Αρχική Ειδήσεις Μακραίνει δραματικά η λίστα νεκρών από τις πλημμύρες στη Βραζιλία

Μακραίνει δραματικά η λίστα νεκρών από τις πλημμύρες στη Βραζιλία

Οι έντονες βροχοπτώσεις που πλήττουν από τις 15 Φεβρουαρίου τη Βραζιλία, προκαλούν ακόμη μεγαλύτερη αστάθεια του εδάφους δυσχεραίνοντας τις προσπάθειες ανεύρεσης επιζώντων και καθαρισμού των συντριμμιών.

0
petropolis
Διαφήμιση

Μία βδομάδα μετά τη σφοδρή καταιγίδα που έπληξε τη βραζιλιάνικη μητρόπολη της Πετρόπολης και τους εκατοντάδες τραυματίες που άφησε πίσω της, έχουν εντοπιστεί  και ανασυρθεί από τα συντρίμια 186 νεκροί, μεταξύ των οποίων 33 παιδιά, ενώ αγνοούνται παρά τις μαραθώνιες εργασίες διασωστών δεκάδες άνθρωποι.

Όπως γίνεται γνωστό, από τις 15 Φεβρουαρίου και ξέσπασε το κύμα κακοκαιρίας, περισσότεροι από 800 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, και βρίσκονται σε έκτακτες δομές φιλοξενίας.

Οι κατολισθήσεις κατέστρεψαν δεκάδες σπίτια στην πλαγιά του λόφου, πλημμύρισαν υπερχείλισαν κοίτες ποταμών, ξεριζώθηκαν δέντρα και θάμνοι, αναποδογύρισαν αυτοκίνητα και οι δρόμοι καλύφθηκαν με πυκνή λάσπη.

Η Βραζιλία επλήγη από πολλές και διαφορετικές, θανατηφόρες βροχές τους τελευταίους τρεις μήνες, με δεκάδες ζωές, ιδιαίτερα στις πολιτείες Bahia (βορειοανατολικά) και Minas Gerais (νοτιοανατολικά) να βρίσκουν τραγικό τέλος.

Σε απάντηση των ειδικών, αυτά τα υπερβολικά κλιματικά φαινόμενα έχουν γίνει πολύ συχνά λόγω της τοπικής αλλαγής του καιρού.

Κύμα αλληλεγγύης

Ανταποκρινόμενοι στην καταστροφή, αρκετές πολιτείες της Βραζιλίας έστειλαν ενισχύσεις για να βοηθήσουν στην αναζήτηση των αγνοουμένων αλλά και στον καθαρισμό των συντριμμιών, προς ενίσχυση της πυροσβεστικής υπηρεσίας του Ρίο.

Τα κολέγια Santa Rosa Salesian College και η Oceanic Region-Piratininga και οι μαθητές τους, δημιούργησαν ένα δίκτυο κινητοποίησης για τη συλλογή τροφίμων και άλλων σημαντικών ειδών για την υποστήριξη των θυμάτων της τραγωδίας που σημειώθηκε στην ορεινή περιοχή του Ρίο ντε Τζανέιρο.

Patricia Parraguez

Μεταξύ των δράσεων ευαισθητοποίησης και διάδοσης, δημιουργήθηκε από τους μαθητές ένα βίντεο σε μορφή Reels για διάδοση στα κοινωνικά δίκτυα, εκτός από φυλλάδια που διατίθενται από το Τμήμα Επικοινωνίας για τη δημοσιοποίηση των τοποθεσιών αποθήκευσης.

Τα είδη που συλλέγονται είναι:

  • Ρούχα και παπούτσια (καθαρά, σε καλή κατάσταση και συσκευασμένα ανά μέγεθος/ηλικία)
    • Κουβέρτες και πατάκια
    • Μη αλλοιώσιμα τρόφιμα
    • Προϊόντα προσωπικής υγιεινής
    • Προϊόντα καθαρισμού

petropolis allilegyi

Διαφήμιση