Αρχική Τουρισμός - Ταξίδια Οι πόλεις με τα πλέον βιώσιμα ξενοδοχεία στον κόσμο

Οι πόλεις με τα πλέον βιώσιμα ξενοδοχεία στον κόσμο [ΦΩΤΟ]

Σύμφωνα με έρευνα γνωστής ταξιδιωτικής πλατφόρμας, το 73% των ταξιδιωτών επιλέγουν καταλύματα που υιοθετούν πρακτικές βιωσιμότητας. Αν και το 41% ​​δεν γνωρίζει πώς να προσδιορίσει τις βιώσιμες ταξιδιωτικές επιλογές.

0
fairmont5
Διαφήμιση

Ο οικονομικός αντίκτυπος της τουριστικής βιομηχανίας σε κάθε τόπο είναι τεράστιος. Δημιουργεί εκατοντάδες εκατομμύρια θέσεις εργασίας και ωθεί την ανάπτυξη. Ωστόσο, το περιβαλλοντικό του αποτύπωμα είναι εξίσου μεγάλο, καθώς τα ξενοδοχεία συμβάλλουν σημαντικά στις παγκόσμιες εκπομπές άνθρακα.

Με 24ωρη κατανάλωση ενέργειας, εγκαταστάσεις πλυντηρίων, απόρριψη απορριμμάτων και παραγωγή αναλωσίμων επισκεπτών, τα ξενοδοχεία έχουν υψηλότερο αποτύπωμα άνθρακα από άλλες κατηγορίες κτιρίων.

Ο ξενοδοχειακός τομέας αντιμετωπίζει την κλιματική πρόκληση να μειώσει τις εκπομπές του κατά 66% έως το 2030 και 90% έως το 2050 για να διασφαλίσει ότι η προβλεπόμενη ανάπτυξη της βιομηχανίας δεν θα οδηγήσει σε αντίστοιχη αύξηση των εκπομπών άνθρακα. Η κατασκευή νέων ξενοδοχείων και θέρετρων με μηδενικές εκπομπές άνθρακα είναι ένα σημαντικό μέρος της λύσης, αλλά δεν θα είναι αρκετό για να επιτευχθεί αυτός ο φιλόδοξος στόχος μείωσης του άνθρακα, όταν το 80% των υπαρχόντων κτιρίων στον κόσμο αναμένεται να χρησιμοποιούνται ακόμη τρία δεκαετίες από τώρα.

Το «κλειδί» βρίσκεται στην μετασκευή των υπαρχόντων ξενοδοχείων, σύμφωνα με τα πράσινα πρότυπα. Τα περιβαλλοντικά οφέλη μέσω της βελτίωσης της ενεργειακής τους απόδοσης είναι προφανή. Είναι επίσης πολύ πιο οικονομικό από το να κατεδαφιστεί μια ξενοδοχειακή μονάδα και να ξεκινήσει από την αρχή.

Η Booking.com εφαρμόζει το «Travel Sustainable Badge»
για να βοηθήσει στον εντοπισμό βιώσιμων εγκαταστάσεων

 

Η Booking.com εισήγαγε ένα πρόγραμμα αναγνώρισης βιωσιμότητας που είναι διαθέσιμο για χρήση σε όλο τον κόσμο. Δημιουργήθηκε για να ενθαρρύνει την ταξιδιωτική βιομηχανία να ενεργεί πιο βιώσιμα και να διευκολύνει τους ταξιδιώτες να κάνουν βιώσιμες επιλογές κράτησης.

Το σήμα της Booking.com Travel Sustainable μοιράζεται τις πρακτικές βιωσιμότητας των συνεργατών του, έτσι ώστε το κοινό να μπορεί να κατανοήσει τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουν οι επιχειρήσεις πριν κάνει την επιλογή του. Επιτρέποντας, σε όσους έχουν περιβαλλοντική συνείδηση, ​​την ευκαιρία να κάνουν την κράτησή τους με σιγουριά ότι η επίσκεψή τους θα έχει μικρό αντίκτυπο στο περιβάλλον.

Οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις που πληρούν τα κριτήρια ενός αναγνωρισμένου προτύπου GSTC και διαθέτουν τις αντίστοιχες οικολογικές πιστοποιήσεις, όπως το Green Key, έχουν επίσης προστεθεί  στη σελίδα της Booking.

Σύμφωνα μάλιστα με έρευνα που διεξήγαγε, διαπίστωσε ότι το 73% των ταξιδιωτών είναι πιθανό να κάνει κράτηση δωματίου σε μια εγκατάσταση που έχει πρακτικές βιωσιμότητας. Αν και το 41% ​​δεν γνωρίζει πώς να προσδιορίσει βιώσιμες ταξιδιωτικές επιλογές. Αυτό το πρόβλημα επιλύεται με τη χρήση του νέου σήματος, με την παρουσίαση εγκαταστάσεων που είναι επιλέξιμες για το σήμα, καθώς έχουν επαληθευτεί και πληρούν το μοντέλο κριτηρίων βιωσιμότητας. Επιπλέον, το σήμα παρέχει στα ξενοδοχεία πρόσθετη αναγνώριση για τις προσπάθειές τους.

Οι Βιώσιμοι «πρωταθλητές»

Το Βανκούβερ του Καναδά διαθέτει τα περισσότερα βιώσιμα ξενοδοχεία από οποιαδήποτε άλλη πόλη στον κόσμο, σύμφωνα με νέα έρευνα του βρετανικού ιστότοπου σύγκρισης υπηρεσιών παροχής ενέργειας, Uswitch.

Η μελέτη ανέλυσε τα οικολογικά «διαπιστευτήρια» χιλιάδων ξενοδοχείων στις 200 μεγαλύτερες πόλεις του κόσμου, όπως παρουσιάζονται στο Booking.com.

Χρησιμοποιώντας το «βώσιμο» φίλτρο του γνωστού ιστότοπου, οι ερευνητές ανακάλυψαν πόσα ξενοδοχεία με οικολογική συνείδηση είναι διαθέσιμα σε κάθε μέρος του πλανήτη και στη συνέχεια το συνέκριναν με τον συνολικό αριθμό των ξενοδοχείων που αναφέρονται, για να δημιουργήσουν μια ποσοστιαία βαθμολογία.

Βανκούβερ

Το Βανκούβερ έχει συνολικά 89 ξενοδοχεία και σχεδόν το 44% από αυτά έχουν αναγνωριστεί για τα οικολογικά τους «διαπιστευτήρια». Μια ξεχωριστή διαμονή στην καναδική πόλη είναι το πεντάστερο Fairmont Waterfront, ένα ξενοδοχείο που φημίζεται για την υποστήριξή του στο περιβάλλον με τις οικολογικές του προσπάθειες.

Το Fairmont Waterfront φιλοξενεί 250.000 μέλισσες, ανακυκλώνει και κομποστοποιεί όπου είναι δυνατόν και ενθαρρύνει όλους τους διοργανωτές εκδηλώσεων να χρησιμοποιούν εναλλακτικές λύσεις, ουδέτερες από άνθρακα.

Στοκχόλμη

Η Στοκχόλμη είναι η δεύτερη πόλη στη λίστα,  με 87 από τα 216 ξενοδοχεία της να βραβεύονται για τη βιωσιμότητά τους. Στο υπόλοιπο της πρώτης πεντάδας κυριαρχούν οι καναδικές πόλεις.

Το Τορόντο είναι τρίτο με σχεδόν το 25% όλων των ξενοδοχείων να αναγνωρίζονται ως βιώσιμα.

Το Κάλγκαρι είναι τέταρτο με περισσότερες από 23% φιλικές προς το περιβάλλον επιλογές και το Έντμοντον είναι πέμπτο με το 22,56% των ξενοδοχείων του να είναι βιώσιμα.

Στο υπόλοιπο του top10 είναι η Λαχόρη στο Πακιστάν, στην έκτη, δύο πόλεις της Κολομβίας καταλαμβάνοντας την έβδομη και την όγδοη θέση – το Μεντεγίν και η Μπογκοτά αντίστοιχα.

Η ένατη και η δέκατη στη λίστα είναι δύο πόλεις της Νότιας Αφρικής. Το Εκουρχουλένι είναι ένατο με το 19,46% των ξενοδοχείων του να είναι εγκεκριμένα. Ενώ την 10η θέση  καταλαμβάνει το Γιοχάνεσμπουργκ.

Οι κορυφαίες 20 πόλεις με «βιώσιμα» διαπιστευτήρια

chartsust

Διαφήμιση