Αρχική Ειδήσεις Covid-19: Νέα χαλάρωση των μέτρων – Χωρίς τεστ η είσοδος στη χώρα

Covid-19: Νέα χαλάρωση των μέτρων – Χωρίς τεστ η είσοδος στη χώρα

0
AIRPORT
Εικόνα: UNSPLASH/Phil Mosley
Διαφήμιση

Εκ νέου χαλάρωση των μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού έγινε γνωστή από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας. Σύμφωνα με τον υπουργό, Θάνο Πλεύρη, η είσοδος στη χώρα από τις 7 Φεβρουαρίου θα γίνεται  χωρίς τεστ.

Ειδικότερα, όπως έγινε γνωστό, από τη Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου, η είσοδος στη χώρα, για όσους έχουν ενεργό ευρωπαϊκό πιστοποιητικό, θα γίνεται χωρίς υποχρεωτικό τεστ.

Μέχρι τώρα, οι ταξιδιώτες έπρεπε να διαθέτουν αρνητικό μοριακό τεστ εντός των τελευταίων 72 ωρών ή εναλλακτικά να έχουν διαγνωσθεί αρνητικοί σε rapid test εντός 24 ωρών πριν από την άφιξή τους στην Ελλάδα.

Πτήσεις

«Ούριος άνεμος» για τον τουρισμό

Απ’ την πλευρά του ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, σχολίασε ότι πρόκειται για «ένα ακόμη βήμα για την ενίσχυση των τουριστικών ροών προς την χώρα» και ότι η απόφαση για τα τεστ έρχεται σε συνέχεια μιας σειράς μέτρων που διευκολύνουν τους δυνητικούς επισκέπτες να προγραμματίσουν το ταξίδι τους στην Ελλάδα.

«Η χώρα μας ετοιμάζεται φέτος να υποδεχθεί νωρίτερα από κάθε άλλη φορά από την 1η Μαρτίου τους επισκέπτες της θερινής περιόδου.Ο ελληνικός τουρισμός επέδειξε αξιοσημείωτη ανθεκτικότητα τα προηγούμενα δύο χρόνια, εκπέμποντας ένα ισχυρό μήνυμα ασφάλειας προς τους ταξιδιώτες της χώρας μας και αυτό θα πράξει και φέτος», δήλωσε ο Β. Κικίλιας.

Διαφήμιση