Αρχική Ειδήσεις FT: Έρευνα του ουκρανικού στρατού για τη διπλή ανθρωποκτονία Ελλήνων

FT: Έρευνα του ουκρανικού στρατού για τη διπλή ανθρωποκτονία Ελλήνων

Όπως διευκρινίζουν οι Financial Times, η ανακοίνωση της Ουκρανικής αστυνομίας δεν ταυτοποίησε τους δράστες ως στρατιώτες, αλλά ειδικοί ανακριτές και εισαγγελείς του στρατού ερευνούν το περιστατικό.

0
ypourgeio exoterikon
Διαφήμιση

Εκπρόσωπος του ουκρανικού υπουργείου Εξωτερικών επιβεβαίωσε στους Financial Times ότι τα θύματα ήταν μέλη της ελληνικής ομογένειας της Ουκρανίας που ζούσαν στο νότιο τμήμα του Ντονμπάς, κοντά στη Μαριούπολη. Ενώ, η τοπική αστυνομία επιβεβαίωσε ότι οι υπεύθυνοι συνελήφθησαν.

Η εφημερίδα αναφέρεται στο περιστατικό που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας 14 Φεβρουαρίου, σε ένα καφέ στο χωριό Χράνιτνε της Ουκρανίας, αναδημοσιεύοντας την ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών που κάνει λόγο για πυροβολισμό τεσσάρων Ελλήνων, οι δύο κατέληξαν νεκροί, από τρεις Ουκρανούς στρατιώτες.

Το χωριό Χράνιτνε βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της σύγκρουσης στο Ντονμπάς, όπου ο στρατός της Ουκρανίας μάχεται με τους Ρώσους αυτονομιστές από το 2014.

«Τσακώθηκαν… για ασήμαντο θέμα»

Στο πλαίσιο της επίμαχης σύγκρουσης, η οποία ξέσπασε λίγο μετά την κατάληψη της ουκρανικής χερσονήσου της Κριμαίας από τη Μόσχα, έχασαν τη ζωή τους περίπου 14.000 μαχητές και άμαχοι.

Όπως διευκρινίζεται στην εφημερίδα, «αξιωματούχος του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών είπε ότι οι νεκροί στο περιστατικό ήταν Έλληνες ομογενείς και πρόσθεσε ότι το περιστατικό δεν φαίνεται να σχετίζεται με τη συνεχιζόμενη σύγκρουση».

«Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, δράστες της διπλής ανθρωποκτονίας είναι τρεις στρατιώτες του ουκρανικού στρατού, οι οποίοι τσακώθηκαν με τους Έλληνες της διασποράς για ένα ασήμαντο θέμα», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών.

Δυσκολία στην ταυτοποίηση των δραστών

Όπως διευκρινίζουν οι Financial Times, η ανακοίνωση της Ουκρανικής αστυνομίας δεν ταυτοποίησε με σαφήνεια τους δράστες ως στρατιώτες, αλλά ανέφερε ότι ειδικοί ανακριτές και εισαγγελείς του στρατού ερευνούν το περιστατικό.

Ο  Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, ζήτησε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ουκρανό ομόλογό του για να τονίσει την ανάγκη προστασίας της ελληνικής κοινότητας στην Ουκρανία, η οποία περιλαμβάνει περίπου 120.000 άτομα.

 

Διαφήμιση