Αρχική Ειδήσεις Οι τέσσερις όροι που έθεσε ο Πούτιν στον Μακρόν, εν μέσω διαπραγματεύσεων...

Οι τέσσερις όροι που έθεσε ο Πούτιν στον Μακρόν, εν μέσω διαπραγματεύσεων στη Λευορωσία

Συνομιλίες μιάμισης ώρας είχε ο Ε. Μακρόν με τον Βλ. πούτιν, κατόπιν παρότρυνση του πρώτου από τον Ουκρανό πρόεδρο Β, Ζελένσκι. Τρία τα αιτήμα Μακρόν – Τέσσερις οι όροι Πούτιν

0
Μακρόν Γαλλία
Εικόνα: Christophe Ena, Pool
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Την ώρα που οι διαπραγματεύσεις στα σύνορα με τη Λευκορωσία ήταν σε εξέλιξη μεταξύ Ρώσων και Ουκρανών διαπραγματευτών και οι μάχες μαίνονταν στο Χάρκοβο, ο πρόεδρος της Γαλλίας Ε.Μακρόν είχε επικοινωνία περίπου μιάμισης ώρας με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν.

Τρία σημεία Μακρόν προς Πούτιν

Κατόπιν αιτήματος της ουκρανικής κυβέρνησης, ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, μίλησε με τον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντιμίρ Πούτιν, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Μέγαρο των Ηλυσίων: Ο πρόεδρος επανέλαβε της απαίτηση της διεθνούς κοινότητας να σταματήσει (η Ρωσία) την επίθεσή της κατά της Ουκρανίας και επιβεβαίωσε την ανάγκη άμεσης καθιέρωσης εκεχειρίας.

Τις τελευταίες ώρες ο Μακρόν συνομίλησε «πολλές φορές» με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ο Μακρόν ζήτησε επίσης από τον Πούτιν:

  • να διασφαλίσει ότι κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων θα σταματήσουν όλα τα χτυπήματα και οι επιθέσεις σε αμάχους και τα σπίτια τους,
  • θα διατηρηθούν οι μη στρατιωτικές υποδομές και
  • όλοι οι κύριοι δρόμοι – ιδιαίτερα ο δρόμος νότια έξω από το Κίεβο – θα παραμείνει ασφαλής στη χρήση.

Ο Πούτιν «επιβεβαίωσε την προθυμία του να δεσμευτεί και στα τρία σημεία», ανέφερε η δήλωση των Ηλυσίων.

Ο Μακρόν κάλεσε επίσης τον Πούτιν να διασφαλίσει ότι τηρείται το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο και προστατεύονται οι άμαχοι πληθυσμοί και οι μεταφορές βοήθειας και ζήτησε από τον Ρώσο πρόεδρο «να παραμείνει σε επαφή τις επόμενες ημέρες για να αποφευχθεί η επιδείνωση της κατάστασης».

Οι τέσσερις όροι Πούτιν

Σύφωνα με όσα μεταδίδει το RT ο Πούτιν επανέλαβε τους «τέσσερις όρους» που θέτει στην Ευρωπαϊκή Ένωση, προκειμένου να σταματήσει τον πόλεμο που μαίνεται για 5η μέρα.

Οι τέσσερις όροι είναι οι εξής:

  • Αναγνώριση της ρωσικής κυριαρχίας στην Κριμαία
  • Αποστρατιωτικοποίηση του ουκρανικού κράτους
  • Αποναζιστικοποίηση του ουκρανικού κράτους
  • Διασφάλιση ουδέτερου καθεστώτος της Ουκρανίας

Δραστικά μέτρα από Πούτιν για κυρώσεις

Αντιμέτωπος με κυρώσεις, ο Πούτιν ανακοινώνει δραστικά μέτρα για να στηρίξει το ρούβλι. Ο Ρώσος πρόεδρος κατακρίνει τις βάναυσες κυρώσεις που επιβλήθηκαν από την «αυτοκρατορία του ψεύδους» ως αντίδραση στην εισβολή στην Ουκρανία και υπόσχεται δραστικά μέτρα για τη στήριξη του ρουβλίου, το οποίο βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση.

Στους κατοίκους της Ρωσίας θα απαγορεύεται πλέον η μεταφορά νομισμάτων στο εξωτερικό, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο με διάταγμα αργά τη Δευτέρα, αφού το ρωσικό νόμισμα νωρίτερα έφτασε σε ιστορικά χαμηλά έναντι του δολαρίου και του ευρώ. Επιπλέον, οι Ρώσοι εξαγωγείς καλούνται επίσης από τη Δευτέρα να μετατρέψουν σε ρούβλια το 80% των κερδών τους σε ξένο νόμισμα από την 1η Ιανουαρίου και να συνεχίσουν να διατηρούν μια αναλογία 80% των νομισματικών τους περιουσιακών στοιχείων σε ρούβλια στο μέλλον

Με πληροφορίες από BBC, LIberation, ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διαφήμιση