Αρχική COVID-19 Κατ’ Οίκον Εμβολιασμός : Όσα πρέπει να γνωρίζετε – Λίστες ιατρών

Κατ’ Οίκον Εμβολιασμός [VIDEO]: Όσα πρέπει να γνωρίζετε – Λίστες ιατρών

0
ΕΜΒΟΛΙΟ ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ
Εικόνα: UNSPLASH/ Towfiqu barbhuiya
Διαφήμιση

Αναλυτικές οδηγίες για την διαδικασία πραγματοποίησης κατ’ οίκον εμβολιασμού και επιλογής συγκεκριμένων ιατρών στην περιοχή των πολιτών που αδυνατούν, είτε λόγω ηλικίας ή υγείας, να μετακινηθούν προς τα εμβολιαστικά κέντρα δίνονται μέσα από τις ιστοσελίδες https://emvolio.gov.gr/ και https://emvolio.giatroi.org.gr/

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) σε μία προσπάθεια να συμβάλει στην επιτάχυνση του εμβολιαστικού προγράμματος και στη διευκόλυνση των πολιτών ανέλαβε την πρωτοβουλία δημιουργίας της νέας πλατφόρμας, ώστε οι πολίτες να μπορούν να βρουν συγκεντρωμένους όλους τους γιατρούς που πραγματοποιούν εμβολιασμούς κατ’ οίκον αλλά και στα ιατρεία τους.

Στην ψηφιακή πλατφόρμα https://emvolio.giatroi.org.gr/ που είναι ήδη σε πλήρη λειτουργία, συμμετέχουν εκατοντάδες γιατροί από όλη τη χώρα διαφόρων ειδικοτήτων, καθώς και παιδίατροι ώστε να διευκολυνθούν και τα παιδιά.

Οι πολίτες μπορούν να αξιοποιήσουν το ευρετήριο συμμετεχόντων Ιδιωτών Ιατρών στην πλατφόρμα, ώστε να εντοπίσουν κάποιο γιατρό κοντά στην περιοχή τους.

platform

Ειδικότερα μπορούν να επιλέξουν Νομό και Πόλη για την ανεύρεση στη λίστα γιατρών με βάση τα κριτήρια που επιθυμούν.

Στη σχετική απεικόνιση του συμμετέχοντα ιατρού, υπάρχουν όλα τα στοιχεία επικοινωνίας, ώστε ο πολίτης να κλείσει ραντεβού για τον εμβολιασμό του.

Κατ΄οίκον εµβολιασµός

1ο Βήµα: Ο κάθε πολίτης που επιθυµεί να πραγµατοποιήσει το εµβολιασµό του ΚΑΤ΄ΟΙΚΟΝ, θα πρέπει να έρθει σε
επικοινωνία µε τον θεράποντα ιατρό του
2ο Βήµα: Ο ιατρός µε την σειρά του συµπληρώνει µια αίτηση εµβολιασµού για τον ενδιαφερόµενο πολίτη
3ο Βήµα: Αποστέλλεται ενηµερωτικό µήνυµα (SMS) µε το ακόλουθο κείµενο: «Το αίτηµα σας για εµβολιασµό κατ’
οίκον καταχωρήθηκε. Θα επικοινωνήσουµε µαζί σας για τον ορισµό του ραντεβού σας»
4ο Βήµα: Ο πολίτης λαµβάνει κλήση από την Επιχείρηση «Ελευθερία» µε σκοπό τον ορισµό ραντεβού
5ο Βήµα: Πραγµατοποιείται επίσκεψη στο σπίτι του ωφελούµενου πολίτη για την πραγµατοποίηση του εµβολιασµού
6ο Βήµα: Η διαδικασία ολοκληρώνεται µε την αποστολή ενηµερωτικού µηνύµατος (SMS) στο κινητό του πολίτη:
«Ολοκληρώσατε τον εµβολιασµό σας. Μετά από 1 µέρα µπορείτε να εκδώσετε το πιστοποιητικό εµβολιασµού στο Gov.gr ή στο ΚΕΠ της περιοχής σας.

Η διαδικασία προετοιμασίας των εμβολίων

Μήνυμα της ιατρικής κοινότητας

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος επισημαίνει για άλλη μία φορά την ανάγκη για άμεσο εμβολιασμό όλων των πολιτών, ώστε να προστατευθούν έναντι και της νέας μετάλλαξης Όμικρον η οποία αναμένεται να επικρατήσει και στη χώρα μας σύμφωνα και με τα διεθνή επιστημονικά δεδομένα.

Παράλληλα η πολιτεία πρέπει άμεσα να προχωρήσει σε ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ), ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία εξαιτίας και της μετάλλαξης Όμικρον, μπορεί να λάβει νέες πιο επικίνδυνες διαστάσεις.

Οι πολίτες για τον λόγο αυτό θα πρέπει να έχουν άμεσα πρόσβαση σε Μονάδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας ώστε να λαμβάνουν τις απαραίτητες υπηρεσίες υγείας χωρίς καθυστερήσεις και χωρίς να πρέπει να μεταβούν σε νοσοκομείο εάν δεν είναι απαραίτητο.

Διαφήμιση