Αρχική Ειδήσεις Το Εθνικό Αστεροσκοπείο καταγράφει αστεροειδή που περνά «ξυστά» από τη Γη

Το Εθνικό Αστεροσκοπείο καταγράφει αστεροειδή που περνά «ξυστά» από τη Γη [VIDEO]

0
asteroskopeio kryoneri
Διαφήμιση

Την τροχιά του «δολοφόνου των πλανητών» αστεροειδή 7482 κατέγραψε χθες Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2022 το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, ο οποίος πέρασε σε απόσταση 1,93 εκατομμυρίων χιλιομέτρων από τη Γη.

Σύμφωνα με τo Ινστιτούτο Αστρονομίας, Αστροφυσικής Διαστημικών Εφαρμογών & Τηλεπισκόπησης (ΙΑΑΔΕΤ) του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ) που οργάνωσε αποστολή για την παρατήρηση του αστεροειδούς 7482 (1994 PC1) με το τηλεσκόπιο Κρυονερίου Κορινθίας, διαμέτρου 1,2 μέτρων, στέφθηκε με επιτυχία.

Η καταγραφή της τροχιάς του «δολοφόνου των πλανητών»

Στις 18 Ιανουαρίου και στις 18:30 ώρα Ελλάδος, ο αστρονόμος του ΙΑΑΔΕΤ Δρ. Α. Λιάκος παρατήρησε τον αστεροειδή που πέρασε «ξυστά» από τη Γη, σε απόσταση 1,93 εκατομμυρίων χιλιομέτρων ή αλλιώς 5,15 φορές την α»όσταση Γης-Σελήνης.

Ο αστεροειδής είχε φαινόμενο μέγεθος 10,17mag και διάμετρο 1.052 μέτρων. Κινείται με ταχύτητα 70.415 χλμ. την ώρα (ή 19,56 χλμ/δευτερόλεπτο) και η περίοδος περιστροφής του γύρω από τον Ήλιο είναι 572 μέρες.

Ο αστεροειδής 7482, ανήκει στην κατηγορία των δυνητικά επικίνδυνων αστεροειδών λόγω των διαστάσεών του και των σχετικά κοντινών διελεύσεων του από τη Γη.

Η ακριβής στόχευση και παρατήρηση ενός αντικειμένου που κινείται με τόσο μεγάλη ταχύτητα, θεωρείται σημαντική επιτυχία, που δείχνει την ικανότητα και τον υψηλό βαθμό ετοιμότητας του Ινστιτούτου Αστρονομίας, Αστροφυσικής Διαστημικών Εφαρμογών & Τηλεπισκόπησης να ανταποκρίνεται σε θέματα που σχετίζονται με την ασφάλεια του διαστήματος.

Διαφήμιση