Αρχική COVID-19 Covid-19: Πληθαίνουν τα κρούσματα στους κόλπους της ΕΛΑΣ

Covid-19: Πληθαίνουν τα κρούσματα στους κόλπους της ΕΛΑΣ

0
astynomia
Διαφήμιση

Περισσότερα από 1.700 κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον έχουν καταγραφεί τις τελευταίες πέντε ημέρες στους κόλπους της Ελληνικής Αστυνομίας. Ενδεικτικό είναι ότι η ΓΑΔΑ «μετρά» εκατοντάδες κρούσματα, ενώ το ίδιο συμβαίνει και σε άλλες αστυνομικές διευθύνσεις της χώρας.

Με δεδομένο ότι η νόσηση στελεχών νευραλγικών υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκονται αναγκαστικά στο σπίτι τους, δημιουργεί έστω προσωρινά κάποια  λειτουργικά προβλήματα.

Στο πλαίσιο αυτό έχουν δοθεί εντολές στο αστυνομικό προσωπικό για τη λήψη μέτρων για τον περιορισμό της μετάδοσης του ιού στο κόλπους του Σώματος.

  • Στις υπηρεσίες με γραφειοκρατική δουλειά θα εκτελείται εκ περιτροπής εργασία, ενώ
  • Στις μάχιμες υπηρεσίες (ομάδα ΔΙ.ΑΣ., Άμεση Δράση κλπ) έχουν δοθεί εντολές προκειμένου να είναι σταθερά τα ζευγάρια των αστυνομικών που εκτελούν μαζί υπηρεσία. Και αυτό προκειμένου εάν εκδηλωθεί ένα κρούσμα να είναι πιο εύκολη η απομόνωση των αστυνομικών που εκτέθηκαν στον ιό.

Το θετικό πάντως είναι ότι η συντριπτική πλειονότητα των ανδρών και γυναικών της ΕΛ.ΑΣ. που νόσησαν τα τελευταία 24ωρα δεν έχει εμφανίσει σοβαρά συμπτώματα.

«Δεν υπάρχει πρόβλημα στη λειτουργία της ΕΛΑΣ»

«Δεν υπάρχει πρόβλημα στη λειτουργία των υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας, λόγω κορονοϊού», δήλωσε ο Τάκης Θεοδωρικάκος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, στο περιθώριο της συνάντησης που είχε με τον πρύτανη του ΑΠΘ.

«Η Ελληνική Αστυνομία είναι τμήμα της κοινωνίας και υπάρχουν αστυνομικοί οι οποίοι έχουν νοσήσει. Ωστόσο, δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα στη λειτουργία των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας και ιδιαίτερα στις υπηρεσίες αιχμής που αφορούν την ασφάλεια.

Θέλω να σας αναφέρω ότι ο αριθμός των αστυνομικών που βρίσκονται σε νοσοκομεία είναι μόλις 20 από τη συνολική δύναμη των 56.500 και γι’ αυτό δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας» δήλωσε ο υπουργός διαβεβαιώνοντας ότι υπάρχει απόλυτη ετοιμότητα για την υλοποίηση των σχεδιασμών ώστε η Ελληνική Αστυνομία να προσφέρει το κρίσιμο αγαθό της ασφάλειας στους πολίτες.

Διαφήμιση