Αρχική Ειδήσεις Xάος στο Πεκίνο 2022 μετά την πτώση πραγματικού χιονιού

Xάος στο Πεκίνο 2022 μετά την πτώση πραγματικού χιονιού

Μετά τις σκληρές επικρίσεις για την αρχική εξάρτηση των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Πεκίνο, από 100% ψεύτικο χιόνι, ισχυρές χιονοθύελλες του Σαββατοκύριακου απείλησαν επανειλημμένως την ομαλή διεξαγωγή τους.

0
Beijing
Διαφήμιση

Αναστάτωση έφερε στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου η πυκνή πτώση πραγματικού χιονιού την Κυριακή 13 Φεβρουαρίου. Η χιονοθύελλα οδήγησε στην ακύρωση πολλών εκδηλώσεων, καθώς, έπεσαν αρκετές ίντσες χιονιού σε διάστημα μόλις 24 ωρών.

Οι εθελοντές στο Genting Snow Park, όπου διεξάγονται τα περισσότερα αγωνίσματα, προσπαθούσαν απεγνωσμένα να καθαρίσουν τις πίστες από το χιόνι. Ενώ, η προσθήκη πραγματικού χιονιού πάνω από το τεχνητό χιόνι δημιούργησε επικίνδυνες συνθήκες για τους αγωνιζόμενους.

Beijing2

Ο προκριματικοί αγώνες σκι slopestyle γυναικών, αρχικά καθυστέρησαν και στη συνέχεια αναβλήθηκαν για τη Δευτέρα, λόγω της πυκνής χιονόπτωσης.

Η δεύτερη μέρα της προπόνησης κατάβασης γυναικών στο Εθνικό Αλπικό Χιονοδρομικό Κέντρο στο Γιανκίνγκ, επίσης ματαιώθηκε. Αλλά, έστω και με αρκετά εμπόδια, στην ώρα του πραγματοποιήθηκε το γιγαντιαίο σλάλομ ανδρών.

Beijing1

Η ορατότητα έγινε επίσης θέμα στον χώρο, με αποτέλεσμα να αναβληθούν ορισμένες εκδηλώσεις για σήμερα Δευτέρα, 14 Φεβρουαρίου.

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή διαβεβαίωσε ότι «χιλιάδες μέλη του προσωπικού» έσπευσαν να συνδράμουν στον αγωνιώδη καθαρισμό των αγωνιστικών χώρων.

Το Genting είναι η τοποθεσία για πολλά από τα αγωνίσματα ελεύθερου σκι και σνόουμπορντ στους Αγώνες του Πεκίνου, όπου η προβλέψιμη επιφάνεια του εδάφους είναι βασική προϋπόθεση για την πραγματοποίηση εντυπωσιακών αλμάτων αλλά και τους αγώνες υψηλής ταχύτητας των αθλητών.

Σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού, αναμένονται ισχυρές χιονοπτώσεις και σήμερα Δευτέρα. Από τα ξημερώματα του Σαββάτου, ομάδες επαγγελματιών και εθελοντών βρίσκονται επί ποδός για να καθαρίζουν το χιόνι από τους χώρους πριν από τις εκδηλώσεις κάθε ημέρας.

Οι εναρκτήριοι αγώνες στα κοντινά κέντρα cross-country και δίαθλου πραγματοποιήθηκαν σε θερμοκρασίες χαμηλότερες από -10 βαθμούς Κελσίου (14°F) και οι θυελλώδεις άνεμοι έκαναν πολύ δύσκολη τη σκοποβολή στο πεδίο του δίαθλου.

Η θερμοκρασία σημείωσε κάποια άνοδο κατά τη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας, αλλά αναμένεται να σημειώσει νέα πτώση.

Παρά τις περιστασιακές καθυστερήσεις σε ορισμένα από τα προγράμματα αλπικού σκι και άλματος με σκι, λόγω των ισχυρών ανέμων νωρίτερα στους Αγώνες, οι διοργανωτές είναι πεπεισμένοι ότι μπορούν να χειριστούν ό,τι τους «φέρει» ο καιρός.

Beijing3

Διαφήμιση