Αρχική COVID-19 Αρνητές της «Covid» μοιράζουν 2ευρα πρόστιμα και κάνουν φιλανθρωπίες

Αρνητές της «Covid» μοιράζουν 2ευρα πρόστιμα και κάνουν φιλανθρωπίες

0
bar covid unsplash
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ Πηγή: Unsplash
Διαφήμιση

Μια παμπ στο Ντόνεγκαλ της Ιρλανδίας επιβάλλει πρόστιμο 2 ευρώ σε πελάτες που χρησιμοποιούν τη λέξη «Covid», σε μία ύστατη προσπαθεια να αποτρέψουν τους θαμώνες να ασχολούνται εν είδη εμμονής με την πανδημία.

«Σερβίροντας τους πελάτες μας, διαπιστώσαμε ότι στην πλειοψηφία τους συζητούσαν για τον Covid και το πόσο έχει επηρεάσει τη ζωή και την θημερινοτητά τους. Ανεξάρτητα με το θέμα που ξεκινούσαν να μιλάνε, στην πορεία μονοπωλούσε ο ιός », σχολιάζει ο εμπνευστής του προστίμου και ιδιοκτήτης του Alt Bar, Christopher Moore.

«Η πρώτη μας σκέψη ήταν να αναστρέψουμε αυτή την ατμόσφαιρα, όπου όλοι μιλούσαν συνεχώς για τον Covid και μόνον» εξήγησε ο Moore. «Ήταν πολύ περίεργο που κανείς δεν μιλούσε για τον καιρο στην Ιρλανδία» συμπλήρωσε αστειευόμενος.

Έτσι λοιπόν «έπεσε» η ιδέα του συμβολικού προστίμου των 2 ευρώ στον… πάγκο του μπαρ και μέσα σε λίγο χρόνο έγινε με κέφι αποδεκτή. Μάλιστα, υπήρξε τέτοια ανταπόκριση που η «πλάκα» έγινε αρκετά προσοδοφόρα, με αποτέλεσμα να αρχίσουν να σκέφτονται που θα επενδύσουν τα έσοδα.

bar Covid samuel regan asante unsplash
Samuel Regan Asante / Unsplash

«Ήταν ωραίο να βλέπεις επιτέλους τους ανθρώπους να συζητούν για κανονικά πράγματα όπως το ποδόσφαιρο και τις καθημερινές τους δραστηριότητες. Άξιζε  τελικά να προσπαθήσω να αλλάξω την ατμόσφαιρα του μπαρ και να το κάνω πιο αισιόδοξο» παραδέχτηκε ο Moore.

Όπως μάλιστα αποκάλυψε «Έχουμε μαζέψει 280 ευρώ μέχρι τώρα και το ποσό όλο αυξάνεται. Ανεβαίνει και ανεβαίνει… Έτσι αποφασίσαμε να αποδώσουμε όλα τα έσοδα από την «AntiCovid» εκτρατεία μας στο Donegal Hospice. Είναι μια φιλανθρωπική οργάνωση που προσφέρει πολλά στην τοπική μας κοινωνία. Κάνουν μια υπέροχη δουλειά», πρόσθεσε.

Διαφήμιση