Αρχική Ειδήσεις To «Εβραϊκό Νόμπελ» στον CEO της Pfizer Άλμπερτ Μπουρλά

To «Εβραϊκό Νόμπελ» στον CEO της Pfizer Άλμπερτ Μπουρλά

0
bourlaalbert2 1025x559 1
Διαφήμιση

Το Εβραϊκό Ίδρυμα Genesis Prize ανακοίνωσε ότι θα απονείμει στον Δρ. Άλμπερτ Μπουρλά, Πρόεδρο της Pfizer, το Βραβείο Genesis 2022, για την προσπάθεια ανάπτυξης του εμβολίου κατά της Covid-19.

Το ετήσιο Βραβείο Genesis αξίας ενός εκατομμυρίου δολαρίων, που ονομάζεται «Εβραϊκό Νόμπελ» από το περιοδικό TIME, τιμά εξαιρετικά άτομα για τα επαγγελματικά τους επιτεύγματα, τη συνεισφορά τους στην ανθρωπότητα και τη δέσμευσή τους στις εβραϊκές αξίες.

Ο Δρ Μπουρλά έλαβε τον μεγαλύτερο αριθμό ψήφων σε μια παγκόσμια ψηφοφορία που ολοκληρώθηκε πρόσφατα διαδικτυακά, στην οποία συμμετείχαν 200.000 άνθρωποι από 71 χώρες και γίνεται, πλέον, ο ένατος νικητής του Βραβείου Genesis. Ακολουθεί τον σκηνοθέτη και φιλάνθρωπο Στίβεν Σπίλμπεργκ, ο οποίος τιμήθηκε με το Βραβείο Genesis το 2021, και τον θρυλικό ακτιβιστή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Νατάν Σαράνσκι, βραβευμένο το 2020.

prize Bourla

Ο Πρόεδρος του Ισραήλ Ισαάκ Χέρτζογκ θα απονείμει το Βραβείο Genesis στον Δρ. Μπουρλά, σε μια τελετή στην Ιερουσαλήμ που έχει προγραμματιστεί για τις 29 Ιουνίου.

Όπως έγινε γνωστό από το Ίδρυμα Genesis Prize ζήτησε τα χρήματα του βραβείου, ύψους 1 εκατομμυρίου δολαρίων, να διατεθούν -ως είθισται- σε έργα που στοχεύουν στη διατήρηση της μνήμης των θυμάτων του Ολοκαυτώματος, με ιδιαίτερη έμφαση στην τραγωδία που υπέστη η ελληνική εβραϊκή κοινότητα.

bourlaalbertvaccine 1025x559 1

Ο Εβραϊκής καταγωγής Άλμπερτ Μπούρλα

Γεννημένος στη Θεσσαλονίκη, ο Δρ. Μπουρλά μεγάλωσε σε μια οικογένεια που γνώρισε τη φρίκη του ΟλοκαυτώματοςΟι γονείς του ήταν μεταξύ των 2.000 επιζώντων, της ακμάζουσας τότε εβραϊκής κοινότητας των 50.000 μελών, που σχεδόν εξολοθρεύθηκε εντελώς από τους Ναζί.

«Είμαι στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσω τον Δρ. Άλμπερτ Μπούρλα στη διακεκριμένη οικογένεια των βραβευθέντων του Βραβείου Genesis», δήλωσε ο συνιδρυτής και πρόεδρος του Ιδρύματος The Genesis Prize Stan Polovets.

«Ο Δρ. Μπουρλά προσωποποιεί δύο από τις πιο θεμελιώδεις εβραϊκές αξίες: τη δέσμευση για την ιερότητα της ζωής και την επισκευή του κόσμου. Και ενώ η πανδημία απέχει πολύ από το να τελειώσει, εκατομμύρια άνθρωποι είναι ζωντανοί και υγιείς εξαιτίας των όσων έχουν καταφέρει ο Δρ Μπούρλα και η ομάδα του στην Pfizer» συμπλήρωσε.

2022 GP Candidates PRN
Image from the 2022 Genesis Prize Voting Campaign

Η βαθιά τιμή του Genesis

«Ποτέ δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα μπορούσα μια μέρα να λάβω τη βαθιά τιμή του Βραβείου Genesis και να σταθώ δίπλα στους εξαιρετικούς συνυποψηφίους μου» δήλωσε ο CEO της Pfizer Άλμπερτ Μπουρλά, διευκρινίζοντας ότι το δέχεται «εκ μέρους όλων των συναδέλφων μου στην Pfizer που ανταποκρίθηκαν στο επείγον κάλεσμα της ιστορίας τα τελευταία δύο χρόνια και μαζί λύγισαν το τόξο της κοινής μας μοίρας».

Όπως ανέφερε «Μεγάλωσα σε μια εβραϊκή οικογένεια που πίστευε ότι ο καθένας μας είναι τόσο δυνατός όσο οι δεσμοί της κοινότητάς μας. Και ότι όλοι καλούμαστε από τον Θεό να φτιάξουμε τον κόσμο. Ανυπομονώ να βρεθώ στην Ιερουσαλήμ για να δεχτώ αυτοπροσώπως αυτή την τιμή, που συμβολίζει τον θρίαμβο της επιστήμης και μια μεγάλη ελπίδα για το μέλλον μας» σχολίασε.

 

Διαφήμιση