Αρχική Ειδήσεις Φορτηγό πλοίο φλέγεται στον Ατλαντικό – Υπό περιορισμό το περιβαλλοντικό κόστος

Φορτηγό πλοίο φλέγεται στον Ατλαντικό – Υπό περιορισμό το περιβαλλοντικό κόστος

Φορτηγό πλοίο γεμάτο πολυτελή αυτοκίνητα φλέγεται και παρασύρεται στη μέση του Ατλαντικού

0
Atlantikos cargo
Διαφήμιση

Ένα φορτηγό πλοίο γεμάτο αυτοκίνητα παρασύρεται στον Ατλαντικό Ωκεανό, απουσία πληρώματος που αναγκάστηκε να εγκαταλείψει εξαιτίας της γρήγορης εξάπλωσης της φωτιάς που έχει ξεσπάσει.

Την ώρα που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά, το πλοίο έπλεε  στον Βόρειο Ατλαντικό 90 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά των Αζορών της Πορτογαλίας, σύμφωνα με ανακοίνωση του πορτογαλικού ναυτικού.

Το πλήρωμα παρελήφθη με ασφάλεια και μεταφέρθηκε σε τοπικό ξενοδοχείο, με τη διάσωση να συντονίζεται από το Κέντρο Συντονισμού Ναυτικής Έρευνας και Διάσωσης Ponta Delgada.

 

Το πολύτιμο φορτίο

Το μήκους 656 ποδιών πλοίο μεταφοράς αυτοκινήτων Felicity Ace μετέφερε αυτοκίνητα πολυτελών προδιαγραφών, συμπεριλαμβανομένων Porsche και Volkswagen, από το Emden της Γερμανίας στο Davisville του Rhode Island. 

Οι ιδιοκτήτες του πλοίου δεν έχουν ενημερώσει για την κατάσταση του φορτίου έχοντας κανονίσει τη ρυμούλκησή του σε επόμενο χρόνο, καθώς συνεχίζει να καίγεται.

Αν και η υπεύθυνη ιαπωνική ναυτιλιακή εταιρεία Mitsui OSK Lines (MOL), δεν έχει προβεί σε κάποιο επίσημο σχολιασμό για τον συμβάν. Σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση του πορτογαλικού ναυτικού, το περιβαλλοντικό κόστος του ατυχήματος δεν φαίνεται να ανησυχεί.

«Δεν υπήρξε αξιοσημείωτη πηγή ρύπανσης από τη φωτιά», σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Το Felicity Ace μπορεί να μεταφέρει πάνω από 17.000 τόνους φορτίου, σύμφωνα με το Associated Press, με πιθανώς χιλιάδες αυτοκίνητα επί του σκάφους.

Το πορτογαλικό ναυτικό είπε ότι από την Πέμπτη, η φωτιά είναι σε εξέλιξη και ένα περιπολικό σκάφος παραμένει στο σημείο για να παρακολουθεί το εγκαταλελειμμένο πλοίο.

 

Διαφήμιση