Αρχική Ειδήσεις Αεροπορική τραγωδία: Συνετρίβη Boeing με 133 επιβάτες στην Κίνα

Αεροπορική τραγωδία: Συνετρίβη Boeing με 133 επιβάτες στην Κίνα [Video]

Με την συντριβή του αεροσκάφους έχει προκληθεί μεγάλη δασική πυρκαγιά. Στο σημείο μεταβαίνουν διασωστικές δυνάμεις.

0
Boeing crashed1
Κίνα: Συνετρίβη Boeing με 133 επιβάτες (ScreenShot)
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Ένα Boeing 737-800 της China Eastern Airlines συνετρίβη σε ορεινό όγκο στη νότια Κίνα. Οι αρχικές αναφορές κάνουν λόγο για 133 επιβαίνοντες.

Το αεροσκάφος εκτελούσε δρομολόγιο από το Κουνμίνγκ προς Γκουανγκζού και κατέπεσε σε ορεινή περιοχή στο Γκουανγκσί, προκαλώντας δασική πυρκαγιά.

Σύμφωνα με την κινεζική κρατική τηλεόραση δεν είναι γνωστό εάν υπάρχουν διασωθέντες. Επιτόπου μεταβαίνουν διασωστικές δυνάμεις.

Boeing crashed

Το αεροσκάφος Boeing 737 συνετρίβη στην επαρχία κοντά στην πόλη Wuzhou, στην περιοχή Guangxi και «προκάλεσε πυρκαγιά στο βουνό», μετέδωσε το CCTV, επικαλούμενο το επαρχιακό γραφείο διαχείρισης έκτακτης ανάγκης.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η πτήση China Eastern MU5735 δεν είχε φτάσει στον προγραμματισμένο προορισμό της στο Guangzhou μετά την απογείωσή της από την πόλη Kunming λίγο μετά τις 1:00 μ.μ. (05:00 GMT) τη Δευτέρα, επικαλούμενα μαρτυρίες του προσωπικού του αεροδρομίου.

Η Beijing Youth Daily, επικαλούμενη έναν αξιωματούχο του γραφείου αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών της κομητείας Teng, ανέφερε ότι έχουν αποσταλεί ομάδες πυροσβεστών και άλλου προσωπικού έκτακτης ανάγκης. «Βασικά έχουμε στείλει όλες τις δυνάμεις που μπορούμε να στείλουμε», είπε ο αξιωματούχος, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Σημειώνεται ότι το αεροπλάνο ήταν μοντέλο Boeing 737-800, ένα από τα πιο κοινά επιβατικά αεροπλάνα στον κόσμο.

Διαφήμιση