Αρχική Ειδήσεις Σαρώνει ο κυκλώνας Μπατσιράι και ανθρώπινες ζωές στη Μαγαδασκάρη

Σαρώνει ο κυκλώνας Μπατσιράι και ανθρώπινες ζωές στη Μαγαδασκάρη

0
kyklonas
Tropical cyclone Batsirai hits Madagascar packing heavy rains and winds of up to 165km (Screen Grab / Video)
Διαφήμιση

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι αναφέρθηκαν να έχουν χάσει σήμερα τη ζωή τους, από το πέρασμα του κυκλώνα Μπατσιράι από τις νοτιοανατολικές περιοχές της Μαδαγασκάρης. Εκτεταμένες κατολισθήσεις,  κατάρρευση κτηρίων, διακοπή της παροχής ηλεκτρικής ενέργειας, αλλά και πλημμύρες αποτελούν πλέον «πολύ σοβαρή απειλή» για εκατομμύρια ανθρώπους στο μεγάλο νησί του Ινδικού Ωκεανού.

Μία από τις πόλεις που δέχτηκε σκληρό πλήγμα από τον κυκλώνα είναι η παράκτια πόλη Νόσι Βαρίκα, όπου τα περισσότερα κτίρια καταστράφηκαν, ενώ οι πλημμύρες απέκλεισαν την πόλη από τις γύρω περιοχές, σύμφωνα με έναν αξιωματούχο.

Ο κυκλώνας κινήθηκε προς τα ηπειρωτικά χθες, αργά το βράδυ, πλήττοντας την ανατολική ακτογραμμή της Μαδαγασκάρης με σφοδρές βροχοπτώσεις και ανέμους που έπνεαν με ταχύτητα 165 χιλιομέτρων την ώρα.

Εκτιμάται ότι περίπου 150.000 άνθρωποι θα αναγκαστούν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

Οι καταστροφές από το σύστημα του κυκλώνα Μπατσιράι ακολουθούν τις καταστροφές που προκάλεσε ο κυκλώνας Άνα, ο οποίος έπληξε το νησί πριν από δύο εβδομάδες, με συνέπεια το θάνατο 55 ανθρώπων και την αναγκαστική εγκατάλειψη εστιών από 130.000 άνθρωπους.

 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροEντοπίστηκαν xωρίς τις αισθήσεις τους οι τρεις αναρριχητές [ΦΩΤΟ]
Επόμενο άρθροΟυκρανία: Οι δορυφόροι αποτυπώνουν real time την ανάπτυξη ρωσικών στρατευμάτων