

Πλήρης οδηγός Γαστρονομίας

Στην ουσία, η πλατφόρμα αποτελεί έναν οδηγό γαστρονομίας με στόχο την ολοκληρωμένη καταγραφή και παρουσίαση του γαστρονομικού πολιτισμού της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, με ειδικές αναφορές στα τοπικά προϊόντα, παραδόσεις, έθιμα και στις παραδοσιακές συνταγές.

Λίγα λόγια για τη στερεοελλαδίτικη γαστρονομία

Η γαστρονομία της Στερεάς αντανακλά το πολιτιστικό φορτίο, το ιστορικό παρελθόν, αλλά και την αρμονική συνύπαρξη των ανθρώπων της περιοχής.

Με τη χρήση απλών υλικών, αλλά και την παράδοση αιώνων, αυτές οι αυθεντικές συνταγές με επιρροές από Μικρά Ασία, την Καππαδοκία, τον Πόντο, την παράδοση των Σαρακατσάνων, των Βενετσιάνων κά, ταξιδεύουν τους αναγνώστες και τους προσκαλούν να συμμετάσχουν σε μια γευστική μυσταγωγία, που συνδέεται άμεσα με τη ταυτότητα της Στερεάς Ελλάδας, την ιστορική και πολιτισμική κληρονομιά της.

«Ο γαστρονομικός μας πολιτισμός αποτελεί μέρος αυτής της ταυτότητάς που οφείλουμε να προβάλλουμε σε κάθε επισκέπτη. Ελπίζουμε ότι η προσπάθεια αυτή θα συμβάλλει στην προώθηση της αγροδιατροφής και του αγροτουρισμού, ώστε να παρουσιάσει η Στερεά Ελλάδα στο άμεσο μέλλον, στην τουριστική αγορά, ελκυστικά και ποιοτικά γαστρονομικά προϊόντα» αναφέρει ο πρόεδρος της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης κ. Αναστάσιος Βελισσαρίου.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροLemonde: Διαβουλεύσεις στο ΝΑΤΟ για το αν και πότε θα χρησιμοποιήσει πυρηνικά
Επόμενο άρθρο«Σαρώνει» η Όμικρον2 στην Ασία: Τα κρούσματα ξεπέρασαν τα 100 εκατομμύρια