Αρχική Ειδήσεις Προβλήματα στα δρομολόγια του ΟΣΕ – Σύγκρουση αμαξοστοιχίας και εγκλωβισμοί

Προβλήματα στα δρομολόγια του ΟΣΕ – Σύγκρουση αμαξοστοιχίας και εγκλωβισμοί

0
treno eurokinissi
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI)
Διαφήμιση

Τουλάχιστον οκτώ ώρες έμειναν εγκλωβισμένοι 140 επιβάτες της αμαξοστοιχίας 54 της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, χωρίς θέρμανση στις πολικές θερμοκρασίες που επικρατούσαν χθες στη Λιβαδειά, όταν έσπασε η μάσκα της μηχανής της αμαξοστοιχίας στην οποία επέβαιναν και αναγκάστηκε να σταματήσει.

Το αρχικό σχέδιο ήθελε την αποστολή άλλης μηχανής προκειμένου η αμαξοστοιχία να αναχωρήσει για τον προορισμό της τη Θεσσαλονίκη.

Ωστόσο, αν και εστάλησαν 2-3 μηχανές για να ρυμουλκήσουν το τρένο, φαίνεται ότι και αυτές έπαθαν βλάβη με αποτέλεσμα να αλλάξει ο σχεδιασμός και να αποφασιστεί τελικά να αποσταλεί εκχιονιστική μηχανή ώστε να “σπρώξει” την αμαξοστοιχία μέχρι το Λιανοκλάδι.

Για αγνώστους έως τώρα λόγους η εκχιονιστική μηχανή συγκρούστηκε με σφοδρότητα με βαγόνια του τρένου το οποίο επρόκειτο να σπρώξει με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο μηχανοδηγός της εκχιονιστική και περίπου 10 επιβάτες της αμαξοστοιχίας. Βαρύτερα τραυματισμένος είναι ο μηχανοδηγός.

Εγκλωβσμός αμαξοστοιχίας και στο Λιανοκλάδι

Αμαξοστοιχία από Καλαμπάκα προς Αθήνα εγκλωβίστηκε στο Λιανιοκλάδι. Οδύσσεια για τους επιβάτες  που έπρεπε να μεταφερθούν σε ξενοδοχεία της περιοχής.

Λόγω της κατάστασης του σιδηροδρομικού δικτύου αλλά και του ατυχήματος που είχε σημειωθεί, λίγο πριν τη Λιβαδειά, ακινητοποιήθηκε το τρένο στο Λιανοκλάδι και η μηχανή του αποκολλήθηκε για να μεταφέρει το τρένο που είχε συγκρουστεί στη Λιβαδειά.

Όταν τις πρώτες πρωινές ώρες η μηχανή έφτασε και πάλι στο Λιανοκλάδι, εκτιμήθηκε πως το Intercity δεν μπορεί να συνεχίσει το ταξίδι του προς Αθήνα και τότε ενεργοποιήθηκε ο μηχανισμός για τη μεταφορά των 100 περίπου επιβατών με λεωφορεία στον προορισμό τους, με 12 απο αυτούς να αντιδρούν σε αυτή τη λύση και να ζητούν τη μετακίνησή τους, όπως είχε προγραμματιστεί.

Στις 4 τα ξημερώματα τα λεωφορεία αναχώρησαν και αφίχθησαν στην Αθήνα στις 9 το πρωί, ενώ οι επιβάτες που έμειναν πίσω παραμένουν στο σιδηροδρομικό σταθμό Λιανοκλαδίου περιμένοντας την αποκατάσταση της συγκοινωνίας, έτσι ώστε να φτάσουν στον προορισμό τους.

Προβλήματα και στην Οινόη

Τέλος πήρε και η περιπέτεια, όταν τρένο ακινητοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στην Οινόη για πολλές ώρες. Χρειάστηκαν αρκετές παρεμβάσεις από εκχιονιστικά μηχανήματα έτσι ώστε να αποκατασταθεί η κυκλοφορία και να μπορέσουν να φτάσουν τα λεωφορεία για να παραλάβουν τους επιβάτες, καθώς το χιόνι στην περιοχή ξεπερνούσε τους 30 πόντους.

Διαφήμιση