Αρχική COVID-19 Covid-19: «Με την ενισχυτική δόση, θα αποφεύγαμε 1 εκατ. νοσηλείες»

Covid-19: «Με την ενισχυτική δόση, θα αποφεύγαμε 1 εκατ. νοσηλείες»

0
Ursula von der Leyen
Ursula von der Leyen, President of the @EU_Commission
Διαφήμιση

Φρένο στην έξαρση της πανδημίας και του κινδύνου εμφάνισης νέων, πιο επικίνδυνων υποπαραλλαγών και μεταλλάξεων του ιού της Covid-19, επιχειρεί να βάλει με μήνυμά της η Πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιενον.

Όπως διευκρινίζει, περίπου ένα εκατομμύριο νοσηλείες θα μπορούσαν να αποφευχθούν στην ΕΕ, εάν όλοι οι εμβολιασμένοι για τον κορωνοϊό έκαναν ενισχυτική δόση.

«Σήμερα φτάνουμε σε ένα ορόσημο στις εκστρατείες εμβολιασμών.

  • Πάνω από τους μισούς ενηλίκους στην ΕΕ έχουν κάνει την ενισχυτική δόση για την covid.
  • To 82% των ενηλίκων στην ΕΕ έχουν εμβολιαστεί.
  • Αυτό είναι καλό. Αλλά βέβαια χρειάζεται να κάνουμε περισσότερα.

Αυτοί που μπορούν πρέπει να εμβολιαστούν και να κάνουν την ενισχυτική δόση», σημείωσε σε βιντεομήνυμά της στο Twitter.

 

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής  επισήμανε ότι «οι γιατροί και τα στοιχεία το έχουν κάνει πολύ ξεκάθαρο. Οι εμβολιασμοί και οι ενισχυτικές δόσεις παρέχουν την καλύτερη προστασία κατά του ιού και των μεταλλάξεών του, συμπεριλαμβανομένης της Όμικρον».

Τα δεδομένα από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC) δείχνουν ότι οι ενισχυτικές δόσεις μπορούν να κρατήσουν, όσους ασθενήσουν, εκτός νοσοκομείων. «Εάν όλοι οι εμβολιασμένοι στην ΕΕ, έκαναν ενισχυτική δόση, θα μπορούσαμε να αποφύγουμε περίπου ένα εκατομμύριο νοσηλείες στην ΕΕ» ανεφερε.

«Η πανδημία δεν έχει τελειώσει και η μετάλλαξη Όμικρον εξαπλώνεται πραγματικά γρήγορα σε πολλές χώρες της ΕΕ. Ας προστατεύσουμε τους εαυτούς μας», κατέληξε η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν.

Διαφήμιση