Αρχική Ειδήσεις «ΕΛΠΙΔΑ» Υπ.Π.Προστασίας: «Ο σχεδιασμός δεν λειτούργησε» – Αργία και την Τετάρτη

«ΕΛΠΙΔΑ» Υπ.Π.Προστασίας: «Ο σχεδιασμός δεν λειτούργησε» – Αργία και την Τετάρτη

0
Stylianidis eurokinissi
Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης. (ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΥΝΗΣ/ILIALIAVE.GR/EUROKINISSI)
Διαφήμιση

Με την δημόσια παραδοχή της αδυναμίας του κρατικού μηχανισμού να ανταποκριθεί στο πρωτόγνωρο κύμα κακοκαιρίας που έπληξε την αττική πρωτεύουσα ο  υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης σηματοδότησε τη σημερινή έκτακτη ενημέρωση για την κακοκαιρία «Ελπίδα» και τα προβλήματα που προκάλεσε. Αποφεύγοντας μία ηχηρή, όσο η χθεσινή, «Συγνώμη»

«Η προσπάθεια συνεχίζεται και σήμερα ώστε το συντομότερο να τελειώσει ο απεγκλωβισμός», είπε ο υπουργός, διευκρινίζοντας ότι «η συγγνώμη της πολιτείας δεν είναι και δεν πρέπει να είναι ποτέ προσχηματική».

Ο σχεδιασμός δεν λειτούργησε είπε πριν λίγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. «1200 οχήματα εγκλωβισμενα σε Πεντέλης Κηφισιας Μαραθώνος Δουκισης Πλακεντίας κ Κάτζα».

Με κυβερνητική απόφαση κηρύσσεται και η αυριανή Τετάρτη 26 Ιανουαρίου ημέρα γενικής αργίας παντού, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, σε Αττική, Εύβοια, Βοιωτία, Κυκλάδες, Δωδεκάνησα και Κρήτη.

Συγκεκριμένα αναστέλλεται η λειτουργία όλων των δημοσίων υπηρεσιών, εξαιρουμένων των υπηρεσιών των ΟΤΑ Α και Β βαθμού, των ενόπλων δυνάμεων και σωμάτων ασφαλείας, των δημοσίων δομών υγείας και άλλων υπηρεσιών, η λειτουργία των οποίων είναι αναγκαία για τη διαχείριση του φαινομένου κατά την κρίση του προϊσταμένου της οικίας οργανικής μονάδας.

«Είναι σημαντικό ότι καταφέραμε να μην υπάρχει υπό αυτές τις δύσκολες συνθήκες κάποιος τραυματισμός»

«Καταφέραμε σε πολύ δύσκολες συνθήκες να απεγκλωβιστούμε 3.500 συμπολίτες μας από την Αττική οδό και 1.800 αυτοκίνητα. Η προσπάθεια συνεχίζεται και σήμερα ώστε το συντομότερο να τελειώσει ο απεγκλωβισμός», ανέφερε.

«Γίνεται προσπάθεια ώστε ο απεγκλωβισμός όλων των συμπολιτών μας να γίνει το συντομότερο. Μέσω του Προστιακού μεταφέρονται στην Αθήνα όσοι διανυκτέρευσαν στο αεροδρόμιο. Από χθες το βράδυ μετακινούνται στην ΛΕΑ της Αττικής Οδού όλα τα οχήματα που αφέθηκαν από τους οδηγούς που απεγκλωβίστηκαν για να δουλέψουν τα εκχιονιστικά. Είναι σημαντικό ότι αποφύγαμε να έχουμε τραυματισμό ή κάτι χειρότερο. Η συνδρομή του ΕΚΑΒ ήταν χρήσιμη και ευχαριστούμε όλες τις δυνάμεις. Δόθηκε ιδιαίτερη σημασία στα θέματα ιατρικής φροντίδας», είπε μεταξύ άλλων.

«Ευχαριστούμε όσους επιχειρούν και βρίσκονται στο πλευρό των πολιτών», ανέφερε.

Αποζημίωση στους εγκλβισμένους της Αττικής Οδού

Όπως αποφασίστηκε και την πρόταση αυτή έκανε δεκτή η Αττική Οδος, θα δοθεί αποζημίωση 2.000 ευρώ σε κάθε όχημα που εγκλωβίστηκε.

Το πρωί ο πρωθυπουργός προήδρευσε σε σύσκεψη στην οποία μετείχαν ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης, οι Υπουργοί Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης και Άκης Σκέρτσος, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης και ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ Αναστάσιος Μάνος.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθρο«ΕΛΠΙΔΑ» – Αττική Οδός: Αποζημιώσεις μέχρι και 2.000 ευρώ στους εγκλωβισμένους
Επόμενο άρθροΠροβλήματα στα δρομολόγια του ΟΣΕ – Σύγκρουση αμαξοστοιχίας και εγκλωβισμοί