Αρχική Ειδήσεις Εικόνες χάους από το διπλό φαινόμενο κακοκαιρίας Υλένια και η Ζεϊνάπ...

Εικόνες χάους από το διπλό φαινόμενο κακοκαιρίας Υλένια και η Ζεϊνάπ στην Γερμανία

Οι σιδηροδρομικές και οδικές συγκοινωνίες έχουν παραλύσει και εκτεταμένες διακοπές στην ηλεκτροδότηση έχουν αφήσει χιλιάδες νοικοκυριά χωρίς ρεύμα.

0
Germany kakokairia
Διαφήμιση

Σοβαρά προβλήματα προκαλεί από χτες στη Γερμανία η κακοκαιρία «Υλένια», με την Ομοσπονδιακή Μετεωρολογική Υπηρεσία να προβλέπει νέα επιδείνωση του καιρού και την επέλαση νέου φαινομένου με την ονομασία «Ζεϋνέπ» η οποία βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη.

Από τα ξημερώματα της Πέμπτης έχουν καταγραφεί τρεις θάνατοι, ενώ οι σιδηροδρομικές και οδικές συγκοινωνίες έχουν παραλύσει και εκτεταμένες διακοπές στην ηλεκτροδότηση έχουν αφήσει χιλιάδες νοικοκυριά χωρίς ρεύμα.

Στο Αμβούργο, τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν τα κύματα στον ποταμό Έλβα έσπασαν τη τζαμαρία του φέρι στο οποίο επέβαιναν, με τα ορμητικά νερά να μπαίνουν στον χώρο των επιβατών.

Δείτε παρακάτω το σχετικό video

Σοβαρές είναι οι συνέπειες από το πέρασμα του χαμηλού βαρομετρικού «Υλένια» από το μεγαλύτερο μέρος της Γερμανικής επικράτειας, με ταχύτητα που ξεπέρασε σε πολλές περιοχές τα 120 χλμ την ώρα.

Στο βορρά και συγκεκριμένα στο Μπρόκεν, η ταχύτητα κατά τόπους ξεπέρασε τα 150 χλμ. Προληπτικά είχε διακοπεί η ακτοπλοϊκή σύνδεση προς τα νησιά της Ανατολικής Φριζίας. Η ψαραγορά του Αμβούργου πλημμύρισε και πάλι όπως συνέβη και παλαιότερα σε ανάλογες περιπτώσεις.

Χωρίς σιδηρόδρομο

Εν τω μεταξύ όπως ανακοίνωσαν οι Γερμανικοί Σιδηρόδρομοι η κυκλοφορία έχει διακοπεί σε πολλά κρατίδια αναμεσά τους στην Κάτω Σαξονία, τη Βρέμη, το Αμβούργο, το Βραδεμβούργο και το Βερολίνο. Τα φαινόμενα θα συνεχιστούν και σήμερα, ενώ οι αρχές συνιστούν τον περιορισμό των μετακινήσεων στο ελάχιστο.

Χωρίς ρεύμα

Στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, περισσότερα από 54.000 νοικοκυριά έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, όπως και 10.000 νοικοκυριά στη Βαυαρία, εξαιτίας πτώσης δέντρων σε καλώδια του δικτύου.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, η παροχή αποκαταστάθηκε εντός ωρών, ανέφερε σε ρεπορτάζ του ο ιδιωτικός τηλεοπτικός σταθμός n-tv.

Χωρίς σχολεία

Λόγω της συνεχιζόμενης κακοκαιρίας, τα σχολεία στη Βόρεια Ρηνανία – Βεστφαλία παρέμειναν χθες και σήμερα, Παρασκευή, κλειστά.

Τα σχολεία και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί δεν λειτούργησαν, επίσης, στο Βρανδεμβούργο, το Βερολίνο και το Ζάαρλαντ.

Στο Βερολίνο, οι αρχές ανακοίνωσαν ότι δεν θα είναι υποχρεωτική η συμμετοχή των μαθητών στα μαθήματα με φυσική παρουσία λόγω των καιρικών φαινομένων.

Κακοκαιρία μέχρι και το Σαββατοκύριακο

Ενώ η Λουφτχάνσα ακύρωσε τουλάχιστον 20 πτήσεις και οι μεγάλες αναμονές στους σταθμούς των τρένων δημιούργησαν πολλά προβλήματα στα δρομολόγια και τις μετακινήσεις από και προς Κάτω Σαξονία, Βρέμη, Αμβούργο, Σλέσβιγκ-Χολστάιν, Μεκλεμβούργο-Πομερανία, Βερολίνο και Βρανδεμβούργο, το χαμηλό βαρομετρικό θα συνεχίσει να πλήττει με έντονες καταιγίδες τη χώρα, κατευθυνόμενο προς τις χώρες της Βαλτικής και τη Φιλανδία.

 

Διαφήμιση