Αρχική Ειδήσεις Euroferry Olympia: Κορυφώνεται η αγωνία για εγκλωβισμένους και αγνοούμενους

Euroferry Olympia: Κορυφώνεται η αγωνία για εγκλωβισμένους και αγνοούμενους

Στη διάσωση των εγκλωβισμένων στο πλοίο «Euroferry Olympia», που φλέγεται πλέον από άκρη σε άκρη, σπεύδουν να συνδράμουν και διασώστες της ΕΜΑΚ από Αθήνα.

0
Euroferry Olympia
Euroferry Olympia EIKONA: Screen Grab/Video
Διαφήμιση

Από άκρη σε άκρη φλέγεται πλέον το υπό ιταλικής σημαίας πλοίο «Euroferry Olympia» στην Κέρκυρα, με τα περιθώρια να στενεύουν για τους 11 αγνοούμενους, μεταξύ των οποίων 3 Έλληνες, αλλά και τους δύο εγκλωβισμένους οδηγούς.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, οι αγνοούμενοι είναι τουρκικής καταγωγής, δύο Βούλγαροι και ένας ένας Λιθουανός. Βουλγαρικής καταγωγής κατά πληροφορίες είναι και οι δύο οδηγοί φορτηγών που εγκλωβίστηκαν στο γκαράζ του φλεγόμενου Euroferry.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό των δύο αλλοδαπών οδηγών, ενώ, στο σημείο σπεύδουν να συνδράμουν και διασώστες της ΕΜΑΚ από την Αθήνα.

Οι Αρχές ταυτοποίησαν στο λιμάνι της Κέρκυρας τους 278 από τους 290 επιβαίνοντες του πλοίου Euroferry Olympia, ενώ σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από το υπουργείο Ναυτιλίας, μεταξύ των 11 αγνοουμένων οι 3 είναι Έλληνες.

Στη θαλάσσια περιοχή, όπου βρίσκεται το φλεγόμενο πλοίο, συνδράμουν τρία ελικόπτερα των Eνόπλων Dυνάμεων και η φρεγάτα Ύδρα, που συντονίζει την έρευνα και διάσωση.

Επίσης, στην περιοχή βρίσκονται μονάδες της ιταλικής Ακτοφυλακής και της Οικονομικής Αστυνομίας, αλιευτικά, δύο πυροσβεστικά με «κανόνια» και παραπλέοντα σκάφη.

Στο νοσοκομείο Κέρκυρας οι τραυματισμένοι

Οι πρώτοι που αποβιβάστηκαν από το φλεγόμενο επιβατηγό, περίπου 60 άτομα, μεταφέρθηκαν στην αίθουσα αφίξεων του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας, όπου έσπευσαν γιατροί, νοσηλευτές και κλιμάκια του ΕΟΔΥ και του Ερυθρού Σταυρού.

Στο νοσοκομείο της Κέρκυρας έχουν διακομισθεί 10 περιστατικά, επτά εκ των οποίων αφορούν αναπνευστικά προβλήματα και ένα καρδιολογικά, χωρίς να εμπνέουν ανησυχία.

Πλοιοκτήτρια: «Δεν υπάρχει διαρροή καυσίμων»

H ιταλική πλοιοκτήτρια εταιρία Grimaldi Lines, έκανε γνωστό ότι μέχρι τώρα δεν υπάρχουν προβλήματα που να αφορούν διαρροή καυσίμων στην θάλασσα, ανοιχτά της Ερεικούσας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση παρά την φωτιά που συνεχίζει -και τις εκρήξεις στο γκαράζ του πλοίου- δεν φαίνεται μέχρι στιγμής να έχει επηρεαστεί η συνολική σταθερότητα του σκάφους.

Σύμφωνα με την Grimaldi, η πυρκαγιά ξέσπασε στο γκαράζ νούμερο τρία. Τα μέλη του πληρώματος είναι ελληνικής και ιταλικής υπηκοότητας και στο γκαράζ υπήρχαν 32 οχήματα.

Διαφήμιση