Αρχική COVID-19 Νέα συνεδρίαση της Επιτροπής Ειδικών για Απόκριες και Καρναβάλι

Νέα συνεδρίαση της Επιτροπής Ειδικών για Απόκριες και Καρναβάλι

Η σταδιακή επιστροφή στην εκτός Covid κανονικότητα είναι βασική συζήτηση μεταξύ των Ευρωπαίων υπουργών Υγείας, τη στιγμή που η μετάλλαξη Όμικρον είναι μεν επικίνδυνη, αλλά δεν έχει τη νοσηρότητα της μετάλλαξης Δέλτα.

0
mask anshu a unsplash
Διαφήμιση

Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να συνεδριάσει η Επιτροπή των Ειδικών για την επιδημία και να ανακοινωθεί η πολυπόθητη χαλάρωση των μέτρων, όσων ακόμα ισχύουν για τους εμβολιασμένους πολίτες, δεδομένης της αποκλιμάκωσης των σκληρών δεικτών, προκειμένου και η χώρα μας να μπει σε ρυθμούς κανονικότητας.

Τα μηνύματα για «κανονικό» εορτασμό των Απόκρεων ηχούν ολοένα και πιο αισιόδοξα, καθως, η αποκλιμάκωση των δεικτών είναι πλέον εμφανής και για πρώτη φορά μετά από τρεις μήνες έχουμε κάτω από 500 διασωληνωμένους. Ενώ, μειωμένοι ήταν και χθες οι θάνατοι.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, την Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου που συνεδριάζει η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων, θα συζητηθεί και το θέμα των αποκριάτικων εκδηλώσεων όπως και το θέμα της πληρότητας των γηπέδων.

Συγκεκριμένα, οι ειδικοί παρακολουθούν, αξιολογούν και επαναξιολογούν την πορεία της πανδημίας, έτσι ώστε οποιαδήποτε απόφαση για χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων να είναι ασφαλής.

Οι υπουργικές εκτιμήσεις

Ο υπουργός Υγείας, σε συνέντευξή του το Σαββατοκύριακο τόνισε πως αυτή είναι η βασική συζήτηση και με τους άλλους Ευρωπαίους υπουργούς, ότι σταδιακά επιστρέφουμε στην κανονικότητα τη στιγμή μάλιστα που η μετάλλαξη Όμικρον είναι μεν επικίνδυνη, αλλά δεν έχει τη νοσηρότητα της μετάλλαξης Δέλτα.

Ο Θάνος Πλεύρης γνωστοποίησε επίσης ότι είναι θετικός στον κορονοϊό, ότι τηρεί το πρωτόκολλο απομόνωσης του ΕΟΔΥ και ότι ξεκινά να εργάζεται από το σπίτι του. «Εμβολιαζόμαστε για να νοσήσουμε ήπια», κατέληξε στην ανάρτησή του ο υπουργός Υγείας.

Διαφήμιση