Αρχική Ειδήσεις Αλλαγή καιρού με βροχές και καταιγίδες – Τα μερομήνια για Τσικνοπέμπτη

Αλλαγή καιρού με βροχές και καταιγίδες – Τα μερομήνια για Τσικνοπέμπτη

Τα φαινόμενα θα είναι τοπικά έντονα και σε ορισμένες περιπτώσεις είναι πιθανό να συνοδευτούν από χαλάζι. Σύμφωνα όμως με τα Μερομήνια, την Καθαρά Δευτέρα θα «πετάξουμε τον αετό» με λιακάδα.

0
kakokairia
Διαφήμιση

Mεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός από το απόγευμα της Τετάρτης 16 Φεβρουαρίου στη Δυτική Ελλάδα, όπου σύμφωνα με τα προγνωστικά του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες.

Τα φαινόμενα θα είναι τοπικά έντονα και σε ορισμένες περιπτώσεις είναι πιθανό να συνοδευτούν από χαλαζόπτωση.

Τη νύχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη οι βροχοπτώσεις θα επεκταθούν ανατολικότερα, ενώ έντονα φαινόμενα αναμένονται στην Πελοπόννησο.

Την Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά και στο Αιγαίο, με τα εντονότερα φαινόμενα να αναμένονται στην Κρήτη.

Κακοκαιρία και στην Αττική

Τοπικές βροχές θα εκδηλωθούν αργά το βράδυ της Τετάρτης και την πόλη της Αθήνας, ενώ τη νύχτα και μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες, με αυξημένη πιθανότητα για τοπικά έντονα φαινόμενα.

Το αναμενόμενο επεισόδιο βροχοπτώσεων είναι Κατηγορίας 2, όσον αφορά τον Δείκτη Επικινδυνότητας Επεισοδίου Βροχόπτωσης. Στο χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζεται η εκτιμώμενη κατανομή των βροχοπτώσεων έως το βράδυ της Πέμπτης 17/02.

Με εντονότερες αποχρώσεις αποτυπώνονται οι περιοχές όπου αναμένονται τα σημαντικότερα φαινόμενα

meteo

Τι προβλέπουν τα Μερομήνια

Αυτή την εβδομάδα ο καιρός φαίνεται να είναι σχετικά καλός. Ωστόσο την τελευταία εβδομάδα του Φεβρουαρίου ο καιρός προβλέπεται να επιδεινωθεί με συχνά φαινόμενα βροχών και καταιγίδων.

Όπως προβλέπεται για Τσικνοπέμπτη 24 Φεβρουαρίου και Αποκριές 27 του ίδιου μήνα, θα έχει τσουχτερό κρύο.

Βελτίωση θα σημειωθεί την Καθαρά Δευτέρα στις 7 Μαρτίου 2022, όπου σύμφωνα πάντα με τα Μερομήνια, θα «πετάξουμε τον αετό» με λιακάδα.

Συγκεκριμένα, όπως προβλέπεται ο Μάρτιος του 2022 θα ξεκινήσει με πτώση της θερμοκρασίας και πολλές βροχές. Θα σημειωθούν χιονοπτώσεις ακόμα και σε χαμηλά υψομετρικά επίπεδα της Ελλάδας.

Διαφήμιση