Αρχική Διατροφή - Προτάσεις 3 Χρυσοί κανόνες για γρήγορη απώλεια βάρους και λίπους

3 Χρυσοί κανόνες για γρήγορη απώλεια βάρους και λίπους

0
milk bath sandra seitamaa unsplash
Sandra Seitamaa / Unsplash
Διαφήμιση

Ο Δρ Michael Mosley δημιουργός της δημοφιλούς δίαιτας 5:2 αποκάλυψε τρεις βασικές συμβουλές για να απαλλαγείτε από το επίμονο λίπος στην κοιλιά. Ο γκουρού του αδυνατίσματος υποδεικνύει μια καλή ισορροπία μεταξύ άσκησης, νηστείας, αποκοπής ορισμένων τροφών και προσθήκης άλλων.

Όπως διευρινίζει, το λίπος της κοιλιάς αποθηκεύεται βαθιά και το σώμα «αναζητά» εναλλακτικές πηγές ενέργειας από το να «σκάβει» να βρει αυτά τα αποθέματα. Ωστόσο, μπορείτε να στοχεύσετε το λίπος στην κοιλιά και να απαλλαγείτε γρήγορα ακολουθώντας τις τρεις κορυφαίες συμβουλές του.

Τρώτε λιγότερη ζάχαρη

Για να επηρεάσετε σοβαρά το λίπος της κοιλιάς σας, είναι σημαντικό να κόψετε τροφές που περιέχουν ζάχαρη. Ακόμα και τα «διαιτητικά» σνακ και ποτά, που τυχαίνει να είναι χαμηλά σε λιπαρά, έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρης.

Με άλλα λόγια, Περιορίστε την πρόσληψη οποιουδήποτε φαγητού ή ποτού που περιέχει περισσότερο από 5% ζάχαρη, σε όχι περισσότερο από δύο φορές την εβδομάδα. Αυτό περιλαμβάνει smoothies και χυμούς, καθώς και γλυκά φρούτα όπως ανανάδες και μάνγκο.

Η ζάχαρη είναι ένα από τα κύρια είδη υδατανθράκων και πολλά τρόφιμα με υδατάνθρακες που μπορεί να μην φαίνονται ζαχαρούχα στην αρχή θα μπορούσαν επίσης να είναι πλούσια σε σάκχαρα.

Τα επεξεργασμένα τρόφιμα όπως το άσπρο ψωμί, τα ζυμαρικά και τα πατατάκια θα πρέπει να αντικατασταθούν με άλλα όπως η κινόα ή το καστανό ρύζι.

kastano ryzi joice kelly unsplash
Joice Kelly / Unsplash

Όπως επισημαίνει ο  Δρ Mosley, «Δύο πράγματα θα σας εκπλήξουν. Η ποσότητα ζάχαρης που καταναλώνατε χωρίς να το γνωρίζετε και η ταχύτητα με την οποία το λίπος της κοιλιάς σας θα αρχίσει να δαμάζεται όταν την κόψετε».

Σε σύγκριση με μια δίαιτα χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά, οι δίαιτες με λιγότερους υδατάνθρακες μπορούν να οδηγήσουν σε 2 έως 3 φορές περισσότερη απώλεια βάρους.

Διαλειμματική νηστεία

Η διαλειμματική νηστεία μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους, καθώς, βασίζεται στην ιδέα του να τρώμε κανονικά για ένα χρονικό διάστημα και στη συνέχεια να αφαιρούμε το φαγητό για ένα άλλο.

Ο Δρ Mosley εξηγεί ότι μια μέρα νηστείας δεν πρέπει να περιλαμβάνει την κατανάλωση περισσότερων από 800 θερμίδων. «Όχι μόνο χάνετε βάρος τρώγοντας λιγότερες θερμίδες, αλλά το σώμα σας ανταποκρίνεται στο άγχος της νηστείας ενισχύοντας τη λειτουργία των ορμονών για να διευκολύνετε την απώλεια βάρους και να κάψετε λίπος για ενέργεια».

«Η βραχυπρόθεσμη νηστεία μπορεί να οδηγήσει σε πολλές αλλαγές στο σώμα, καθώς διευκολύνει την καύση λίπους».

magdalena smolnicka h0D5AycJxxc unsplash
Εικόνα: UNSPLASH/Magdalena Smolnicka

Άσκηση υψηλής έντασης

Η άσκηση είναι ζωτικής σημασίας για πολλούς διαφορετικούς λόγους. Είναι από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για μια μακρά και υγιή ζωή.

Βέβαια, η άσκηση από μόνη της δεν θα είναι αρκετή για να απαλλαγείτε από αυτό το τελευταίο κομμάτι λίπους, αλλά σίγουρα βοηθά τις πιθανότητές σας να το κρατήσετε μακριά.

Διαφήμιση