Αρχική Ειδήσεις Αττική: Μετ’ εμποδίων το άνοιγμα των σχολείων – Ποια θα παραμείνουν κλειστά

Αττική: Μετ’ εμποδίων το άνοιγμα των σχολείων – Ποια θα παραμείνουν κλειστά

0
sxoleia xioni - σχολεία
ΚΛΕΙΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ "ΕΛΠΙΣ" (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)
Διαφήμιση

Σύμφωnα με απόφαση του περιφερειακού συμβουλίου Αττικής ανοικτά θα είναι αύριο Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2022, τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, πλην κάποιων εξαιρέσεων σε περιοχές που υπάρχουν ακόμα δυσκολίες προσβασιμότητας.

Κατόπιν διαβούλευσης με τους Δημάρχους, η Περιφέρεια Αττικής αποφάσισε το άνοιγμα των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στις παρακάτω Περιφερειακές Ενότητες

  • Περιφερειακή Ενότητα Κεντρικού Τομέα
  • Περιφερειακή Ενότητα Πειραιώς
  • Περιφερειακή Ενότητα Νήσων
  • Περιφερειακή Ενότητα Νότιου Τομέα
  • Στο Δυτικό τομέα Αθηνών
  • Περιφερειακή Ενότητα Βόρειου Τομέα

Όλα τα σχολεία θα είναι ανοικτά με την επισήμανση πως τα σχολεία στον Δήμο Αγ. Παρασκευής θα ανοίξουν στις 9 π.μ.

Κλειστά θα παραμείνουν

Κλειστό θα παραμείνει μόνο το Λύκειο Μελισσίων καθώς ακόμα δεν έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες αποκατάστασης των ζημιών, που προκλήθηκαν από τις καταλήψεις.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής, κλειστά θα παραμεινουν τα σχολεία στο Δήμο Βιλίων και στη Δημοτική Ενότητα Ερυθρών, καθώς υπάρχουν ακόμα δυσκολίες προσβασιμότητας για τους μαθητές και το εκπαιδευτικό προσωπικό, εξαιτίας του παγετού.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής, τα δύο δημοτικά σχολεία Ανατολής (Ν. Μάκρη και Γραμματικό), θα ανοίξουν μετά τις 10 π.μ, κατόπιν σχετικής εισήγησης του Δημάρχου Μαραθώνα, προκειμένου να έχουν ολοκληρωθεί κάποιες εργασίες καθαρισμού από σπασμένα δένδρα στο προαύλιο χώρο των σχολείων.

kleista sxoleia
ΚΛΕΙΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ “ΕΛΠΙΣ” (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

Βρεφονηπιακοί σταθμοί

Όπως διευκρινίζεται σε ανακοίνωση της Περιφέρειας, η απόφαση να παραμείνουν κλειστά κάποια σχολεία ελήφθη με δεδομένο ότι εξακολουθούν να υφίστανται προβλήματα σε κάποιες περιοχές της Αττικής, λόγω χαμηλών θερμοκρασιών, ενώ υπάρχουν σημαντικά ζητήματα μετακίνησης, τόσο των μαθητών, όσο και των εκπαιδευτικών, από και προς τα σχολεία.

Να σημειωθεί ότι η λειτουργία ή μη των βρεφονηπιακών σταθμών αποτελεί ευθύνη των δήμων οι οποίοι και θα ενημερώσουν άμεσα τους ενδιαφερόμενους.

«Στόχος μας είναι να ξαναγυρίσουν τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί στα σχολεία τους σε συνθήκες ωστόσο απόλυτης ασφάλειας. Στις περιοχές που ακόμα υπάρχουν προβλήματα κατόπιν και σχετικών εισηγήσεων των οικείων Δημάρχων κάποια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά, καθώς η προάσπιση της ασφάλειας παιδιών και εκπαιδευτικών, είναι για εμάς αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα», επεσήμανε ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Πατούλης.

 

Διαφήμιση