Αρχική Τουρισμός - Ταξίδια Επαναπροσδιορίζεται η τουριστική ροή με απευθείας πτήσεις – Οι χώρες στόχος

Επαναπροσδιορίζεται η τουριστική ροή με απευθείας πτήσεις – Οι χώρες στόχος

Αύξηση του τουριστικού ρεύματος από νέες χώρες με απευθείας πτήσεις αναμένει η Ελλάδα, όπως επιβεβαίωσε από το Ριάντ η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη.

0
Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος - Aegean
ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI
Διαφήμιση

Αύξηση του τουριστικού ρεύματος από τη Σαουδική Αραβία αναμένει η Ελλάδα, όπως επιβεβαίωσε από το Ριάντ η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη. «Φέτος θα έχουμε και νέες απευθείας πτήσεις από Ριαντ προς Μύκονο και Σαντορίνη, προστιθέμενες στις ήδη υπάρχουσες των αερογραμμών της Saudia και της Aegean προς Αθήνα» επισήμανε.

Όπως μάλιστα αποκάλυψε η κ.Ζαχαράκη, υπάρχουν συζητήσεις για την περαιτέρω αύξηση των απευθείας αεροπορικών συνδέσεων. «Είναι η βάση για να μπορούμε να συζητάμε για αύξηση του τουρισμού», όπως σημείωσε.

Εμβάθυνση στις διμερείς σχέσεις

Η κυρία Ζαχαράκη, εκτίμησε ότι είναι η κατάλληλη στιγμή για να προχωρήσουμε ακόμα περισσότερο στην εμβάθυνση των διμερών σχέσεων Ελλάδας Σαουδικής Αραβίας.

«Στις δύσκολες στιγμές που ζούμε, είναι πολύ σημαντικό να συνεχίζουμε να κάνουμε τη δουλειά μας με συνέπεια και ψυχραιμία. Βρισκόμαστε στη Σαουδική Αραβία με τον υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη και τον υφυπουργό Γιάννη Τσακίρη, τον υφυπουργό Εξωτερικών Κώστα Φραγκογιάννη, τους αρμόδιους γενικούς γραμματείς καθώς και με μεγάλη ομάδα επιχειρηματιών για την ενίσχυση των επενδύσεων.

Στο κομμάτι των διμερών σχέσεων είναι μια πολύ καλή στιγμή, μετά και την περσινή επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στη Σαουδική Αραβία, αλλά και το πλήθος επαφών μεταξύ των υπουργείων. Στόχος μας να εμπλουτιστεί και να ενισχυθεί  αυτή σχέση» σχολίασε.

Ελληνο-Σαουδαραβικό Επενδυτικό Φόρουμ

Αποτιμώντας τις επαφές που είχε στο Ριάντ, στο πλαίσιο της κυβερνητικής αποστολής που συμμετέχει, η κυρία Ζαχαράκη ανέφερε: «Σήμερα θα συναντήσουμε τον Σαουδάραβα υπουργό Τουρισμού για να συζητήσουμε και για την εφαρμογή του σχεδίου δράσης που ήδη έχει αποφασιστεί με τον υπουργό Τουρισμού Βασίλη Κικίλια, για πιο συγκεκριμένα και απτά αποτελέσματα αυτής της συνεργασίας».

Αναφερόμενη στη συμμετοχή της σε πάνελ στο Ελληνο-Σαουδαραβικό Επενδυτικό Φόρουμ, τόνισε την ροσπάθεια από ελληνικής πλευράς να παρουσιαστούν όλες οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού και οι ευκαιρίες που μπορούν να έχουν οι επισκέπτες από τη Σαουδική Αραβία για να περάσουν ποιοτικές διακοπές, με υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στη χώρα μας.

Συγχρόνως, αναδείχθηκαν οι αναβαθμισμένες και πολυτελείς τουριστικές υποδομές χώρας προβάλλοντας τις δυναμικές καμπάνιες του ΕΟΤ που πλέον αναδεικνύουν την Ελλάδα ως τουριστικό προορισμό για όλο τον χρόνο.

Ανάπτυξη συνεργειών

Τέλος, αναφέρθηκε στην επίσκεψη στην Αλ Ούλα κατά την πρώτη ημέρα του ταξιδιού της ελληνικής κυβερνητικής και επιχειρηματικής αποστολής στη Σαουδική Αραβία, αλλά και στη δυνατότητα ανάπτυξης συνεργειών μεταξύ των δύο χωρών.

«Επισκεφθήκαμε την Αλ Ούλα, αυτό το mega-πρότζεκτ το οποίο γίνεται στη Σαουδική Αραβία, και δώσαμε ιδιαίτερη έμφαση στο πώς μπορούν να υπάρξουν συνέργειες σε ένα κομμάτι που υπερβαίνει και το κομμάτι των επενδύσεων, που μας ενδιαφέρει, αλλά και να συζητήσουμε συνεργασίες σε θέματα που έχουν να κάνουν με την τουριστική εκπαίδευση και σε ανταλλαγή τεχνογνωσίας στις ειδικές μορφές τουρισμού». Έκανε λόγο για θετική διάθεση συνεργασίας και από τις δύο πλευρές.

Επενδυτικό ενδιαφέρον

Στο πλαίσιο της παρουσίας μας εδώ συναντήθηκα με επιχειρηματίες που επιθυμούν να επενδύσουν στην Ελλάδα στον τομέα της φιλοξενίας. Επίσης, βρεθήκαμε με tour operators και με influncers οι οποίοι ψάχνουν ευκαιρίες στην Ελλάδα, έτσι ώστε να διαφημίσουν τους προορισμούς μας. Ξέρουν και αγαπούν ήδη κάποια μέρη.

«Στόχος μας είναι να τους δείξουμε όλα τα μέρη και τις εμπειρίες που μπορεί να προσφέρει η χώρα μας» σημείωσε η υπουργός Τουρισμού.

Επενδύσεις στον λιμενικό τομέα

Στο πάνελ για το μέλλον του τουρισμού στο Ελληνο-Σαουδαραβικό Επενδυτικό Φόρουμ συμμετείχε και η γενική γραμματέας του υπουργείου Τουρισμού Ολυμπία Αναστασοπούλου και έκανε παρουσίαση για τις προοπτικές του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και ειδικότερα για την αναδιαμόρφωση του θεσμικού πλαισίου των τουριστικών λιμένων και τις επενδυτικές ευκαιρίες που ανοίγονται στον τομέα, για την ανάληψη αμοιβαία επωφελών πρωτοβουλιών μεταξύ Σαουδικής Αραβίας και Ελλάδας.

Όπως ανέφερε, από τα 320 εκατ. ευρώ που αντιστοιχούν στο υπουργείο Τουρισμού από το Ταμείο Ανάκαμψης, τα 160 εκατ. ευρώ αφορούν την αναδιαμόρφωση και ψηφιοποίηση των τουριστικών λιμένων, διανοίγοντας έτσι νέους δρόμους συνεργασιών.

Η ελληνική αντιπροσωπεία πραγματοποίησε συνάντηση με εκπροσώπους της εταιρείας κολοσσού της Σαουδικής Αραβίας στον χώρο των κατασκευών Al Bawani, όπου επιβεβαιώθηκε η προοπτική επενδύσεων στη χώρα μας, για πρώτη φορά στην ιστορία της κατασκεύαστριας.

Al Bawani

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΤην Παρασκευή τα «θεμέλια» της Συμμαχίας του Νότου για την ενέργεια
Επόμενο άρθροΟ Ουκρανός πρόεδρος καθήλωσε το Κογκρέσο ξυπνώντας μνήμες τρόμου