Αρχική Ειδήσεις «Άρωμα» πολέμου από Γερμανία – Σόλτς Προς Ουκρανούς : «Μην παραδίνεστε. Εξοπλιζόμαστε»

«Άρωμα» πολέμου από Γερμανία – Σόλτς Προς Ουκρανούς : «Μην παραδίνεστε. Εξοπλιζόμαστε»

Εικόνες από την ταινία Back to the future «ξύπνησαν» οι δηλώσεις Σολτς από γερμανικής Βουλής, προς τους γερμανούς ουκρανούς και ευρωπαίους πολίτες, αποκαλύπτοντας ότι η χώρα επανεξοπλίζεται για πρώτη φορά μετά τον β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

0
Oukraniki krisi
Διαφήμιση
 Της Αγγελικής Γυπάκη
Σε ιστορική ομιλία του στη γερμανική Βουλή και εν μέσω  χειροκροτημάτων σχεδόν από όλα τα κόμματα της Bundestank , ο Γερμανός Καγκελάριος Όλαφ Σολτς, εμφανίστηκε έτοιμος να σηκώσει το «γάντι» του πολέμου μετά την διαταγή γενικευμένης σύρραξης ρωσικών στρατευμάτων σε ουκρανικό έδαφος.
Ο Όλαφ Σολτς, αφού κάλεσε τους Ουκρανούς να μην παραιτηθούν, με την προτροπή ” Είστε πολλοί”, ανακοίνωσε την επαναστρατικοποίηση της Γερμανίας , πρώτη φορά μετά τον Β’ παγκόσμιο πόλεμο. Και έστειλε αυστηρό μήνυμα αποφασιστικότητας  στη Ρωσία προειδοποιώντας ότι η Δύση εξοπλίζεται.
Η ιστορική ομιλία Σολτς έλαβε χώρα στην Bundestag, πριν λίγο, που συνεδρίασε για να ορίσει έκτακτη σύνοδο ολομέλειας. Προέβη σε κυβερνητικές δηλώσεις για την κατάσταση στην Ουκρανία, με αποδέκτες εντός κι εκτός συνόρων και κυρίως προς την Ρωσική πλευρά.
«Μην τολμήσετε να απειλήσετε χώρα του ΝΑΤΟ» διεμήνυσε ο Γερμανός καγκελάριος στην Ρωσική πλευρά.
«Εξοπλιζόμαστε. Αναπτύσσουμε νέας γενιάς αεροπλάνα και πλοία σε συνεργασία με Γαλλία» είπε.
«Η διεθνής νομιμότητα και τα ανθρώπινα δικαιώματα πρέπει να διαφυλαχθούν. Τον πόλεμο αυτό τον ξεκίνησε ο Πούτιν.
«Όποιος άκουσε το διάγγελμα του κατάλαβε ότι
ονειρεύεται μια Ρωσική αυτοκρατορία. Πρέπει να αντιταχθούμε».
Ο Όλαφ Σόλτς αποκάλυψε ότι δημιουργείται Στρατιωτικό Ταμείο με 100 δις δολλάρια (!) και θα αποδίδεται εκεί το 2% του προϋπολογισμού των χωρών της Δύσης, γεγονός που ζητούσαν  επί μακρόν οι ΗΠΑ.
Στέλνουμε δυνάμεις στην Τσεχία και θα  προστατεύσουμε τον εναέριο χώρο των συμμάχων. Μη διανοηθείτε να απειλήσετε  μέλη του ΝΑΤΟ.
Αναφορικά με τον κρίσιμο τομέα της ενέργειας, ο Γερμανός Καγκελάριος παραδέχτηκε ότι «Πρέπει να εξασφαλίσουμε την ενεργειακή επάρκεια της χώρας. Θα φτιάξουμε 3 σταθμούς για υποδοχή υγροποιημένου φυσικού αερίου με ειδικό εξοπλισμό και για οικοφιλικές μορφές ενέργειας». Και ανακοίνωσε μέτρα ενεργειακής επάρκειας της Γερμανίας και κίνητρα για την στρατηγική αυτή στροφή της Γερμανίας.
Δείτε ολόκληρη την τοποθέτηση του Γερμανού Καγκελάριου αλλά και αυτές των εκπροσώπων της ολομέλειας στη Γερμανική Βουλή
Γιώργος Φίλης 
Ωστόσο οι δηλώσεις αυτές του Γερμανού καγκελάριου δημιούργησαν τον έντονο προβληματισμό έως και την ανησυχία του Έλληνα διεθνολόγου κ. Γιώργου Φίλη ο οποίος την ώρα της ομιλίας του Γερμανού καγκελάριου,  φιλοξενούνταν στον τηλεοπτικό δίκτυο του OPEN.
«Η Ουκρανία είναι το φυτίλι. Το θέμα είναι παγκόσμιο. Δεν μπορείς να φέρεσαι στον Πούτιν όπως στον Σαντάμ, όταν έχει στα χέρια τη μεγαλύτερη δύναμη πυρηνικών», σχολίασε ο κ Γιώργος Φίλης , μετά την ομιλία Σόλτς, προειδοποιώντας για τα χειρότερα. «Οι ΗΠΑ ήθελαν  να επαναφέρουν τον  ψυχρό πόλεμο στην Ευρώπη » είπε και πρόσθεσε: «Το ερώτημα είναι αν θέλει ο Πούτιν να γίνει έτσι και πως θα απάντησει; Η Ρωσία μπορεί να βάλει τα πυρηνικά στη μέση». είπε όπως και επιβεβαιώθηκε αμέσως μετά με τη σχετική  δήλωση Πούτιν …
Διαφήμιση