Αρχική Ειδήσεις Μετ’ εμποδίων η κρουαζιέρα – Με κρούσματα τα 97 από τα 110...

Μετ’ εμποδίων η κρουαζιέρα – Με κρούσματα τα 97 από τα 110 πλοία

0
krouazieroploio
Διαφήμιση

Μαζικές ακυρώσεις κρατήσεων αλλά και δρομολογίων κρουαζιέρας επιφέρει το τελευταίο κύμα της πανδημίας και η ευρέως μεταδιδόμενη παραλλαγή Όμικρον, με το πλήθος διαπιστωμένων κρουσμάτων να υποχρεώνει τις εταιρείες να αναδιπλωθούν και να αναπροσαρμόσουν τα προγράμματα τους.

Όπως έγινε γνωστό, μόνο τις τελευταίες ημέρες συνολικά 97 από τα 110 κρουαζιερόπλοια ανέφεραν κρούσματα COVID-19, παρά το γεγονός ότι η συντριπτική πλειονότητα των επιβατών και του πληρώματος ήταν πλήρως εμβολιασμένοι κατά την επιβίβασή τους στα σκάφη.

Μετ’ εμποδίων το 2022

Συνολικά 242 κρουαζιερόπλοια που ανήκουν σε 68 εταιρείες είχαν προγραμματίσει να ξεκινήσουν τον Ιανουάριο τις κρουαζιέρες, ωστόσο ο ιός της Covid-19 και η παραλλαγή Omicron ανέτρεψαν κάθε προγραμματισμό.

Από την αρχή του έτους, το CDC συμβούλεψε το κοινό να αποφεύγει τα κρουαζιερόπλοια λόγω της εμφάνισης της εξαιρετικά μεταδοτικής παραλλαγής omicron, η οποία έχει αποδειχθεί ανθεκτική στην ανοσία σε εμβολιασμένους και μη εμβολιασμένους πληθυσμούς.

«Ο ιός που προκαλεί το COVID-19 εξαπλώνεται εύκολα μεταξύ των ανθρώπων που βρίσκονται κοντά στα πλοία και η πιθανότητα να κολλήσετε τον ιό της COVID-19 σε κρουαζιερόπλοια είναι πολύ υψηλή, ακόμα κι αν είστε πλήρως εμβολιασμένοι και έχετε λάβει αναμνηστική δόση εμβολίου COVID-19 », προειδοποίησε το CDC σε ενημερωτικό σημείωμα.

Ορισμένα κρουαζιερόπλοια άλλαξαν ήδη τα δρομολόγιά τους λόγω της πανδημίας, αλλά το μεγαλύτερο μέρος της βιομηχανίας που εδρεύει στις ΗΠΑ συνεχίζει να λειτουργεί σε μεγάλο βαθμό όπως πριν, σύμφωνα με τους κανόνες του Conditional Sailing Order (CSO) του CDC.

Ακυρώσεις και επαναπρογραμματισμός

Οι εταιρείες της κρουαζιέρας αποφάσισαν να αναστείλουν προσωρινά τα δρομολόγια των κρουαζιερόπλοιων από τη Βραζιλία για τις επόμενες τρεις εβδομάδες μετά από έναν αυξανόμενο αριθμό κρουσμάτων COVID-19 μεταξύ των επιβατών και τις προστριβές με την ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

Η Βραζιλία γίνεται ο πρώτος προορισμός που ανέστειλε τις κρουαζιέρες ως απάντηση στην πρόσφατη παγκόσμια αύξηση των κρουσμάτων.

Στις ΗΠΑ, τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων συνέστησαν επίσης να μην πραγματοποιούνται κρουαζιέρες, χωρίς να καταδεικνύουν τις αστοχίες συγκεκριμένων εταιρειών  στον προγραμματισμό τους.

Ανακοινώνοντας την απόφαση για παύση των κρουαζιερών, η CLIA Βραζιλίας υποστήριξε ότι ο κλάδος διαθέτει αποτελεσματικούς ελέγχους, αφού μόνο ένα μικρό μέρος του πληθυσμού στα κρουαζιερόπλοια έχει βρεθεί θετικό κατά τα πρόσφατα ταξίδια. Ωστόσο, όλες οι κρουαζιέρες ακυρώνονται πλέον μέχρι τις 21 Ιανουαρίου 2022.

Η βιομηχανία κρουαζιέρας συνεχίζει να αγωνίζεται για να ανταποκριθεί στην ταχεία εξάπλωση της παραλλαγής Omicron του κορωνοϊού. Και ενώ επαναλαμβάνει την πεποίθηση ότι τα πρωτόκολλα υγείας συνεχίζουν να είναι αποτελεσματικά, οι εταιρείες ακυρώνουν ταξίδια και επαναπρογραμματίζουν δρομολόγια λόγω του κλεισίματος πολλών λιμανιών.

Βαρύ διαπιστώνει το αποτύπωμα της Όμικρον στον κλάδο της κρουαζιέρας και το Χονγκ Κονγκ που προγραμματίζει αναστολή δρομολογίων για δύο εβδομάδες καθώς και απαγορεύσεις για πτήσεις που φτάνουν από ορισμένες χώρες. Η Dream Cruises και η Royal Caribbean, οι δύο μεγάλες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο Χονγκ Κονγκ έχουν ήδη ακυρώσει τις κρουαζιέρες τους. Όσο για τη Royal Caribbean, είναι αυτές των 6, 9, 12, 14, 17 Ιανουαρίου στο Spectrum of the Seas . Η Dream Cruises ακύρωσε όλα τα δρομολόγια μεταξύ 9 Ιανουαρίου και 19 Ιανουαρίου.

Ενώ, και η Norwegian Cruise Line υποχρεώθηκε να ακυρώσει μια σειρά από κρουαζιέρες μέχρι τον Μάιο του 2022.

Διαφήμιση