Αρχική COVID-19 Covid-19: Οι «κόκκινες» περιοχές που δεν θα γιορτάσουν τα Θεοφάνεια

Covid-19: Οι «κόκκινες» περιοχές που δεν θα γιορτάσουν τα Θεοφάνεια

0
ÁÍÁÓÊÏÐÇÓÇ ÔÇÓ ×ÑÏÍÉÁÓ ÐÏÕ ÐÅÑÁÓÅ ÓÇÌÁÍÔÉÊÁ ÃÅÃÏÍÏÔÁ ÊÁÉ ÓÔÉÃÌÉÏÔÕÐÁ ÔÏÕ 2018 (EUROKINISSI/ÈÁÍÁÓÇÓ ÄÇÌÏÐÏÕËÏÓ
Διαφήμιση

H κορύφωση των κρουσμάτων της παραλλαγής Όμικρον και η έξαρση των δεικτών της πανδημίας αφήνουν εμφανή τα σημάδια του και στον εορτασμό των Θεοφανείων, καθώς σε αρκετές περιοχές δεν θα γίνουν τελετές, ενώ σε άλλες υπάρχουν σημαντικές τροποποιήσεις.

Συγκεκριμένα, δεν θα γίνει κατάδυση του Τιμίου Σταυρού εκτός των ναών αλλά μόνο εντός, στα Χανιά, στα Ιωάννινα, στην Ηγουμενίτσα, στα Τζουμέρκα, στην Κοζάνη, στα Γρεβενά, στα Σέρβια και στον Πύργο Ηλείας.

Λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων κορωνοϊού δεν θα πραγματοποιηθούν οι τελετές αγιασμού των υδάτων σε χώρους εκτός των Ιερών ναών, στα διοικητικά όρια της Μητρόπολης Φλώρινας, Πρεσπών και Εορδαίας. Ενώ, διαφορετικός θα είναι ο εορτασμός των Θεοφανείων στη Σύρο καθώς οι πιστοί που θα βουτήξουν στο λιμάνι για τον Σταυρό, θα πρέπει να προσκομίσουν μοριακό τεστ 72 ωρών ή rapid test 24 ωρών.

Εντός των ναών εισέρχονται με μάσκα μόνο εμβολιασμένοι και νοσήσαντες, με τα ανάλογα πιστοποιητικά. Από την υποχρεωτική χρήση μάσκας εξαιρούνται οι θρησκευτικοί λειτουργοί και οι ιεροψάλτες αποκλειστικά και μόνο κατά τη διάρκεια της θρησκευτικής τελετής.

filarmoniki eurokinissi

Στην χθεσινή ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα, ο επίκουρος καθηγητής του Τμήματος Υγιεινής και Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Γκίκας Μαγιορκίνης ζήτησε από τους πολίτες να ακολουθήσουν να ακολουθήσουν όλες τις οδηγίες που έχουν δοθεί μέχρι τώρα.

  • Να χρησιμοποιούν μάσκα υψηλής προστασίας ή διπλή μάσκα,
  • Να κάνουν self test,
  • Να κρατούν αποστάσεις, ενώ συστήνεται στους ανεμβολίαστους
  • Να μην συμμετέχουν στις εορταστικές εκδηλώσεις.

Τα ίδια μέτρα ισχύουν και στις περιοχές που θα πραγματοποιηθεί κανονικά η ρίψη του Τιμίου Σταυρού σε θάλασσες και λίμνες.

Διαφήμιση