Αρχική Special Topics TAP AG: 144 έργα βιώσιμης ανάπτυξης στη Β.Ελλάδα

TAP AG: 144 έργα βιώσιμης ανάπτυξης στη Β.Ελλάδα [ΦΩΤΟ]

0
Scientist
Διαφήμιση

Περισσότερα από 144 έργα πνοής με κοινωνικό και περιβαλλοντικό πρόσημο σε ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα  έχει υλοποιήσει η εταιρεία Διαδρατικού Αγωγού Φυσικού Αερίου (ΤΑΡ AG), και συνεχίζει παρά τη δύσκολη συγκυρία της πανδημίας.

Επί του παρόντος, πάνω από 60 έργα βρίσκονται στο στάδιο της υλοποίησης, μέσα από το πρόγραμμα Κοινωνικών και Περιβαλλοντικών Επενδύσεων που έχει σχεδιάσει στο πλαίσιο της προώθησης της βιώσιμης ανάπτυξης και της βελτίωσης της ποιότητας ζωής των τοπικών κοινοτήτων που φιλοξενούν τον αγωγό.

Από το 2015 μέχρι σήμερα η ΤΑΡ AG εστιάζει κυρίως στις κοινωνικές ανάγκες, τις υποδομές και την καλλιέργεια δεξιοτήτων των κατοίκων της Κεντρικής, Δυτικής και της Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, μέσα από ένα ευρύ φάσμα πρωτοβουλιών.

Κατασκευή αρδευτικού δικτύου

Το Δεκέμβριο του 2020, ο TAP παρέδωσε κατασκευαστικό έργο συνολικού ύψους 1 εκατομμυρίου ευρώ, που αφορά στην αντικατάσταση τμήματος 1,6 χλμ. του αρδευτικού δικτύου Πέπλου-Κήπων Αλεξανδρούπολης επιβεβαιώνοντας τον έμπρακτο σεβασμό της εταιρείας προς την ελληνική γη που φιλοξενεί τον αγωγό και τους κατοίκους των περιοχών αυτών.

Λόγω παλαιότητας, το αρδευτικό δίκτυο που εξυπηρετεί τις αγροτικές κοινότητες Πέπλου και Κήπων είχε υποστεί βλάβες σε διάφορα σημεία του, με αποτέλεσμα να υπολειτουργεί, γεγονός που είχε σημαντικές επιπτώσεις στη διεξαγωγή των καλλιεργητικών εργασιών, σε μία περιοχή όπου η γεωργία αποτελεί βασική πηγή εισοδήματος για τους περίπου 1.200 κατοίκους.

Το έργο συμβάλλει καθοριστικά στη μείωση κατά περίπου 40% της κατανάλωσης του ρεύματος στο αντλιοστάσιο πίεσης, καθώς δεν υπάρχουν πλέον διαρροές, αλλά και στην αύξηση της πίεσης στο δίκτυο, με αποτέλεσμα την καλύτερη εξυπηρέτηση των παραγωγών κατά την αρδευτική περίοδο.

Για τη συγκεκριμένη δράση, ο ΤΑΡ συνεργάστηκε με τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Αλεξανδρούπολης, ο οποίος πρότεινε προς υλοποίηση το σχετικό έργο, και με τον Τοπικό Οργανισμό Εγγείων Βελτιώσεων (ΤΟΕΒ) Φερών-Πέπλου που λειτουργεί και διαχειρίζεται το δίκτυο.

Δωρεά στην πρώτη Τράπεζα Μητρικού Γάλακτος

Σε συνεργασία με την ΜΚΟ Ηλιτόμηνον, το Νοέμβριο του 2018, ο ΤΑΡ πραγματοποίησε δωρεά στο Ιπποκράτειο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης συνεισφέροντας στο έργο της Τράπεζας Μητρικού Γάλακτος και στην κάλυψη αναγκών των πρώιμων βρεφών που νοσηλεύονται στις 6 Μονάδες Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών της Θεσσαλονίκης και της Αλεξανδρούπολης.

Πιο αναλυτικά, η δωρεά του ΤΑΡ αφορά σε ειδικό εξοπλισμό για τις ανάγκες της Τράπεζας Μητρικού Γάλακτος και περιλαμβάνει έναν παστεριωτή μητρικού γάλακτος κι ένα ψυγείο ενώ η ΜΚΟ Ηλιτόμηνον δώρισε έναν ειδικό καταψύκτη. Και τα τρία είναι απαραίτητα για την αποστείρωση και συντήρηση του γάλακτος που προσφέρουν δότριες μητέρες, το οποίο έχει πολλαπλά οφέλη για τα νεογνά και τα βρέφη και συμβάλλει στη μείωση της βρεφικής θνησιμότητας.

Χρηματοδότηση μεταπτυχιακών προγραμμάτων

Παράλληλα, ο ΤΑΡ επενδύει και σε πρωτοβουλίες με εκπαιδευτικό ορόσημο, ενισχύοντας την εκπαίδευση της επόμενης γενιάς ειδικών σε θέματα ενέργειας.

Μέσω δωρεάς ύψους 1εκατ. ευρώ και συνεργασίας με το Ίδρυμα Μποδοσάκη, η εταιρεία χρηματοδοτεί δύο μεταπτυχιακά προγράμματα του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, για την επιδότηση τμήματος των διδάκτρων των φοιτητών.

Παρουσίαση προγράμματος χρηματοδότησης μεταπτυχιακών στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας

Η κοινωνική προσφορά

Το κοινωνικό αυτό έργο, συνολικής διάρκειας 5 ετών, στοχεύει στην προώθηση της εκπαίδευσης και της επιστημονικής έρευνας, καθώς και στη βελτίωση των δεξιοτήτων και των ικανοτήτων της νέας γενιάς σε έναν διαρκώς αναπτυσσόμενο στρατηγικό τομέα – όπως αυτός της ενέργειας.

Για την πρωτοβουλία αυτή προηγήθηκε εκτεταμένη διαβούλευση με σημαντικούς τοπικούς φορείς, συμπεριλαμβανομένων των δημοτικών και περιφερειακών αρχών, καθώς και της διοίκησης του Πανεπιστημίου.

Διαφήμιση