Αρχική Ειδήσεις Με ηλιοφάνεια τα Φώτα – Έρχεται κύμα κακοκαιρίας από Παρασκευή

Με ηλιοφάνεια τα Φώτα – Έρχεται κύμα κακοκαιρίας από Παρασκευή

0
kairos lucy chian unsplash
Lucy Chian / Unsplash
Διαφήμιση

Ήπιος θα είναι ο καιρός σήμερα Πέμπτη 6 Ιανουαρίου, ημέρα των Θεοφανείων, αν και τα μέτρα της πανδημίας δεν θα επιτρέψουν μαζικές εκδηλώσεις για τον παραδοσιακό εορτασμό. Από αύριο όμως αναμένεται νέο κύμα κακοκαιρίας, καθώς ένα χαμηλό βαρομετρικό μετατοπίζεται από την Ιταλία στα ανατολικά της χώρας.

Ειδικότερα στη δυτική Ελλάδα, τη Θράκη και το ανατολικό και νότιο Αιγαίο σήμερα προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με γενικά ασθενείς τοπικές βροχές που το βράδυ θα ενταθούν. Στις υπόλοιπες περιοχές αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές.

Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές και βραδινές ώρες και θα σχηματιστούν τοπικές ομίχλες στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και θα φτάσει στα βόρεια τους 15 με 17 και στις υπόλοιπες περιοχές τους 18 με 19 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στο βόρειο Αιγαίο 7 και το πρωί τοπικά 8 μποφόρ.

vroxi misael silvera unsplash
Misael Silvera / Unsplash

Στη Μακεδονία και τη Θράκη θα σημειωθούν αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών στη Θράκη. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και θα σχηματιστούν τοπικές ομίχλες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 4, στα ανατολικά 4 με 6 και μέχρι το μεσημέρι στο ανατολικό Θρακικό τοπικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 03 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο θα σημειωθούν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές που το βράδυ στα βορειοδυτικά θα ενταθούν και πιθανώς να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και θα σημειωθούν τοπικές ομίχλες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 13 έως 18 βαθμούς Κελσίου και στην Ήπειρο 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά και Ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται να σημειωθούν αραιές νεφώσεις που από το απόγευμα στα νότια θα πυκνώσουν, με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών στη νότια Πελοπόννησο. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Οι άνεμοι νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5, στα ανατολικά και νότια τοπικά έως 6 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα και η θερμοκρασία από 06 έως 18 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη Θεσσαλία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Κυκλάδες και Κρήτη θα σημειωθούν αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές, με ασθενείς τοπικές βροχές στην Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ με τη θερμοκρασία από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα σημειωθούν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές, με άνεμους νότιους 4 με 6 και στα βόρεια 7 και το πρωί τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 16 έως 19 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Εύβοια ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, ενώ βαθμιαία θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις που το βράδυ θα πυκνώσουν και υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν λίγες βροχές στα νότια. Οι άνεμοι νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 και στα νότια 6 μποφόρ και η θερμοκρασία από 08 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, ενώ βαθμιαία θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις που το βράδυ θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 και στα ανατολικά έως 6 μποφόρ και η θερμοκρασία από 08 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές και η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία από 06 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

joshua humpfer unsplash
Joshua Humpfer / Unsplash

Χαλάει ο καιρός την Παρασκευή

Όλα δείχνουν ότι ο καιρός αλλάζει από την Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2022 και από τα δυτικά και βόρεια με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Ο άστατος καιρός θα επικρατήσει και το Σαββατοκύριακο 8 και 9 Ιανουαρίου. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και οι άνεμοι στρεφόμενοι σε νοτιάδες θα ενισχυθούν.

Σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία οι βροχερές ημέρες και τα χιόνια στα βουνά αναμένεται να αυξηθούν κατά πολύ από τη νέα εβδομάδα με τους ανέμους να στρέφονται σε βοριάδες, τη θερμοκρασία να σημειώνει περαιτέρω πτώση και τα χιόνια να «κατεβαίνουν» στα κεντρικά και βόρεια ημιορεινά.

Ο καιρός 9 έως 14 Ιανουαρίου

Βροχές στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με χιόνια αρχικά στα ορεινά και έπειτα στα κεντρικά και βόρεια ημιορεινά. Βελτίωση από βορρά προς νότο στο τέλος της περιόδου.
Θερμοκρασίες: Αρχικά σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα. Με αισθητή πτώση  και κρύο προς τα τέλη της επόμενης εβδομάδας.
Άνεμοι: Ενισχυμένοι στο Αιγαίο.

Ο καιρός 15 έως 21 Ιανουαρίου

Αρχικά, στα ανατολικά ασθενείς βροχές στα πεδινά και χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά. Από τα μέσα αυτής της περιόδου αναμένονται αυξημένες βροχοπτώσεις. Λίγες πιθανότητες, 30% στα κεντρικά και βόρεια, και 15 με 20% στην υπόλοιπη χώρα, για «ψυχρή εισβολή» το διάστημα 15-21 Ιανουαρίου.
Θερμοκρασίες: Αρχικά σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα, με ανοδική τάση τις επόμενες ημέρες.
Άνεμοι: Ενισχυμένοι στο Αιγαίο στις αρχές της περιόδου.

xionia thom holmes unsplash
Thom Holmes / Unsplash

Με πληροφορίες από ΑΠΕ & Hellenic Weather

Διαφήμιση