Αρχική Ειδήσεις Ανεξέλεγκτες πυρκαγιές στην Αυστραλία εν μέσω καύσωνα και θυελλωδών ανέμων

Ανεξέλεγκτες πυρκαγιές στην Αυστραλία εν μέσω καύσωνα και θυελλωδών ανέμων

0
Πυρκαγιά, φωτιά, Πυροσβεστική
Διαφήμιση

Έκτακτη προειδοποίηση για τα περίχωρα του Περθ, της 4ης μεγαλύτερης πόλης της χώρας, εκδόθηκε μετά από πυρκαγιά που έχει κάψει μέχρι στιγμής, περισσότερα από 100 εκτάρια γης. Οι αρχές ανησυχούν για τη φωτιά που πλεον απειλεί κατοικημένες περιοχές, καθώς οι σφοδροί άνεμοι καταπονούν τις ζώνες πυροπροστασίας.

Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης είπαν στους κατοίκους ότι «βρίσκονται σε κίνδυνο και πρέπει να δράσουν άμεσα για να επιβιώσουν. Υπάρχει απειλή για ζωές και σπίτια».

«Η προειδοποίηση έκτακτης ανάγκης παραμένει σε ισχύ λόγω της έντασης του ανέμου που πλήττει σήμερα τη χώρα και συνεχίζει να ασκεί πίεση στις αντιπυρικές ζώνες », ανέφερε το Τμήμα Πυροσβεστικής και Υπηρεσιών Έκτακτης Ανάγκης.

Εν τω μεταξύ, μια δεύτερη πυρκαγιά στα νοτιοδυτικά της πολιτείας είχε περιοριστεί το απόγευμα της Τρίτης αλλά πλέον δεν ελέγχεται, δήλωσαν οι αρχές.

Οι κάτοικοι που απομακρύνθηκαν κοντά στη μικρή πόλη Κιρούπ, περίπου 220 χιλιόμετρα (137 μίλια) νότια του Περθ, έλαβαν προειδοποίηση να μην επιστρέψουν στις περιουσίες τους καθώς οι συνθήκες παραμένουν «πολύ επικίνδυνες».

Η Δυτική Αυστραλία έχει υποστεί ζέστη ρεκόρ αυτό το καλοκαίρι, με το Περθ να καταγράφει 10 ημέρες πάνω από τους 40 C (104F). Τον περασμένο μήνα, η παραθαλάσσια πόλη Onslow σημείωσε την υψηλότερη θερμοκρασία της Αυστραλίας από ποτέ, των 50,7 C (123 F).

Πριν από ένα χρόνο, μια καταστροφική πυρκαγιά κατέστρεψε 86 σπίτια στα προάστια της πόλης και έκαψε 11.000 εκτάρια.

Ένας 40χρονος κατηγορήθηκε για την έναρξη της πυρκαγιάς αφού η αστυνομία ισχυρίστηκε ότι χρησιμοποίησε γωνιακό μύλο που παράγει σπινθήρες κατά τη διάρκεια της ολικής απαγόρευσης πυρκαγιάς.

Η Δυτική Αυστραλία γλίτωσε το βάρος των καταστροφικών πυρκαγιών που τροφοδοτήθηκαν από την κλιματική αλλαγή το καλοκαίρι του 2019-20, οι οποίες κατέστρεψαν κυρίως τις δύο πολυπληθέστερες πολιτείες της χώρας, τη Νέα Νότια Ουαλία και τη Βικτώρια.

Διαφήμιση