Αρχική Ειδήσεις «Μπαξές» έκτακτων καιρικών φαινομένων το 3ήμερο

«Μπαξές» έκτακτων καιρικών φαινομένων το 3ήμερο

0
kairos eurokinissi
Καταιγίδα στο κέντρο της Αθήνας (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)
Διαφήμιση

Έντονες καταιγίδες, χιόνια και θυελλώδεις άνεμοι προβλέπεται να επικρατήσουν στη χώρα από σήμερα το βράδυ, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο καιρού της ΕΜΥ.

Μετά τις πολικές θερμοκρασίες που επικράτησαν σε πολλές περιοχές της χώρας, ακόμα και -15 °C, νέο κύμα κακοκαιρίας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην κεντρική και νότια Ελλάδα, κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά και θυελλώδεις βόρειους ανέμους που τοπικά θα φτάνουν τα 9 μποφόρ αναμένονται για το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

2801 daily min temp

Πολύ χαμηλές θερμοκρασίες καταγράφηκαν στα κεντρικά και βόρεια τμήματα της χώρας, με τον ισχυρότερο παγετό να σημειώνεται στη Βοιωτία, αφού η χαμηλότερη τιμή καταγράφηκε στη Θήβα με -14,7 °C.

Σύμφωνα με το δίκτυο των αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/Meteo.gr, οι επόμενες χαμηλότερες ελάχιστες θερμοκρασίες κατά τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής σημειώθηκαν σε Λιβαδειά -12,7, Λευκοχώρι Φθιώτιδας -12,5, Φλώρινα -11,3, Μαυρολιθάρι Φωκίδας -10,6 και Κίτρινη Λίμνη Κοζάνης -10,3 βαθμοί.

Η επερχόμενη επιδείνωση του καιρού

Από αργά το βράδυ σήμερα Παρασκευή 28 Ιανουαρίου έως το μεσημέρι της Κυριακής 30 Ιανουαρίου, ο καιρός «χαλάει» με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην κεντρική και νότια Ελλάδα, τις κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις σε ορεινά – ημιορεινά και τους θυελλώδεις βόρειους ανέμους εντάσεως 8 και τοπικά 9 μποφόρ.

Πιο αναλυτικά:

α. Βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν από νωρίς το πρωί του Σαββάτου 29 Ιανουαρίου στα νησιά του Ιονίου, πλην της Κέρκυρας, τη δυτική Στερεά και βαθμιαία στη δυτική Πελοπόννησο. Τα φαινόμενα στα βόρεια από το απόγευμα θα εξασθενήσουν, ενώ στην Πελοπόννησο από αργά το βράδυ.

Από τις προμεσημβρινές ώρες του Σαββάτου στις Σποράδες, στην Εύβοια, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο. Τα φαινόμενα στα βόρεια από το βράδυ θα εξασθενήσουν, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής 30 Ιανουαρίου.

Από το μεσημέρι του Σαββάτου θα βρέχει στην Κρήτη, τις Κυκλάδες, τα νοτιότερα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν το μεσημέρι της Κυριακής.

β. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από αργά το βράδυ σήμερα Παρασκευή 28 Ιανουαρίου, στα ορεινά και ημιορεινά της δυτικής Μακεδονίας και πρόσκαιρα της Ηπείρου, ενώ το Σάββατο θα επεκταθούν στα ορεινά – ημιορεινά της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, της κεντρικής και ανατολικής Στερεάς, της Εύβοιας και της κεντρικής και ανατολικής Πελοποννήσου. Τα φαινόμενα από το μεσημέρι στα βόρεια και από αργά το βράδυ στις υπόλοιπες περιοχές θα εξασθενήσουν.

γ. Θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι θα επικρατούν το Σάββατο 29 Ιανουαρίου στο Ιόνιο και από το απόγευμα του Σαββάτου μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής στα ανατολικά, που η έντασή τους θα φτάνει τα 8 και στο νότιο Αιγαίο τα 9 μποφόρ.

Δείτε live την εξέλιξη των καιρικών συνθηκών σε όλη την Ελλάδα

Διαφήμιση