Αρχική Ειδήσεις Άνοιξε η Αττική Οδός – Χωρίς διόδια μέχρι 30 Ιανουαρίου

Άνοιξε η Αττική Οδός – Χωρίς διόδια μέχρι 30 Ιανουαρίου

0
Attiki Odos eurokinissi
Αττική Οδός, ΕΙΚΟΝΑ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI
Διαφήμιση

Αποκαταστάθηκε πλήρως η κυκλοφορία των οχημάτων σε όλα τα τμήματα της Αττικής Οδού από τις 8:00 το πρωί της Πέμπτης 27 Ιανουαρίου, χωρίς την καταβολή διοδίων μέχρι και την ερχόμενη Κυριακή.

Όπως ενημερώνει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της, οι διελεύσεις θα πραγματοποιηθούν άνευ καταβολής διοδίων έως και την Κυριακή 30 Ιανουαρίου και ώρα 23:59, προς διευκόλυνση όλων των οδηγών λόγω των συνεχιζόμενων προβλημάτων σε περιφερειακές οδούς.

Επισημαίνεται επίσης ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η επιχείρηση απεγκλωβισμού και μεταφοράς εκτός Αττικής Οδού των οχημάτων που έχουν παραμείνει εγκλωβισμένα στους παγωμένους όγκους χιονιού που άφησε πισω της η κακοκαιρία «ΕΛΠΙΔΑ».

Προς διευκόλυνση των ιδιοκτητών ακινητοποιημένων οχημάτων σε όλα τα τμήματα της Αττικής Οδού, πραγματοποιούνται δρομολόγια προς τα σημεία, με  οχήματα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.  Ως αφετηρία έχει οριστεί ο κόμβος της Λ. Κηφισίας, «Δαχτυλίδι», από τις 9:00 έως τις 19:00.

Οι κυρώσεις προς Αττική Οδό

Με εντολή του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή, συγκροτήθηκε Επιτροπή Διερεύνησης για την ανεπίτρεπτη κατάσταση στην Αττική Οδό κατά τη διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων των προηγούμενων ημερών, στη βάση του νομικού πλαισίου που έχει θεσπιστεί για την απόδοση ευθυνών στους παραχωρησιούχους όταν κλείνουν οι αυτοκινητόδρομοι.

Σύμφωνα με την παράγραφο 3 του άρθρου 65 του ν. 4663/2020 (ΦΕΚ Α’ 30) προβλέπεται ότι αν διακοπεί η κυκλοφορία σε περιπτώσεις δυσμενών καιρικών φαινομένων, επιβάλλονται κυρώσεις σε φορείς επιφορτισμένους με τη λειτουργία ή/και τη συντήρηση του εν λόγω δικτύου, εφόσον ενέργεια ή παράλειψή τους συνετέλεσε στη διακοπή κυκλοφορίας.

Attiki Odos1 eurokinissi
Συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα η επιχείρηση απεγκλωβισμού οχημάτων από την Αττική Οδό, Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2022.
(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Έτσι, όπως προβλέπει ο νόμος, η Επιτροπή διερευνά άμεσα τις ευθύνες του Παραχωρησιούχου ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ Α.Ε. αλλά και του Λειτουργού ΑΤΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Α.Ε., ώστε να εισηγηθεί στον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών την επιβολή των αυστηρών κυρώσεων που προβλέπονται.

Οι κυρώσεις αυτές είναι ανεξάρτητες της αποζημίωσης που θα δώσει η εταιρεία στους οδηγούς των εγκλωβισμένων οχημάτων, όπως διευκρινίζεται ότι ήδη απαίτησε ο Πρωθυπουργός.

«Η τεράστια ταλαιπωρία χιλιάδων συμπολιτών μας, επιτάσσει να αποδοθούν ευθύνες και να επιβληθούν κυρώσεις. Και αυτό θα γίνει», τονίζει ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ Κώστας Καραμανλής.

 

 

Διαφήμιση