Αρχική Ειδήσεις Η «ΕΛΠΙΔΑ» βάζει στον πάγο την Αττική – Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί

Η «ΕΛΠΙΔΑ» βάζει στον πάγο την Αττική – Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί

0
elpida
ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ "ΕΛΠΙΣ" / ΑΠΟΧΙΟΝΙΣΜΟΣ ΔΡΟΜΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ. Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2022 (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI)
Διαφήμιση

Εκατοντάδες είναι τα αυτοκίνητα που παραμένουν ακινητοποιημένα σε κεντρικές οδικές αρτηρίες της Αττικής, που σε συνδυασμό με το φαινόμενο παγετού που ήδη αποτυπώνεται στην χιονισμένη άσφαλτο να καθιστούν ολοένα και πιο δυσχερή την ομαλή κυκλοφορία των οχημάτων.

Οι μετακινήσεις στο Λεκανοπέδιο είναι ιδιαίρως δύσκολες αλλά και επικίνδυνες , καθώς δεν έχουν καθαριστεί από το χιόνι οι περισσότεροι από τους κεντρικούς δρόμους αλλά και τα πεζοδρόμια που αποτελούν πλέον παγίδες για οδηγούς και περαστικούς. 

Ενώ ανακοινώθηκε μερική αποκατάσταση της κυκλοφορίας οχημάτων στην Αττική Οδό, τα συνεργεία των Δήμων ακόμα προσπαθούν να μετακινήσουν κλαδιά δέντρων και σωρούς παγωμένους χιονιού από παραδρόμους και κεντρικές οδούς.

elpida1
ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ “ΕΛΠΙΣ” / ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ / ΑΠΟΧΙΟΝΙΣΜΟΣ ΔΡΟΜΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ. Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2022 (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI)

Η κατάσταση στην Αττική Οδό

Αποδόθηκαν το απόγευμα στην κυκλοφορία:

 • το τμήμα από είσοδο Ελευσίνας έως Κόμβο Κηφισίας-Δαχτυλίδι
 • το τμήμα από Κόμβο Κηφισίας-Δαχτυλίδι έως είσοδο Ελευσίνας
 • το τμήμα της Περιφερειακής Υμηττού από τα Διόδια Κατεχάκη με κατεύθυνση τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών.

Αποκατάσταση μετ’ εμποδίων

Δεκάδες είναι τα εγκλωβισμένα αυτοκίνητα που είναι κολλημένα σε παχύ στρώμα πάγου, τα περισσότερα εκ των οποίων βρίσκονται στο κομμάτι προς Δουκίσσης Πλακεντίας.

Σε δύο επίπεδα η «απελευθέρωση» της Αττικής Οδού

 1. Γίνεται αποχιονισμός των οχημάτων κυρίως στη λωρίδα έκτακτης ανάγκης και μεταφορά των οχημάτων που βρίσκονται στο μέσο της Αττικής Οδού.
 2. Οχήματα της Πολιτικής Προστασίας που βρίσκονται στο «δαχτυλίδι» της Λ. Κηφισίας και στην έξοδο 15 στην Παλλήνη, μεταφέρουν οδηγούς για να παραλάβουν τα εγκαταλειμμένα αυτοκίνητά τους.
  Δεκάδες οχήματα βρίσκονται μέσα στη σήραγγα των Βριλησσίων. 
elpida2
ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ “ΕΛΠΙΣ” / ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ / ΑΠΟΧΙΟΝΙΣΜΟΣ ΔΡΟΜΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ. Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2022 (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI)

Ίδιο σκηνικό και σε κεντρικούς δρόμους

Με φτυάρια στα χέρια πολίτες προσπαθούν να απομακρύνουν τα παρατημένα αυτοκίνητά τους απο το χιόνι που έχει πλεον μετατραπεί σε πάγο.

Κάποια εκχιονιστικά μηχανήματα και μπουλντόζες σε σημεία των Λεωφόρων Μεσογείων, Μαραθώνος και Κατεχάκη μεταφέρουν όγκους πάγου ώστε να μπορέσουν να απεγκλωβιστούν οχήματα, ενώ συνεργεία κάνουν κοπές δέντρων.

Στην κάθοδο της Λεωφόρου Μαραθώνος προς Ραφήνα, στο ύψος του Γέρακα, βρίσκεται από τη Δευτέρα ένα «διπλωμένο» λεωφορείο και σε κοντινή απόσταση ένα πεσμένο μεγάλο σκέπαστρο.

Κλειστοί δρόμοι

Σύμφωνα με τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, έχει διακοπεί η κυκλοφορία στους ακόλουθους δρόμους

 • Λεωφόρος Πάρνηθος, από το ύψος του τελεφερίκ και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας
  Π.Ε.Ο. Αθηνών-Θήβας, ύψος πρατηρίου υγρών καυσίμων Cyclon, ρεύμα κυκλοφορίας προς Θήβα, απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών
 • Οδός Διονύσου, από το ύψος του «414» ΣΝΕΝ προς τον Αγ. Πέτρο (Πεντέλη)
 • Στη συνέχεια της οδού Αναστάσεως (Παπάγου) και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από τα κοιμητήρια Παπάγου προς τον Υμηττό
 • Λεωφόρος Διονύσου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από την περιοχή της Ανατολής Ν. Μάκρη προς την Πεντέλη
 • Ανώνυμη οδός στην Καισαριανή και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από το ύψος Καλοπούλα προς τον Υμηττό
 • Λεωφόρος Φυλής, από το ύψος της ταβέρνας «Το νέο φαράγγι» έως τα όρια της Αττικής και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας
 • Ε.Ο. Οινόης-Μαγούλας από το ύψος του εργοστασίου ΤΙΤΑΝ, ρεύμα κυκλοφορίας προς Βοιωτία
 • Αττική Οδός και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, διακοπή κυκλοφορίας παντός είδους οχήματος
 • Δ.Π.Λ. Υμηττού και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, διακοπή κυκλοφορίας παντός είδους οχήματος
 • Επαρχιακή Οδός Μεγάρων Χανίου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από τη θέση Δίστρατο (χ/θ 5) στην περιοχή των Μεγάρων.
elpida3
ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ “ΕΛΠΙΣ” / ΑΠΟΧΙΟΝΙΣΜΟΣ ΔΡΟΜΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ. Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2022 (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI)

Μόνο με αλυσίδες

Η κίνηση των οχημάτων στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας γίνεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Μόνο με αντιολισθητικές  πραγματοπιείται η κυκλοφορία και την Παλαιά εθνική οδός Αθηνών-Θήβας, από το ύψος πρατηρίου υγρών καυσίμων Cyclon έως τα όρια Αττικής και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Κανονικά η κυκλοφορία

Κανονικά διεξάγεται πλέον η κυκλοφορία στην περιφερειακή Υμηττού, από την Κατεχάκη μέχρι την Ηλιούπολη. Ωστόσο, δεκάδες οχήματα παραμένουν ακινητοποιημένα παραπλεύρως του δρόμου, όπου ο δρόμος από το χιόνι που έχει παγώσει, θυμίζει παγοδρόμιο.

Δεκάδες οχήματα είναι ακινητοποιημένα, κυρίως στο τμήμα της Λ. Μεσογείων από τον Χολαργό έως την Αγ. Παρασκευή, ενώ το παχύ χιόνι έχει μετατραπεί σε πάγο και δυσχεραίνει την προσπάθεια για την απομάκρυνσή τους.

Απροσπέλαστοι είναι πολλοί δρόμοι στην Αγία Παρασκευή, λόγω χιονιού και πτώσης δέντρων.

xolargosΟΑΣΑ και Μέσα Σταθερής Τροχιάς

Επιστρέφουν σταδιακά λεωφορεία και τρόλεϊ στους δρόμους. Λεωφορεία και τρόλεϊ, πραγματοποιούν από το πρωί δρομολόγια, για τα οποία έχει διαπιστωθεί η δυνατότητα (ολικής ή μερικής) εκτέλεσης τους. Προς το παρόν, σε λειτουργία βρίσκονται 155 λεωφορειακές γραμμές και γραμμές τρόλεϊ, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση του ΟΑΣΑ.

Προβλήματα εντοπίζονται λόγω παγετού και ολισθηρότητας του οδοστρώματος κυρίως σε γραμμές στις περιοχές Ανατολικής Αττικής, Κηφισιάς, Πεντέλης, Αχαρνών, Φυλής και Θρακομακεδόνων.

Οι Γραμμές 2 και 3 του μετρό λειτουργούν κανονικά, ενώ αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στο δίκτυο της Γραμμής 1 του Μετρό (πρώην ΗΣΑΠ). Η κίνηση των συρμών διεξάγεται πλέον σε ολόκληρη τη γραμμή Πειραιάς- Κηφισιά.

Στο δίκτυο του ΤΡΑΜ, αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των συρμών στη γραμμή 7 Ασκληπιείο Βούλας – Ακτή Ποσειδώνος. Στη γραμμή 6 Σύνταγμα – Πικροδάφνη τερματικός σταθμός είναι η στάση Λ. Βουλιαγμένης.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι επιβάτες μπορούν να καλούν στο πληροφοριακό κέντρο του ΟΑΣΑ 11185.

Xωρίς ρεύμα ακόμα 3.000 νοικοκυριά

«Οι ζημιές στο δίκτυο ηλεκτροδότησης επηρεάζουν αυτήν την ώρα 3.000 νοικοκυριά, έναντι 200.000 περίπου που είχαν μείνει χωρίς ρεύμα τη Δευτέρα, εξαιτίας της κακοκαιρίας» ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο ΔΕΔΔΗΕ.

Σύμφωνα με τον ΔΕΔΔΗΕ, συνεχίζονται οι εργασίες σε 4 γραμμές στις περιοχές Κάτω Σούλι, Γραμματικό, Σχοινιά και Πικέρμι ενώ ταυτόχρονα τα συνεργεία συνεχίζουν εργασίες αποκατάστασης σε πλήθος μεμονωμένων βλαβών σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Ο ΔΕΔΔΗΕ επαναλαμβάνει τη σύσταση σε όσους καταναλωτές εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν προβλήματα ηλεκτροδότησης, να επικοινωνήσουν άμεσα με τον ΔΕΔΔΗΕ τηλεφωνικά στο 800 400 4000, 11500 ή 2111900500 ή να το δηλώσουν μέσω της εφαρμογής MyDEDDiE από το κινητό τους (Android και iOS) ή και μέσω

Με πληροφορίε από ertnews.gr

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠως η Πάτρα κατάφερε να μειώσει στο μισό το κόστος ενέργειας [VIDEO]
Επόμενο άρθρο«ΕΛΠΙΔΑ»: Σε τηλε-καθεστώς επί 2ημέρου τίθενται Περιφέρεια Αττικής και Κρήτης