Αρχική Ειδήσεις O τυφώνας Γιούνις κλειδώνει στα σπίτια Λονδρέζους και Ουαλούς

O τυφώνας Γιούνις κλειδώνει στα σπίτια Λονδρέζους και Ουαλούς

Εκατοντάδες σχολεία και κολέγια είναι κλειστά σε Αγγλία και Ουαλία, ενώ υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στις οδικές, σιδηροδρομικές και αεροπορικές μεταφορές.

 

0
Eunice
Large waves and strong winds hit during Storm Eunice, in Porthleven, Cornwall, Britain, February 18, 2022. REUTERS/Tom Nicholson
Διαφήμιση

Ισχυρή σύσταση να παραμείνουν την Παρασκευή στο σπίτι τους έλαβαν οι κάτοικοι της νοτιοανατολικής Αγγλίας και της δυτικής Ουαλίας, εξαιτίας της καταιγίδας Γιούνις, που έχει χαρακτηριστικά τυφώνα.

Οι άνεμοι της καταιγίδας που έπληξε πρώτα της ουαλικές ακτές και πλέον και αυτές της Κορνουάλης στη νοτιοδυτική Αγγλία, έχουν ήδη φτάσει τα 110 χιλιόμετρα την ώρα (11 μποφόρ) και αναμένεται να κορυφωθούν στα 150-160 χλμ/ώρα.

Πρόκειται για ταχύτητες ανέμου που στα αμερικανικά μετεωρολογικά πρότυπα παραπέμπουν σε τυφώνα επιπέδου 1.

 

«Κόκκινος» συναγερμός

Η βρετανική μετεωρολογική υπηρεσία έχει εκδώσει διπλή «κόκκινη» προειδοποίηση για σήμερα Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου. Η πρώτη αφορά στην περιοχή της Νότιας Ουαλίας και της Κορνουάλης, και η δεύτερη για τη νοτιοανατολική Αγγλία, περιλαμβανομένου και του Λονδίνου.

Από το πρωί της Παρασκευής όλα τα μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν προειδοποιήσεις για την επερχόμενη καταιγίδα, κορυφώνοντας την ανησυχία για το κατά πόσο το Λονδίνο είναι προετοιμασμένο να την αντιμετωπίσει.

Σύμφωνα με τελευταίες ανταποκρίσεις διεθνών μέσων ενημέρωσης, εκατοντάδες σχολεία και κολέγια είναι κλειστά σε Αγγλία και Ουαλία, ενώ υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στις οδικές και σιδηροδρομικές συγκοινωνίες στον αγγλικό Νότο. Ενώ, όπως έχει αναφερθεί ακυρώθηκαν και πτήσεις αεροπορικών εταιριών όπως της British Airways.

Μετά από αναμονή 4 ωρών, εμφανίστηκε το πρώτο πλοίο στο λιμάνι #Dover, στο Κεντ της Νοτιανατολικής Αγγλίας

Να σημειωθεί ότι η έλευση καταιγίδας από τον Ατλαντικό σε επίπεδα τυφώνα αποτελεί πολύ σπάνιο φαινόμενο για τα βρετανικά νησιά, ιδίως για τη νοτιοανατολική περιοχή όπου βρίσκεται το Λονδίνο.

Ο Βρετανός υφυπουργός ασφαλείας, Ντέιμιαν Χιντς, δήλωσε ότι ο στρατός είναι σε ετοιμότητα για να αντιμετωπίσει τυχόν συνέπειες της καταιγίδας Γιούνις.

Με πληροφορίες από Reuters

 

Διαφήμιση