Αρχική Ειδήσεις Πως η Πάτρα κατάφερε να μειώσει στο μισό το κόστος ενέργειας

Πως η Πάτρα κατάφερε να μειώσει στο μισό το κόστος ενέργειας [VIDEO]

0
Patra Mytilineos
Διαφήμιση

Άμεση λύση στο πρόβλημα αυξημένου ενεργειακού κόστους έδωσε ο Δήμος Βόλου, με τον εκσυγχρονισμό του δικτύου ηλεκτροφωτισμού της Αχαϊκής πρωτεύουσας, εξασφαλίζοντας παράλληλα και την γενναία μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος έως και 55% σε  εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

Το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης του δικτύου ηλεκτροφωτισμού της πόλης της Πάτρας ολοκλήρωσε και παρέδωσε η εταιρεία σχεδιασμού Έργων Βιώσιμης Ανάπτυξης της MYTILINEOS, γνωστή για τις περιβαλλοντικές και ενεργειακές λύσεις που προσφέρει.

Στο πλαίσιο της ορθής χρήσης των πόρων και της προώθησης της ενεργειακής αποδοτικότητας, ο Δήμος μπήκε σε τροχιά εκσυγχρονισμού εκκινώντας από το δίκτυο οδοφωτισμού, που «ευθύνεται» για το 50% της ηλεκτρικής κατανάλωσης μιας πόλης.

Patra Mytilineos1

Μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος

Για το συγκεκριμένο έργο εφαρμόζονται οι πλέον σύγχρονες λύσεις στις τεχνολογίες φωτισμού και θα προσφέρεουν εκτός από πιο ελεγχόμενο και υψηλής ποιότητας φως, βελτιωμένη οπτική απόδοση και καλύτερη ατμόσφαιρα στο αστικό περιβάλλον.

Παράλληλα, θα μειωθεί σημαντικά το ενεργειακό αποτύπωμα του Δήμου Βόλου, καθώς θα επιτευχθεί μείωση εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, κατά σε 8.845,81 τόνους CO2 το χρόνο και θα εξοικονομηθεί έως και 55% από την ενέργεια ηλεκτροφωτισμού, ενώ εξίσου σημαντική θα είναι και η μείωση του κόστους, συμβάλλοντας έτσι και στα οικονομικά του Δήμου Βόλου.

Το σύνολο των παρεμβάσεων

Αναλυτικά, το έργο αφορά στην προμήθεια, εγκατάσταση και συντήρηση για 12 χρόνια του σχετικού εξοπλισμού.

  • Εγκατάσταση 18.000 νέων φωτιστικών σωμάτων με σώματα νέας τεχνολογίας LED για την βελτίωση και αναβάθμιση του επιπέδου φωτισμού του Δήμου, στις Δημοτικές Ενότητας Βόλου και Νέας Ιωνίας.
  • Βελτίωση του προγραμματισμού συντήρησής τους, μέσω της λειτουργίας «Συστήματος Τηλεελέγχου – Τηλεχειρισμού και ελέγχου ενέργειας» (SLMS), στο Σύστημα Ηλεκτροφωτισμού Κοινοχρήστων Χώρων (Οδοφωτισμός).
  • Χρήση συστημάτων προληπτικής συντήρησης μέσω Η/Υ (μεθοδολογία καταγραφής βλαβών, ιεράρχηση, προγραμματισμός αποκατάστασης, έλεγχος αποκατάστασης, reporting, και στατιστική παρακολούθησης).
  • Παράλληλα μέσω του Συστήματος Τηλεελέγχου – Τηλεχειρισμού δίνεται η δυνατότητα ρύθμισης της στάθμης φωτισμού αναλόγως της ώρας, των συνθηκών κυκλοφορίας, κλπ. κάθε εξωτερικού χώρου (αστικές αρτηρίες, πεζόδρομοι, πλατείες, κλπ.). Μέσω του προσαρμοστικού φωτισμού (adaptivelighting) επιτυγχάνεται περαιτέρω εξοικονόμηση και προστασία του νυχτερινού τοπίου (μείωση της φωτεινής ρύπανσης).

Οι μεγάλης κλίμακας αστικές δράσεις όπως το συγκεκριμένο έργο χρησιμοποιούν καινοτόμες και φιλικές προς το περιβάλλον τεχνολογίες, βελτιώνοντας την καθημερινότητα των πολιτών.

Διαφήμιση