Αρχική Ειδήσεις Ο Έλον Μασκ κάνει τη διαφορά μέσω δορυφόρων στην Ουκρανία

Ο Έλον Μασκ κάνει τη διαφορά μέσω δορυφόρων στην Ουκρανία

Απαντώντας σε έκκληση Ουκρανού αξιωματούχου, ο ιδρυτής της SpeceX, ενεργοποίησε την υπηρεσία παροχής ίντερνετ μέσω του δορυφόρου Starlink στην Ουκρανία, με δυνατότητα χρήσης ακόμα και εν ώρα εισβολής.

0
Ukraine1
Διαφήμιση

Ο υπουργός ψηφιακού μετασχηματισμού της Ουκρανίας, Mykhailo Fedorov επιβεβαίωσε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο twitter, ότι ο ιδρυτής της SpaceX Ελον Μασκ δεσμεύτηκε να παραχωρήσει στους Ουκρανούς πολίτες πρόσβαση στο δορυφορικό της σύστημα διαδικτύου, που ονομάζεται Starlink, αποστέλοντας και πρόσθετο εξοπλισμό ώστε να μπορούν να χρησιμοποιήσουν την υπηρεσία εν μέσω εισβολής.

Ο Έλον Μασκ, ιδρυτής της Space Exploration Technologies Corp., όπως είναι επίσημα γνωστή η SpaceX, απάντησε σε ένα tweet σε αίτημα του υπουργού ψηφιακού μετασχηματισμού της Ουκρανίας, Mykhailo Fedorov, ο οποίος ζήτησε πρόσβαση στην υπηρεσία μέσω Twitter το Σάββατο.

«Η υπηρεσία Starlink είναι πλέον ενεργή στην Ουκρανία. Περισσότερα τερματικά καθ’ οδόν», απάντησε ο Μασκ στο Twitter λίγες ώρες αργότερα.

 

Στην πραγματικότητα, όπως φαίνεται και στο παραπάνω tweet, ο αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης Μιχαΐλο Φεντόροφ είχε προηγουμένως αποδοκιμάσει τον δισεκατομμυριούχο, ζητώντας από αυτόν να προμηθεύσει στην Ουκρανία σταθμούς Starlink μετά την ρωσική επίθεση στη χώρα του.

«Ενόσω προσπαθείτε να εποικίσετε τον Άρη, η Ρωσία προσπαθεί να καταλάβει την Ουκρανία! Μπορεί οι πύραυλοί σας να προσγειώνονται με επιτυχία από το διάστημα, όμως οι ρωσικοί πύραυλοι επιτίθενται σε Ουκρανούς αμάχους! Σας ζητάμε να παράσχετε στην Ουκρανία σταθμούς Starlink», έγραψε του Σαββάτου ο Ουκρανός αξιωματούχος που είναι αρμόδιος για τον ψηφιακό τομέα, καλώντας επίσης τον Έλον Μασκ να προτρέψει «τους Ρώσους που έχουν σώας τα φρένας» να εναντιωθούν στην κυβέρνησή τους.

Starlink

Πενήντα επιπλέον δορυφόροι είναι στραμμένοι στην Ουκρανία

Η SpaceX εκτόξευσε την Παρασκευή ένα δεύτερο φορτίο περίπου πενήντα δορυφόρων Starlink προκειμένου να παράσχουν μια σύνδεση ίντερνετ σε πελάτες σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η SpaceX κατασκευάζει το Starlink, μια υπηρεσία διαδικτύου υψηλής ταχύτητας με δυνατότητα δορυφόρου, τα τελευταία χρόνια. Για να χρησιμοποιήσουν την υπηρεσία, οι πελάτες χρειάζονται ένα τερματικό στο έδαφος που να μπορεί να συνδεθεί με τους δορυφόρους Starlink.

Διαφήμιση