Αρχική Ειδήσεις Αποτίμηση του σεισμού στη Φλώρινα – Έκτακτη συνεδρίαση του Συντονιστικού

Αποτίμηση του σεισμού στη Φλώρινα – Έκτακτη συνεδρίαση του Συντονιστικού

0
florina seismos
Διαφήμιση

Μετά την έκτακτη συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου της Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Φλώρινας, και την επίσημη διαβεβαίωση ότι δεν αναφέρθηκαν σοβαροί τραυματισμού από τον ισχυρότατο σεισμό μεγέθους 5,4 της κλίμακας Ρίχτερ, η πόλη προσπαθεί να επανέλθει σε ρυθμούς κανονικότητας. Πολλοί κάτοικοι, υπό τον φόβο των μετασεισμών που ακολούθησαν, πέρασαν τη νύχτα στα αυτοκίνητά τους, ενώ άλλοι πήγαν στα χωριά τους.

Σύμφωνα με στοιχεία που έγιναν γνωστά από τις αυτοψίες των προέδρων των κοινοτήτων, των στελεχών της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, δεν καταγράφηκαν καταρρεύσεις, ενώ οι υλικές ζημιές που διαπιστώθηκαν, αναλογικά με το μέγεθος του σεισμού, δεν αξιολογούνται ως σημαντικές.

Ευτυχώς… μικροζημιές

Με το πρώτο φως της ημέρας είναι ορατές οι μικροζημιές που έχουν υποστεί ορισμένα παλιά κτίρια αλλά και πολυκατοικίες, με πτώσεις σοβάδων, που σε κάποιες περιπτώσεις προξένησαν φθορές σε παρκαρισμένα αυτοκίνητα.

Ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης επιχείρησε να καθυσυχάσει συστήνοντας στους πολίτες «να αποφεύγουν σημεία που θεωρούνται επικίνδυνα στο ενδεχόμενο ενός νέου μετασεισμού και να ακολουθούν τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας και των αρμόδιων οργάνων της αυτοδιοίκησης».

Σε επαγρύπνηση ο μηχανισμός

Κλιμάκια των τεχνικών υπηρεσιών των δήμων Αμυνταίου και Φλώρινας έχουν αναλάβει υπηρεσία, με στόχο τον έλεγχο όλων των δημοτικών κτιρίων και των σχολικών μονάδων, ενώ υπάλληλοι από άλλες Περιφερειακές Ενότητες -Κοζάνης και Γρεβενών- με κλιμάκια του υπουργείου Υποδομών από τη Θεσσαλονίκη μεταβαίνουν στη Φλώρινα για να συμμετάσχουν στον έλεγχο των κτιρίων της πόλης.

Χθες το βράδυ, ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης, στο πλαίσιο του συντονισμού των φορέων της πόλης, συνομίλησε με τον αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας Σωτήρη Βόσδου και τον δήμαρχο Βασίλη Γιαννάκη, ενώ ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Μιχάλης Παπαδόπουλος μίλησε με τον δήμαρχο Εορδαίας Παναγιώτη Πλακεντά και με υπηρεσιακά στελέχη της ΔΕΗ για το ενδεχόμενο να υπάρχουν προβλήματα με κατολισθήσεις και ζημιές εντός των ορυχείων.

Η λειτουργία των σχολείων

Σε ότι αφορά τη λειτουργία των σχολικών μονάδων αναφορικά με την αυριανή ημέρα, Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2022, όπως ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας ο κ. Βόσδου σε τοπικά μέσα ενημέρωσης, σχετική συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί κατά τις επόμενες ώρες, με τους δημάρχους των περιοχών να έχουν τον πρώτο λόγο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Διαφήμιση