Αρχική COVID-19 Περιορισμοί Covid-19: Σήμερα αποφασίζεται το «μέλλον» των μέτρων

Περιορισμοί Covid-19: Σήμερα αποφασίζεται το «μέλλον» των μέτρων

0
RAPID ΤΕΣΤ ΓΙΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI) - κρούσματα
: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI
Διαφήμιση

Στην συνεκτίμηση όλων των επιδημιολογικών δεικτών θα προβεί σήμερα η Επιτροπή των Ειδικών, προκειμένου να εισηγηθεί την άρση ή συνέχιση των περιοριστικών μέτρων ενάντια στη διασπορά του ιού της Covid-19.

Σύμφωνα με πληροφορίες που ήδη διακινούνται στο διαδίκτυο, οι ειδικοί εμφανίζονται ιδιαίτερα επιφυλακτικοί στην άρση των μέτρων και γι’ αυτό είναι πολύ πιθανό να εισηγηθούν την παράτασή τους κατά μία εβδομάδα.

Ιδιαίτερα ανησυχητικός είναι ο σταθερά μεγάλος αριθμός νεκρών, καθώς περίπου 100 άνθρωποι καταλήγουν καθημερινά στη χώρα της από επιπλοκές του κορωνοϊού, καθώς και η συνεχιζόμενη επιβάρυνση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

krousmata simera 26 1b

Διασπορά Covid-19… πολλών ταχυτήτων

Ενδεικτική της διττής επιδημιολογικής εικόνας είναι αυτή που διαμορφώνεται στην Ήπειρο, με οριακή αύξηση των θετικών κρουσμάτων. Οι νομοί, Ιωαννίνων και Άρτας, κατέγραψαν αύξηση των κρουσμάτων και παράλληλη «άνοδο» του δείκτη θετικότητας σε υψηλά επίπεδα.

Στο νομό Ιωαννίνων τα κρούσματα ανέρχονται 318 και στο νομό Άρτας 182. Στα ίδια επίπεδα σχεδόν παραμένουν οι νομοί Θεσπρωτίας και Πρέβεζας, όπου καταγράφηκαν 71 και 76 κρούσματα αντίστοιχα.

Την ώρα που η χθεσινή «εικόνα» αποτύπωνε αύξηση των θανάτων (στους 115) και του αριθμού των διασωλημένων στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, οι οποίοι ανέρχονται στους 646. Την ίδια ανησυχία προκαλεί η αύξηση σε νέες μολύνσεις στην ηλικιακή ομάδα 4- 18 ετών, που ανέρχεται στο 33%.

Σύμφωνα με τα συγκεντρωτικά στοιχεία του ΕΟΔΥ για την covid-19, την εβδομάδα 17-23 Ιανουαρίου το ποσοστό θετικότητας ήταν 5,69% σε σύνολο 2.314.251 εργαστηριακών ελέγχων (RT-PCR/Rapid-Ag) και 1,62% σε σύνολο 2.758.005 αυτοδιαγνωστικών ελέγχων. Στο σύνολο των ελέγχων, το ποσοστό θετικότητας ήταν 2,59%.

Η ανθεκτικότητα του Εθνικού Συστήματος Υγείας μπορεί επίσης να προσδιοριστεί από τις εισαγωγές νέων ασθενών που μόνον την χθεσινή Τετάρτη 26 Ιανουαρίου, ήταν 3.433, ενώ το σύνολο των εξιτηρίων λόγω ίασης ήταν 2.963.

O λόγος εισαγωγών νέων ασθενών προς εξιτήρια λόγω ίασης ήταν 1,16.

xartis1xartis2

Διαφήμιση