Αρχική Περιβάλλον Η επικεφαλής της Greenpeace Τζένιφερ Μόργκαν στο υπ. Εξωτερικών της Γερμανίας

Η επικεφαλής της Greenpeace Τζένιφερ Μόργκαν στο υπ. Εξωτερικών της Γερμανίας

Η επικεφαλής της Greenpeace International, Τζένιφερ Μόργκαν, αναμένεται να γίνει η νέα απεσταλμένη της Γερμανίας για το κλίμα.

0
morgan
Διαφήμιση

Η επικεφαλής της Greenpeace International, Τζένιφερ Μόργκαν, αναμένεται να γίνει η ειδική εκπρόσωπος της Γερμανίας για το κλίμα. Οι δεσμοί της με τη Γερμανία και οι περιβαλλοντικές πολιτικές της χώρας χρονολογούνται περισσότερο από δύο δεκαετίες πίσω.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Der Spiegel, η 55χρονη Αμερικανίδα επικεφαλής της Greenpeace μετακομίζει στο Γερμανικό Υπουργείο Εξωτερικών για να συνεργαστεί με την Υπουργό Εξωτερικών Ανναλένα Μπέρμποκ.

Το γερμανικό περιοδικό αναφέρει ότι η Μόργκαν θα πάρει αρχικά  τη θέση της ειδικής  εκπροσώπου για το κλίμα και αργότερα θα γίνει υφυπουργός στο Ομοσπονδιακό Υπουργείο Εξωτερικών. Η σταδιακή εισαγωγή της Μόργκαν στο Γερμανικό Υπουργείο Εξωτερικών είναι απαραίτητη επειδή είναι Αμερικανίδα πολίτης και πρέπει πρώτα  να πάρει τη γερμανική υπηκοότητα.

Ποιά είναι η Μόργαν

Η Τζένιφερ Μόργκαν σπούδασε πολιτικές επιστήμες και γερμανική λογοτεχνία. Έχει εργαστεί  για το Climate Action Network, την περιβαλλοντική ένωση WWF και την κλιματική δεξαμενή σκέψης E3G από το 1994. Αναδείχτηκε επικεφαλής της Greenpeace International το 2016. Μοιράζεται τη διευθυντική θέση με την Μπάνι Μακ Ντίαρμιντ  από τη Νέα Ζηλανδία.

Η υπουργός Εξωτερικών, θα παρουσιάσει αύριο την Τζένιφερ Μόργκαν σε συνέντευξη Τύπου. Οι δυο τους  γνωρίζονται από πολυάριθμα παγκόσμια συνέδρια για το κλίμα στα οποία συμμετείχε η Μπέρμποκ ως πολιτικός των Πρασίνων. Τα καθήκοντα της Μόργκαν περιλαμβάνουν την ηγεσία της Διεθνούς Πρωτοβουλίας για το Κλίμα στη Γερμανίας.

Η ομοσπονδιακή πρωτοβουλία έχει προϋπολογισμό σχεδόν έξι δισεκατομμυρίων ευρώ και υποστηρίζει έργα για το κλίμα σε αναπτυσσόμενες χώρες. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η Μόργκαν θα διευθύνει ένα υποτμήμα του Υπουργείου Εξωτερικών και θα αναλάβει την εκπροσώπηση της Γερμανίας στα παγκόσμια συνέδρια για το κλίμα. Ο ΟΗΕ σχεδιάζει την επόμενη συνάντηση στα τέλη Νοεμβρίου στο Σαρμ ελ Σέιχ της Αιγύπτου.

Σε μια συνέντευξη του 2020 στη DW , ο Morgan μίλησε για τους κινδύνους από τη μη αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής σε διεθνές επίπεδο.

«Πιστεύω ότι αν κοιτάξετε το μέλλον… όπου ο κόσμος δεν θα έχει συνεννοηθεί και οι θερμοκρασίες θα συνεχίζουν να ανεβαίνουν, θα δείτε περισσότερες συγκρούσεις, περισσότερους πρόσφυγες και λιγότερη σταθερότητα», είπε.

Με πληροφορίες από DW.com

Διαφήμιση