Αρχική Ειδήσεις ΡΑΕ: Πότε θα ξεκινήσει η αποκλιμάκωση των τιμών ρεύματος

ΡΑΕ: Πότε θα ξεκινήσει η αποκλιμάκωση των τιμών ρεύματος

0
ηλεκτρικό ρεύμα - ρεύματος
Διαφήμιση

Τους λόγους που εκτοξεύθηκαν οι τιμές ρεύματος στα «ύψη» αλλά και το χρόνο αποκλιμάκωσής τους, διευκρίνισε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο Πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ) Αθανάσιος Δαγούμας, παραπέμποντας ευθέως στις  αυξήσεις των τιμών χονδρικής του φυσικού αερίου.

Ο Πρόεδρος της ΡΑΕ, Αθανάσιος Δαγούμας, μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, εξήγησε πως οι πρωτόγνωρες αυξήσεις στην χονδρεμπορική τιμή του φυσικού αερίου μετακυλίονται στην λιανική και οδηγούν στις μεγάλες αυξήσεις τόσο στους λογαριασμούς του φυσικού αερίου όσο και του ρεύματος σε όλους τους παρόχους, οι οποίοι είναι περίπου 20 στη χώρα μας.

Όπως μάλιστα υπογράμμισε ο κ. Δαγούμας, η μεταβλητότητα στις τιμές του φυσικού αερίου είναι τόσο μεγάλη, με αποτέλεσμα να υπάρχουν τεράστιες αυξομειώσεις από εβδομάδα σε εβδομάδα.

«Βροχή» τα παράπονα καταναλωτών

Μόνο την Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2022 περισσότεροι από 100 καταναλωτές υπέβαλαν σχετικά παράπονα στην πλατφόρμα της ΡΑΕ. Λόγος για τον οποίο, όπως τόνισε ο κ. Δαγούμας αλλάζει το έντυπο των λογαριασμών, με τρόπο που να γίνονται απόλυτα  κατανοητές οι αυξήσεις αλλά και οι επιδοτήσεις προς όφελος των καταναλωτών.

Αφορικά με το αν η ελληνική «κούρσα τιμών» ρεύματος, ξεφεύγει κατά πολύ από τα μέσα ευρωπαϊκά επίπεδα, ο κ.Δραγούμας αφού παραδέχτηκε ότι πράγματι αυτό το μήνα η τιμή του ρεύματος στην Ελλάδα είναι από τις υψηλότερες, υπογράμμισε ότι τον περασμένο μήνα ήταν κάτω από τον μέσο ευρωπαϊκό όρο.

Ζήσε… Μάη μου

Ο Πρόεδρος της ΡΑΕ εμφανίστηκε συγκρατημένα αισιόδοξος για άμεση διόρθωση των τιμών ενέργειας.

«Μια πρώτη αποκλιμάκωση αναμένεται από τον Απρίλιο» δήλωσε, αλλά όπως παραδέχτηκε «ουσιαστικά οι τιμές αναμένεται να επανέλθουν σε φυσιολογικά επίπεδα, μέσα στο 2023».

 

Διαφήμιση