Αρχική Ειδήσεις Ξεσηκώνονται οι Βρετανοί για την «Πλατινένια Πουτίγκα» της Ελισάβετ

Ξεσηκώνονται οι Βρετανοί για την «Πλατινένια Πουτίγκα» της Ελισάβετ

0
queen dish
Tο πιάτο Coronation Chicken που είχε εμπνευστεί για την στέψη της Βασίλισσας Ελισάβετ και γράφτηκε στο μενού ως Poulet Reine Elizabeth.
Διαφήμιση

Κυρίαρχη είδηση σε όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τις τελευταίες ώρες είναι η διοργάνωση Διαγωνισμού για την «Πλατινένια Πουτίγκα» της Βασίλισσας Ελισάβετ που θα σηματοδοτήσει το Ιωβηλαίο τον ερχόμενο Ιούνιο.

Στόχος του Διαγωνισμού Platinum Pudding, που θα ξεκινήσει στις 7 Φεβρουαρίου και θα ολοκληρωθεί την εβδομάδα που αρχίζει στις 14 Μαρτίου, είναι σύμφωνα με τους διοργανωτές να «δημιουργηθεί ένα πιάτο που μπορεί να είναι μέρος αυτής της ιστορικής στιγμής και να απολαύσουν οι επόμενες γενιές».

Ο νικητής του Διαγωνισμού καθώς και η νικήτρια συνταγή θα ανακοινωθούν στον ιστότοπο του διοργανωτή, Fortnum and Mason, ένα από τα παλαιότερα παραδοσιακά πολυκαταστήματα του Λονδίνου.

Ο θεσμός των «πιάτων» της Βασίλισσς Ελισάβετ

Ο διαγωνισμός, σύμφωνα με την διοργανώτρια Fortnum and Mason έχει ως στόχο να βρει μια ολοκαίνουργια δημιουργία πουτίγκας που μπορεί να αφιερωθεί στην Αυτή Μεγαλειότητα, για να ευχαριστήσει και να τιμήσει τη Βασίλισσα για 70 χρόνια υπηρεσίας στο έθνος και την Κοινοπολιτεία.

elissavet

Η στέψη της Βασίλισσας είχε εμπνεύσει το πιάτο Coronation Chicken που δημιουργήθηκε για την περίσταση. Δημιουργήθηκε από το Le Cordon Bleu London, τη σχολή μαγειρικής, για το γεύμα της Στέψης το 1953 στο Great Hall of Westminster School και γράφτηκε στο μενού ως Poulet Reine Elizabeth.

menu

Δικαίωμα συμμετοχής στον διαγωνισμό έχουν όλοι οι Βρετανοί πολίτες άνω των οκτώ ετών, είτε πρόκειται για άτομα, οικογένειες, σχολικές τάξεις, κοινοτικές ομάδες, εταιρείες και άλλους φορείς.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Fortnum & Mason (@fortnums)

Η νικητήρια πουτίγκα θα σερβιριστεί στο The Big Jubilee Lunch, ένα δίκτυο κοινοτικών πάρτι που θα πραγματοποιηθούν σε όλη τη χώρα την Κυριακή 5 Ιουνίου.

Το τριήμερο 3-5 Ιουνίου έχει κηρυχτεί επίσημη αργία για να εορταστεί το Πλατινένιο Ιωβηλαίο σε όλη τη χώρα με πλήθος εκδηλώσεις.

Με πληροφορίες από ertnews

Διαφήμιση