Αρχική Ειδήσεις ΗΠΑ: Παραληρούν τα social media με τον νέο διευθυντή πυρηνικών αποβλήτων

ΗΠΑ: Παραληρούν τα social media με τον νέο διευθυντή πυρηνικών αποβλήτων

Ο Σαμ Μπρίντον που εμφανίστηκε με γόβα στιλέτο στο Κογκρέσο ως σύμβουλος πυρηνικής πολιτικής, είχε συνεργαστεί και στο παρελθόν με τον Πρόεδρο Ομπάμα για θέματα LGBT (Lesbian, Gay, Bisexual, Transgender και Queer).

0
GettyImages 1149694574 1024x683
Ο διευθυντής πυρηνικών αποβλήτων των ΗΠΑ, Sam Brinton @GettyImages
Διαφήμιση

Ο λαμπρός πυρηνικός, ειδικός σε θέματα φύλου και ακτιβιστής για τα δικαιώματα των LGBT κατέχει πλέον κρίσιμη θέση στην κυβέρνηση Μπάιντεν, ως υψηλόβαθμο στέλεχος στο Υπουργείο Ενέργειας.

Ο Sam Brinton, πτυχιούχος πυρηνικής μηχανικής του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης, αποδέχτηκε την προσφορά του Μπάιντεν να υπηρετήσει ως αναπληρωτής βοηθός γραμματέας αναλωμένων καυσίμων και απορριμμάτων στο Γραφείο Πυρηνικής Ενέργειας του Υπουργείου Ενέργειας στις 10 Ιανουαρίου.

Sam Brinton3

 

Το πρώτο άτομο με «ρευστό φύλο» στον Λευκό Οίκο

«Σε αυτόν τον ρόλο θα κάνω αυτό που πάντα ονειρευόμουν να κάνω, καθοδηγώντας την προσπάθεια επίλυσης των προκλήσεων των πυρηνικών αποβλήτων της χώρας», έγραψε ο Brinton στο LinkedIn. «Θα κάνω ό,τι μπορώ για να φέρω καινοτόμο σκέψη σε αυτόν τον κυβερνητικό ρόλο. Θα γίνω (από ό,τι γνωρίζω) το πρώτο άτομο με ρευστό φύλο στην ηγεσία της ομοσπονδιακής κυβέρνησης».

«Αλλά το πιο σημαντικό, θα είμαι υπεύθυνος για την εύρεση λύσεων σε ένα πρόβλημα στο οποίο έχω αφιερώσει τη ζωή μου και το οποίο εμποδίζεται εδώ και δεκαετίες» πρόσθεσε.

Sam Brinton in

Έξαλλοι οι Συντηρητικοί με τον Μπάιντεν

Ο διορισμός του Μπρίντον στο Υπουργείο Ενέργειας δεν απαιτούσε επιβεβαίωση από τη Γερουσία. Σε αυτή η βαθμίδα του υπουργικού συμβουλίου συνήθως διορίζονται «εξωκοινοβουλευτικοί».

Ωστόσο, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης «αιχμαλώτισαν» το φύλο και τη σεξουαλικότητα του Μπρίντον για να επιτεθούν στον Αμερικανό Πρόεδρο, αναδεικνύοντας τον «αποκλίνοντα» τρόπο ζωής του.

Σύμφωνα με τους συντηρητικούς, αυτός ο εξωφρενικός εκφυλισμός προφανώς σημαίνει ότι ο διορισμός του Μπράιντον από τον Μπάιντεν είναι «εμβληματικός της κοινωνικής παρακμής της χώρας».

Το βιογραφικό του νέου διευθυντή πυρηνικών αποβλήτων

Ο Sam Brinton έλαβε διπλό μεταπτυχιακό δίπλωμα στα συστήματα μηχανικής και την πυρηνική επιστήμη και μηχανική από το MIT. Είναι γιος ιεραπόστολων Νότιων Βαπτιστών.

Ενώ ήταν προπτυχιακός στο Kansas State University, ενεπλάκη σε ομάδες φοιτητών LGBT και διοργάνωσε την πρώτη Pride March του πανεπιστημίου το 2010.

Τον Δεκέμβριο του 2016, ίδρυσε την 50 Bills 50 States, μια μη κερδοσκοπική εκστρατεία για να απαγορεύσει σε αδειοδοτημένους επαγγελματίες να ασκούν θεραπεία μετατροπής σε νέους LGBT. Ο Σαμ έχει παρουσιαστεί στο περιοδικό TIME, στο NBC News, στο Salon, στο VICE,

Εκτός από τον κοινωνικό του ακτιβισμό, ο Sam έχει ιδρύσει επίσης την Core Solutions Consulting, η οποία παρέχει τεχνογνωσία σε θέματα διαχείρισης πυρηνικών αποβλήτων και συμβουλευτική πολιτική μη διάδοσης των πυρηνικών όπλων από προηγμένες πυρηνικές εταιρείες, σε Κέντρα Σκέψης και Πανεπιστήμια.

Το 2011, δημιούργησε την καμπάνια Stand With Science, η οποία ένωσε 10.000 φοιτητές και συμμάχους από όλη τη χώρα για να υποστηρίξουν την ομοσπονδιακή χρηματοδότηση της έρευνας για την επιστήμη και τη μηχανική.

Δείχνει στους νέους και στις νέες όπου κι αν πάει ότι μπορούν να είναι αυτοί που είναι και τους δίνει κουράγιο. Μια φορά, ενώ περπατούσε στο Disney World με στιλέτο 6 ιντσών με το αγόρι του, ένα νεαρό γκέι αγόρι είδε τον Sam με τον φίλο του και άρχισε να κλαίει. Είπε στη μητέρα του, «είναι αλήθεια, μαμά; Μπορούμε να είμαστε οι πριγκίπισσες του εαυτού μας;»

Το σχόλιο αναγράφεται στην βιογραφία που φέρει την υπογραφή του Sam Brinton.

 

Διαφήμιση