Αρχική Ειδήσεις «Ένα με την άσφαλτο» έγιναν ακτιβιστές για το Κλίμα στο Βερολίνο

«Ένα με την άσφαλτο» έγιναν ακτιβιστές για το Κλίμα στο Βερολίνο

Μέχρι την περασμένη Παρασκευή, 50 άτομα της  ομάδας ακτιβιστών «Τελευταία Γενιά», βρίσκονταν υπό κράτηση σε διάφορες γερμανικές πόλεις.

0
activist Berlin
A "Letzte Generation" (Last Generation) activist's hand is glued to the road during a protest in Berlin. PHOTO: REUTERS
Διαφήμιση

Έντεκα ακτιβιστές για το κλίμα «κόλλησαν» στην άσφαλτο του κεντρικού αυτοκινητόδρομου της γερμανικής πρωτεύουσας, προκαλώντας μποτιλιαρίσματα σε ώρες αιχμής, απαιτώντας την ψήφιση νόμου κατά της σπατάλης τροφίμων και γενναίες περικοπές στις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου από τη γεωργία.

Η ομάδα ακτιβιστών «Τελευταία Γενιά», είχε επίσης τοποθετήσει τρόφιμα στον αυτοκινητόδρομο Α100, αποκλείοντας την κυκλοφορία σε δρόμους και αυτοκινητόδρομους του Βερολίνο, του Αμβούργου και της Στουτγάρδης όλη την περασμένη εβδομάδα.

berolino aktivistes
A “Letzte Generation” (Last Generation) activist’s hand is glued to the road during a protest in Berlin. PHOTO: REUTERS

Ένα βίντεο έδειξε μερικούς απογοητευμένους αυτοκινητιστές να βγαίνουν από τα αυτοκίνητά τους και να τραβούν ακτιβιστές από το δρόμο με τα σακίδια τους για να επιτρέψουν στα οχήματα να περάσουν.

«Θα υπάρξουν περαιτέρω αποκλεισμοί σε άλλες γερμανικές πόλεις μέσα στην εβδομάδα, ανέφερε η Last Generation σε δήλωση.

activist Berlin1
A “Letzte Generation” (Last Generation) activist’s hand is glued to the road during a protest in Berlin. PHOTO: REUTERS

Η αστυνομία επαλήθευσε τις ταυτότητες των ακτιβιστών και έθεσε υπό κράτηση όσους αντιστάθηκαν. Σύμφωνα με πληροφορίες από την ιστοσελίδα της ομάδας, μέχρι την περασμένη Παρασκευή, 50 άτομα βρίσκονταν υπό κράτηση σε διάφορες γερμανικές πόλεις.

«Σχεδιάζοντας να επιτύχει την κλιματική ουδετερότητα έως το 2045, η γερμανική κυβέρνηση παραβιάζει τη συνταγματική της υποχρέωση να προστατεύει τις ζωές μας», δήλωσε η ακτιβίστρια Carla Hinrichs σε δήλωση.

«Μέχρι το 2030, θα ξεπεράσουμε τον 1,5 βαθμό στη μέση αύξηση της παγκόσμιας θερμοκρασίας. Η κυβέρνηση όχι μόνο παραβιάζει το διεθνές δίκαιο, αλλά διαπράττει έγκλημα κατά της ανθρωπότητας οδεύοντας εσκεμμένα προς έναν κόσμο θερμότερο κατά 2, 3 και 4 βαθμούς, με δισεκατομμύρια να πεθαίνουν από την πείνα», είπε η κ. Hinrichs.

Διαφήμιση