Αρχική Ειδήσεις «Φίλιππος»: Ανοικτή και πάλι για φορτηγά η Εγνατία – Πού χρειάζονται αλυσίδες

«Φίλιππος»: Ανοικτή και πάλι για φορτηγά η Εγνατία – Πού χρειάζονται αλυσίδες

Αντιολισθητικές αλυσίδες είναι απαραίτητες σε πολλά τμήματα, κυρίως του επαρχιακού δικτύου της χώρας, ενώ τα περισσότερα προβλήματα υδροδότησης και ηλεκροδότησης αποκαθίστανται σταδιακά.

0
antiolisthitikes alysides
ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΧΑΜΗΛΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI
Διαφήμιση

Σε προσωρινή ύφεση βρίσκεται το φαινόμενο κακοκαιρίας «Φίλιππος» επιτρέποντας την άρση απαγόρευσης της κυκλοφορίας  φορτηγών οχημάτων με ωφέλιμο φορτίο άνω των 3,5 τόνων και λοιπών βαρέων οχημάτων, στην Εγνατία Οδό, από τον ανισόπεδο κόμβο Κλειδίου (226 χιλιόμετρο) έως τον ανισόπεδο κόμβο Πολυμύλου (288 χιλιόμετρο) και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, που είχε τεθεί σε ισχύ τις πρώτες πρωινές ώρες λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Σε ύφεση μπήκαν τα καιρικά φαινόμενα και στη Στερεά Ελλάδα, με τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας να περιορίζει τις απαγορεύσεις για τα φορτηγά.

Ειδικότερα ελεύθερα κυκλοφορούν πλέον τα φορτηγά στην ΠΑΘΕ από Αθήνα προς Λαμία ενώ συνεχίζει να απαγορεύεται η κυκλοφορία σε φορτηγά πάνω από 3,5 τόνους από τον ανισόπεδο κόμβο Ραχών στο 242 χιλιόμετρο έως και το 93ο χιλιόμετρο στα διόδια των Θηβών στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα.

Η ίδια απαγόρευση ισχύει και για την παλαιά εθνική οδό Ελευσίνας Θηβών και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από το 30 έως το 34 χιλιόμετρο όπως επίσης και στους δρόμους Νεοχωρακίου – Φυλής, από την 1η χ/θ έως την 26η χ/θ και Οινόης – Μαγούλας, από την 10η χ/θ έως την 25η χ/θ.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση αποκαθίσταται η κυκλοφορία από τη Λαμία προς Καρδίτσα μέσω του δρόμου Ε65 και της παλαιάς Εθνικής Οδού.

Που χρειάζονται «αλυσίδες»

Με αλυσίδες γίνεται η κυκλοφορία από την 12η χ/θ της Επαρχιακή Οδού Αράχοβας-Επταλόφου και από τη διασταύρωσή της προς το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού (θέση Κελάρια) και στην Επαρχιακή Οδό Αναλήψεως-Κυριακίου στη Βοιωτία.

Στην Εύβοια με αλυσίδες γίνεται η κυκλοφορία στην επαρχιακή οδό Βουτά-Ροβιών, στην επαρχιακή οδό Βουτά-Παπάδων και στην επαρχιακή οδό Δρυμώνα-Κερασιάς.

Στην Ευρυτανία είναι αναγκαίες οι αλυσίδες στις εξής οδούς: Στην Παλαιά Εθνική Οδό Καρπενησίου-Λαμίας (Ράχη Τυμφρηστού). Στην επαρχιακή οδό Καρπενησίου – Χιονοδρομικού Κέντρου Καρπενησίου, από την 1η χ/θ έως την 15η χ/θ. Στην επαρχιακή οδό Καρπενησίου-Φουρνά-Καρδίτσας, από τη 12η χ/θ θέση «Βράχος», μέχρι τα όρια με το Νομό Καρδίτσας, θέση «Ζαχαράκι». Στην επαρχιακή οδό Καρπενησίου-Κρικέλλου-Δομνίστας, από την 6η χ/θ έως την 42η χ/θ. Στην Επαρχιακή Οδό Καρπενησίου-Προυσού-Αγρινίου, από την 35η χ/θ θέση «Αραποκέφαλα» έως την 45η χ/θ.

Αντιολισθητικές αλυσίδες είναι επίσης απαραίτητες σε τμήματα κυρίως του επαρχιακού δικτύου της Κεντρικής Μακεδονίας.

Αλυσίδες χρειάζονται τα οχήματα που κινούνται στην Ημαθία, σε όλο το επαρχιακό και δημοτικό οδικό δίκτυο των δήμων Βέροιας και Νάουσας. Στο νομό Κιλκίς, από το 10ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Γουμένισσας – Μ. Λιβαδίων.

Στο νομό Πέλλας, αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται τα οχήματα που κινούνται στην επαρχιακή οδό Άρνισσας προς το χιονοδρομικό κέντρο Βόρας, στην Πιερία, από το 10ο έως το 44ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Κατερίνης – Ελασσόνας.

Για τα οχήματα που κινούνται στο δίκτυο της Χαλκιδικής, αλυσίδες χρειάζονται από το 68ο έως το 85ο χιλιόμετρο της παλαιάς εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Ιερισσού (μέσω Ταξιάρχη) και στην επαρχιακή οδό Νεοχωρίου – Βαρβάρας.

Διακοπές ηλεκτροδότησης

Το πολύ πυκνό χιόνι προκάλεσε διακοπές ηλεκτροδότησης και προβλήματα υδροδότησης, αναφέρεται σε ανακοίνωση του δήμου Δίου – Ολύμπου στην Πιερία. Ο δήμος βρίσκεται «σε συνεχή επικοινωνία με τον ΔΕΔΔΗΕ», ενώ, όπως επισημαίνεται, οι διακοπές ηλεκτροδότησης «δημιουργούν προβλήματα και στην υδροδότηση πολλών περιοχών».

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο περιφερειακός διευθυντής του ΔΕΔΔΗΕ Μακεδονίας – Θράκης Νίκος Παυλίδης, «λόγω έντονης χιονόπτωσης, κόπηκε αγωγός του δικτύου το πρωί και έμεινε “εκτός” μία κύρια γραμμή στην ευρύτερη περιοχή του Λιτοχώρου. Το μεγαλύτερο τμήμα έχει ήδη αποκατασταθεί από τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ και αναμένεται σύντομα η πλήρης αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαφήμιση