Αρχική Ειδήσεις Στο πνεύμα του Βαλεντίνου εκστρατεία ενημέρωσης για υποβρύχιους γάμους

Στο πνεύμα του Βαλεντίνου εκστρατεία ενημέρωσης για υποβρύχιους γάμους [VIDEO]

«Ο υποβρύχιος γάμος στο νησί μας είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για ανταλλαγή όρκων όλο τον χρόνο και δεν απαιτεί από το ζευγάρι ούτε ιδιαίτερες ικανότητες και γνώσεις, ούτε παράλογα έξοδα» παρακινεί ο Δήμαρχος Αλοννήσου.

0
ypovrixios gamos adrien king unsplash
EIKONA: Adrien King / Unsplash
Διαφήμιση

Tην ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου επέλεξε ο Δήμος Αλοννήσου για να αναγγείλει επίσημα την έναρξη της δυνατότητας οργάνωσης υποβρύχιων γάμων και όρκων ανανέωσης στον εξωτικό παράδεισο των Σποράδων.

Στο βίντεο, το ζευγάρι και η ομάδα υποστήριξης της διοργάνωσης υποβρύχιων γάμων, κάνουν βουτιά στον βυθό της Αλοννήσου και δημοσιοποιούν τη νέα πρωτοποριακή υπηρεσία με ειδικό slogan «Alonissos, I Love You Deeply!» που επικοινωνείται με διάφορους τρόπους.

Δείτε το σχετικό video

«Μαζί με το πρώτο υποβρύχιο μουσείο της Ελλάδας και τα άλλα υπέροχα καταδυτικά σημεία, τα τελευταία χρόνια έχουμε αναγάγει την κατάδυση, σε τρόπο ζωής» δηλώνει ο Δήμαρχος Αλοννήσου Πέτρος Βαφίνης.

«Ο υποβρύχιος γάμος στο νησί μας είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για ανταλλαγή όρκων όλο τον χρόνο και δεν απαιτεί από το ζευγάρι ούτε ιδιαίτερες ικανότητες και γνώσεις, ούτε παράλογα έξοδα. Την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου προσκαλούμε όλους τους ερωτευμένους να ζήσουν την υποβρύχια γαμήλια εμπειρία στην Αλόννησο και να ξεκινήσουν από εδώ τη νέα τους ζωή» παρακινεί ο Δήμαρχος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση – πρόσκληση του Δήμου, έχει ήδη προγραμματιστεί ο πρώτος υποβρύχιος γάμος στα νερά της Αλοννήσου για τα τέλη Αυγούστου.

Το τελετουργικό όπως γράφτηκε στο Γκίνες

Η συμμετοχή σε αυτό το τελετουργικό για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου απαιτεί ένα ταξίδι στην Αλόννησο  και έναν… αναπνευστήρα.

Από τις αρχές του 1996, η επαρχία Τρανγκ, στην Ταϊλάνδη απέκτησε παγκόσμια αναγνώριση για τη διάσημη εκδήλωση «Υποβρύχιοι Γάμοι», που συμπίπτει και εκεί, με την πιο ρομαντική μέρα του χρόνου.

ypovrixios gamos Trang

Το 2000 ο υποβρύχιος γάμος Trang κέρδισε επίσημη αναγνώριση από το βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες, ως ο μεγαλύτερος υποβρύχιος γάμος στον κόσμο.

Μόνο ειδικευμένοι δύτες επιτρέπεται να λάβουν μέρος στην υποβρύχια γαμήλια τελετή και μόνον ορισμένοι πό υτούς θα φορέσουν νυφικό ή κοστούμι, εκτός από τον εξοπλισμό κατάδυσης.

Ενώ, μόλις ολοκληρωθεί η τελετή, ο «τελετάρχης» δίνει στο ευτυχισμένο ζευγάρι το αδιάβροχο πιστοποιητικό γάμου.

 

Υποβρύχια τιμαλφή αποδεικνύουν την τάση

«Δεν μπόρεσα να καταγράψω όλα όσα βρήκα», αποκαλύπτει δύτης στα νερά της παραλίας Waikiki στη Χαβάη, «αλλά ήμουν πολύ τυχερός. Το αγαπημένο μου είναι αυτό το τεράστιο χρυσό δαχτυλίδι αραβώνων με διαμάντι. Δεν έχω ψάξει να μάθω αν είναι αληθινά ή όχι, αν και πολλά από αυτά έχουν σφραγίδα καρατίων που μαρτυρά ότι είναι όντως χρυσός» εξηγεί.

«Βρήκα και ένα μικρό διαμαντένιο σκουλαρίκι» παραδέχεται στους οικείους του «Νομίζω ότι όλα αυτά είναι δαχτυλίδια βολφραμίου» σχολιάζει προφανώς χαριτολόγωντας καθώς το βολφράμιο είναι ένα συμπυκνωμένο μέταλο τελευταίας τάσης που προκαλεί φρενίτιδα σε όλο τον κόσμο. Ακόμα και ένα μικρό κομμάτι του είναι περίεργα βαρύ. Ένας κύβος 1,5 ίντσας (3,8 εκατοστών) ζυγίζει ένα κιλό, ενώ πωλείται αντί 199 δολαρίων.

timalfi

Διαφήμιση