Αρχική Special Topics EDPR: Για 3η συνεχή χρονιά στο διεθνή Δείκτη Ισότητας Φύλων του Bloomberg

EDPR: Για 3η συνεχή χρονιά στο διεθνή Δείκτη Ισότητας Φύλων του Bloomberg

0
APE unsplash
Unsplash
Διαφήμιση

Για τρίτη συνεχή χρονιά και μάλιστα με αναβαθμισμένη θέση εντάσσεται στο διεθνή Δείκτη Ισότητας Φύλων του Bloomberg, η εταιρεία κολοσσός στον κλάδο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας παγκοσμίως, EDP Renewables.

Αυτή τη χρονιά, η EDPR αύξησε τη βαθμολογία της, αποδεικνύοντας τη σημασία που δίνει  στην κουλτούρα της ισότητας των φύλων και της ενσωμάτωσής τους στο εργασιακό περιβάλλον.

Πρόκειται για έναν τροποποιημένο δείκτη Ισότητας, Bloomberg Gender Equality Index (GEI), σταθμισμένο ως προς την κεφαλαιοποίηση της αγοράς, που αποσκοπεί στην παρακολούθηση των επιδόσεων των εισηγμένων εταιρειών που έχουν δεσμευτεί για διαφάνεια στην αναφορά δεδομένων φύλου.

Η EDPR κατάφερε να αυξήσει τη βαθμολογία με την οποία εντάχθηκε στον δείκτη, συγκριτικά με την περσινή χρονιά. Το επίτευγμα αυτό αντικατοπτρίζει τη σημασία που δίνει στην προώθηση πρακτικών που αξιώνουν το ταλέντο των γυναικών και την συμπερίληψή τους στις ομάδες της.

Στην πραγματικότητα, η ισότητα είναι ζήτημα ύψιστης προτεραιότητας για την EDPR, καθώς αποτελεί βασική παράμετρο ESG του στρατηγικού σχεδίου που παρουσίασε η εταιρεία για την περίοδο 2021-25.

Μία ακόμη αποτύπωση της δέσμευσης του Ομίλου EDP για μια εταιρική κουλτούρα διαφορετικότητας και συμπερίληψης αντικατοπτρίζεται στην παγκόσμια καμπάνια #REBELSFORCHANGE, που έχει ως στόχο την αύξηση της συμμετοχής των γυναικών σε επαγγέλματα στους τομείς των θετικών επιστημών, της τεχνολογίας, της μηχανικής και των μαθηματικών (STEM).

Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή η παγκόσμια πρωτοβουλία κινείται παράλληλα με τη φιλοδοξία της ίδιας της εταιρείας, η οποία στοχεύει στην αύξηση του ποσοστού γυναικών σε τουλάχιστον 30% έως το 2025.

Στον δείκτη GEI 418 εταιρείες του Ομίλου

Ο Miguel Stilwell de Andrade, Διευθύνων Σύμβουλος της EDP Renewables σχολίασε: «Στην EDP πιστεύουμε ακράδαντα ότι η διαφορετικότητα πρέπει να αποτελεί βασικό μοχλό της κουλτούρας μας και δεσμευόμαστε να διοχετεύσουμε την ενέργειά μας στην εξασφάλιση μιας κοινωνίας δίκαιης και ισότιμης, χωρίς αποκλεισμούς. Ενεργώντας με αυτόν τον τρόπο, όλοι μαζί, μπορούμε να εξασφαλίσουμε ένα καλύτερο, πιο πράσινο και πιο βιώσιμο αύριο για όλους».

Φέτος, συνολικά 418 εταιρείες που εδρεύουν σε περισσότερες από 45 χώρες και περιοχές εντάχθηκαν στον εν λόγω δείκτη, συμπεριλαμβανομένων, για πρώτη φορά, εταιρειών που εδρεύουν στην Κολομβία και την Ουρουγουάη.

Οι εταιρείες που περιλαμβάνονται στον δείκτη αντιπροσωπεύουν διάφορους κλάδους, με τα χρηματοπιστωτικά, την τεχνολογία και τις επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας, να αποτελούν την πλειονότητα των εταιρειών του δείκτη.

Για να πραγματοποιηθεί η επιλογή, περισσότερες από 11.500 εισηγμένες εταιρείες αξιολογήθηκαν με βάση τα κριτήρια ESG του Bloomberg. Στις εταιρείες αποδίδεται μια βαθμολογία Bloomberg ESG, η οποία υπολογίζεται σε μια κλίμακα από το μηδέν έως το 100%, με το 100% να αντιστοιχεί στην υψηλότερη βαθμολογία. Αυτή η συγκριτική αξιολόγηση μετρά την ισότητα των φύλων μεταξύ πέντε πυλώνων:

  • Γυναικεία ηγεσία και προώθηση ταλέντων,
  • Ίση αμοιβή και μισθολογική ισοτιμία μεταξύ ανδρών και γυναικών,
  • Κουλτούρα χωρίς αποκλεισμούς,
  • Πολιτικές κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης και
  • Βrand που συντάσσεται υπέρ των γυναικών.
anemogennitria bruno figueiredo unsplash
Bruno Figueiredo / Unsplash

Σχετικά με την EDP Renewables (EDPR)

Η EDP Renewables  είναι παγκόσμιος ηγέτης στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και ο τέταρτος μεγαλύτερος παραγωγός στον κόσμο. Με έναν υγιή σχεδιασμό ανάπτυξης, περιουσιακά στοιχεία πρώτης κλάσης και κορυφαία λειτουργική ικανότητα, η EDPR γνώρισε εξαιρετική ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια και έχει πλέον παρουσία σε 26 διεθνείς αγορές στην Ευρώπη, τη Λατινική Αμερική, τη Βόρεια Αμερική και την Ασία.

Η EDPR δεσμεύεται για την προώθηση των κοινωνικών εξελίξεων όσον αφορά τη βιωσιμότητα και την ολοκλήρωση. Αυτό αντικατοπτρίζεται στην ένταξή της στο Δείκτη Ισότητας Φύλων του Bloomberg και την αναγνώρισή της ως Top Employer 2020 στην Ευρώπη (Ισπανία, Ιταλία, Γαλλία, Ρουμανία, Πορτογαλία και Ηνωμένο Βασίλειο), αλλά και ως Top Workplace 2020 στις Ηνωμένες Πολιτείες, γεγονός που επιβεβαιώνει τις εστιασμένες στους εργαζόμενους πολιτικές της εταιρείες.

Η EDP, ο κύριος μέτοχος της EDPR, είναι μια παγκόσμια ενεργειακή εταιρεία και πρωτοπόρος στη δημιουργία αξίας, την καινοτομία και τη βιωσιμότητα.

Η EDP περιλαμβάνεται στον δείκτη βιωσιμότητας Dow Jones επί 13 συναπτά έτη.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΑνεξέλεγκτες πυρκαγιές στην Αυστραλία εν μέσω καύσωνα και θυελλωδών ανέμων
Επόμενο άρθροΗ Goldair Handling της επιχειρηματικής και περιβαλλοντικής αριστείας