Αρχική COVID-19 BioNTech: Θα ζήσουμε με τον κορωνοϊό τα επόμενα 10 χρόνια

BioNTech: Θα ζήσουμε με τον κορωνοϊό τα επόμενα 10 χρόνια

«Θα πρέπει να συνηθίσουμε στο γεγονός ότι θα πρέπει να ζήσουμε με τον ιό για τα επόμενα 10 χρόνια», δήλωσε ο ιδρυτής της BioNTech, Ουγκούρ Σαχίν.

0
εμβόλιο κορονοϊός
Διαφήμιση

Ο κόσμος «είναι καλύτερα προετοιμασμένος» να αντιμετωπίσει μελλοντικές παραλλαγές του κορωνοϊού, δήλωσε πριν λίγο στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Διευθύνων Σύμβουλος και συνιδρυτής της γερμανικής εταιρείας εμβολίων της BioNTech, καθώς η εταιρεία του εργάζεται σε ένα εμβόλιο ειδικά για το Όμικρον.

«Θα πρέπει να συνηθίσουμε στο γεγονός ότι θα πρέπει να ζήσουμε με τον ιό για τα επόμενα 10 χρόνια», δήλωσε ο Ουγκούρ Σαχίν, η εταιρεία του οποίου ανέπτυξε το πρώτο εμβόλιο mRNA κατά του ιού, με τον αμερικανικό φαρμακευτικό κολοσσό Pfizer.

Καθώς η αύξηση των κρουσμάτων λόγω της εξάπλωσης της πιο μεταδοτικής παραλλαγής του ιού Όμικρον φαίνεται να υποχωρεί στην Ευρώπη, ο Σαχίν προειδοποίησε ότι αυτό δεν θα είναι το τελευταίο κύμα ιού.

Οι νέες παραλλαγές του ιού είναι αναπόφευκτες «επειδή ο ιός θα μεταλλαχθεί περαιτέρω», είπε, προβλέποντας μάλιστα και ενδεχόμενες νέες εξάρσεις κρουσμάτων.

Όμως, όπως παραδέχτηκε ο Σαχίν, «η κοινωνία είχε εισέλθει σε μια φάση που κατανοεί καλύτερα πώς να αντιμετωπίσει τον ιό». «Πάντα μαθαίνουμε περισσότερα και γινόμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι», είπε το αφεντικό της BioNTech.

Covid Omicron

Τον Μάιο το εμβόλιο κατά της Όμικρον

Η εταιρεία, η οποία έχει πουλήσει πάνω από ένα δισεκατομμύριο δόσεις του εμβολίου της, κατά του αρχικού στελέχους του κορωνοϊού, βρίσκεται στη διαδικασία ανάπτυξης ενός εμβολίου ειδικά για το Όμικρον.

Τα πρώτα δοκιμαστικά δεδομένα για τα προσαρμοσμένα στην παραλλαγή εμβόλια αναμένονται τον Μάρτιο, είπε ο Σαχίν, λέγοντας επίσης στη γερμανική εφημερίδα Bild ότι οι πρώτες παραδόσεις θα μπορούσαν να γίνουν τον Απρίλιο ή τον Μάιο εάν χρειαστεί.

Την Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου, ο όμιλος παρουσίασε τις κινητές μονάδες παραγωγής εμβολίων που στεγάζονται σε κοντέινερ, τις οποίες ο όμιλος σχεδιάζει να αναπτύξει στην Αφρική φέτος για να ενισχύσει την προσφορά εμβολίων στην ήπειρο.

 

Τον Αύγουστο του 2023 εμβόλιο για κορωνοϊό και γρίπη

Για την παραμονή της Covid στην «επικαιρότητα» προϊδεάζει και η Moderna που ετοιμάζεται να για τη διάθεση διπλού εμβολίου γρίπης/κορονοϊού σε ενάμιση χρόνο από τώρα.

Ενώ, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του εκτελεστικού διευθυντή της φαρμακοβιομηχανίας Στεφάν Μπανσέλ, σε έξι μήνες θα είναι έτοιμο και το ανανεωμένο εμβόλιο Covid-19 που θα προστατεύει και από την παραλλαγή Όμικρον.

Όπως τόνισε, το διπλό αυτό εμβόλιο αναμένεται να είναι έτοιμο ως τον Αύγουστο του 2023 και η τιμή του θα είναι αντίστοιχη του υπάρχοντος εμβολίου της γρίπης, άρα εφικτό να αποκτηθεί και από λιγότερο εύρωστα κράτη.

Το «παν-εμβόλιο», όπως το αποκάλεσε, θα αντιμετωπίζει ακόμη και άλλες παθήσεις του αναπνευστικού, συνιστώντας μια επαναστατική πρόοδο στον εμβολιασμό του πληθυσμού.

 

Διαφήμιση