Αρχική Άσκηση Eντοπίστηκαν xωρίς τις αισθήσεις τους οι τρεις αναρριχητές

Eντοπίστηκαν xωρίς τις αισθήσεις τους οι τρεις αναρριχητές [ΦΩΤΟ]

0
Kalavryta scooter
Διαφήμιση

Χωρίς τις αισθήσεις τους εντοπίστηκαν από την ομάδα διάσωσης οι τρεις ορειβάτες που αγνοούνταν από χθες στον Χελμό, στα Καλάβρυτα.

Οι τρεις άντρες, ηλικίας από 50 έως 55 ετών κάτοικοι Πάτρας, έμπειροι στην χειμερινή αναρρίχηση και χιονοδρομία ανέβηκαν στο Χελμό το πρωί του Σαββάτου. Από την Στύγα που εθεάθησαν τελευταία φορά, σχεδίαζαν να πάνε προς την περιοχή της «Μαυρολίμνης»

Νωρίτερα ελικόπτερο εντόπισε προσωπικά αντικείμενα ενός από τους ορειβάτες, με τα σωστικά συνεργεία να προσεγγίζουν το σημείο για να επεκτείνουν τις έρευνές τους. Αρχικά βρέθηκαν τα σώματα των δύο πρώτων αναρριχητών, τα οποία και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο ώστε να γίνει η ταυτοποίησή τους.

Πριν από λίγα λεπτά έπεσε η αυλαία και για την τρίτη πράξη του δράματος στο Χελμό με την ανεύρεση και του τρίτου αγνοουμένου που δυστυχώς και αυτός βρέθηκε νεκρός.

Ολονύκτιες έρευνες

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην περιοχή είχε προκληθεί χιονοστιβάδα. Λόγος για τον οποίο ενετεινε ττην αγωνία για την αναζήτησή τους.

Τα τρία άτομα που θεωρούνταν έμπειρα στην χειμερινή αναρρίχηση και χιονοδρομία ξεκίνησαν από το χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων για να ανέβουν στον Χελμό.

Τους είδαν για τελευταία φορά στη Στύγα χθες το πρωί. Σύμφωνα με τον διευθυντή του Χιονοδρομικού Καλαβρύτων κ. Άγριο, « Δεν ξέρουμε τι ώρα ακριβώς ξεκίνησαν. Σύμφωνα με οικείους τους, το εγχείρημά τους θα απαιτούσε αρκετές ώρες. Είχαν φύγει για μία διαδρομή εκτός των εγκαταστάσεων του χιονοδρομικού κεντρου».

Τα τρία άτομα αναζητήθηκαν αρχικά από το προσωπικό του χιονοδρομικού κέντρου, καθώς είχαν αφήσει το αυτοκίνητό τους στο χώρο στάθμευσης της εγκατάστασης.

Στην επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης συμμετείχαν

  • 22 πυροσβέστες,
  • Ορειβατική ομάδα έρευνας και διάσωσης της 6ης ΕΜΑΚ από την Πάτρα,
  • Ειδικό ερπυστριοφόρο όχημα,
  • Ομάδα χειριστών συστημάτων μη επανδρωμένων αεροσκαφών,
  • Περιπολικό της ΕΛΑΣ,
  • Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ,
  • Ένα ελικόπτερο του ενιαίου κέντρου συντονισμού έρευνας – διάσωσης.

Παράλληλα, στο έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμει κλιμάκιο εννέα εθελοντών – διασωστών, του παραρτήματος Αχαΐας, της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης.

Διαφήμιση