Αρχική Ενέργεια Ανατιμήσεις «φωτιά» αναμένονται τις επόμενες ημέρες στα καύσιμα

Ανατιμήσεις «φωτιά» αναμένονται τις επόμενες ημέρες στα καύσιμα

Οκτώ στους 10 οδηγούς που βάζουν πλέον βενζίνη με το λαμπάκι αναμμένο. Ενώ, το 80% των δεξαμενών πετρελαίου θέρμανσης στα σπίτια είναι άδειες.

0
kaysima autokinitou
(EUROKINISSI/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΙΡΕΤΑΚΗΣ)
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Ανοδικές τάσεις αναμένονται στις τιμές των καυσίμων αυτή την εβδομάδα, σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων, καθώς οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου σημειώνουν εκ νέου σφοδρή κούρσα ανόδου.

Όπως σημείωσε σε συνέντευξή του στην κρατική τηλεόραση ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων, Γιώργος Ασμάτογλου, οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου έχουν ξαναπάρει την ανηφόρα, από τα 107 δολάρια σήμερα «τρέχει» στα 112 δολάρια το βαρέλι.

Υπάρχει μεγάλη οικονομική δυσκολία στην τσέπη του Έλληνα καταναλωτή εδώ και πολύ καιρό. Χθες με τον χιονιά, ο κόσμος έπαιρνε πετρέλαιο με τα μπετονάκια για να ζεσταθεί λίγο, υπάρχει τεράστιο πρόβλημα είπε.

«Οκτώ στους 10 οδηγούς που βάζουν πλέον βενζίνη έρχονται με το λαμπάκι αναμμένο. Ενώ, το 80% των δεξαμενών πετρελαίου θέρμανσης στα σπίτια είναι άδειες».

Και στις πολυκατοικίες υπάρχει τεράστιο πρόβλημα, από τους 10 ενοίκους οι 7 μπορούν πλέον να βάλουν πετρέλαιο θέρμανσης, είπε.

Οι ζημιές από άδεια ρεζερβουάρ

Όπως σχολιάζουν ιδιοκτήτες συνεργείων αυτοκινήτων, «Το άδειο ρεζερβουάρ μπορεί να προκαλέσει υπερθέρμανση της αντλίας καυσίμου, με τα σκουπιδάκια που βρίσκονται στον πάτο του ντεπόζιτου να προκαλούν σημαντική ζημιά στον κινητήρα του αυτοκινήτου που μπορεί να φτάσει και τα 1300 ευρώ».

car engine

Τιμές «Θηλιά» για τους επαγγελματίες οδηγούς

Την άμεση ανοδο των τιμών καυσίμων είχε προβλέψει από τις προηγούμενες ημέρες ο κ. Ασμάτογλου, αναφερόμενος στο διεθνές ράλι τιμών του αργού πετρελαίου και τις επιπτώσεις σε ιδιώτες και επαγγελματίες οδηγούς.

Σχολιάζοντας μάλιστα την επιδότηση καυσίμων που εξήγγειλε η κυβέρνηση, όπως διαπίστωσε «σε αντίθεση με το μέτρο για την βενζίνη, για το πετρέλαιο κίνησης που αφορά επαγγελματικούς κλάδους, η επιδότηση θα δοθεί στο διυλιστήριο. Θα πρέπει να περάσει εκεί και να τη δούμε αν θα περάσει στις εταιρείες, ώστε κατ’ επέκταση να μειωθεί κατά 15 λεπτά για ένα μήνα τον Απρίλιο. Αν και αυτό ακόμα, δεν αρκεί» σημείωσε.

«Για το πετρέλαιο που αφορά τα τρακτέρ η κυβέρνηση αφαίρεσε τελείως τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης και παρόλα αυτά οι αγρότες κινούνται σε κινητοποιήσεις» αντέτεινε ο κ.Ασμάτογλου.

Αποκάλυψε, δε, ότι «οι αυτοκινητιστές ετοιμάζουν και αυτοί κινητοποιήσεις. Πρέπει να βρεθεί μια μέριμνα και γι’ αυτούς γιατί έχουν ήδη απορροφήσει τις αυξήσεις του προηγούμενου διαστήματος στα κόμιστρά τους».

 

Διαφήμιση